Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2011

Η Λευκωσία ξεκινά τις συναντήσεις για τις εξορύξεις στην ΑΟΖ της Κύπρου

Αυτά να τα βλέπει ο Δρούτσας και ο ΓΑΠ που ακόμα κάνουν τις μυξοπαρθένες μπροστά στον Αγά Ερντογάν...


Το θέμα των γεωτρήσεων για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, συζήτησαν σήμερα, για πρώτη φορά, ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Αντώνης Πασχαλίδης και ο πρόεδρος της εταιρίας «Noble Εnergy» Ντέιβιντ Στόβερ.
Σε δηλώσεις, μετά τη συνάντηση, ο κ. Στόβερ ανέφερε ότι «είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν εξόρυξη στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ της Κύπρου, μέχρι το τέλος του 2011». Επεσήμανε, πάντως, ότι «δεν πρόκειται να βιαστούν διότι θα ήθελαν να τηρήσουν όλους τους κανονισμούς της Ευρώπης και τους περιβαλλοντικούς», σημειώνοντας ότι «η εταιρεία έχει μεγάλη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα».
Παράλληλα, τόνισε ότι η εταιρεία του έχει μεγάλη πείρα στην εξόρυξη υδρογονανθράκων σε πολύ βαθιά νερά, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες επισκέψεις του στην Κύπρο.
Ο κ. Πασχαλίδης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και ανέφερε ότι εξέτασαν τρόπους εφαρμογής του συμβολαίου και συγκεκριμένα αιτήματα της «Noble Energy». Από μέρους της κυβέρνησης και του υπουργείου Εμπορίου, υπάρχει η καλή διάθεση να εξεταστούν με σοβαρότητα όλα τα διαδικαστικά θέματα, τα οποία θα βοηθήσουν στον καθορισμό ημερομηνίας για την εξόρυξη φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, είπε ότι δεσμεύτηκαν από κοινού με την «Noble Energy» να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολύνουν την όλη διαδικασία τόσο με την ΕΕ, όσο και με άλλους φορείς, ώστε να ξεκινήσει η εξόρυξη το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών