Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2011

Απίστευτες δηλώσεις Δρούτσα για την ΑΟΖ. Απειλή για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ο δικός μας ΥΠ.ΕΞ.

Πώς σου πάει το χρωματάκι, χρυσή μου...
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να οριοθετήσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ΑΟΖ με την Τουρκία, πριν καταλήξουν οι διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα». «Η ΑΟΖ δεν έχει καμία σχέση με το θέμα του ορυκτού πλούτου. Με την υφαλοκρηπίδα σχετίζεται. Το εύρος της ΑΟΖ δεν μπορεί να ξεπερνά το εύρος της υφαλοκρηπίδας. Επειδή οι διερευνητικές επαφές για την υφαλοκρηπίδα συνεχίζονται το να τις επιβαρύνει κάποιος με έναν νέο όρο δεν δίνει τίποτα παραπάνω δεν θεωρείται ωφέλιμο» επεσήμανε ο κ. Δρούτσας διευκρινίζοντας ότι και μεταξύ Καστερόλιζου και Κύπρου ισχύει η υφαλοκρηπίδα.

Ο κ. Δρούτσας επιτέθηκε και σε όσους επιχειρούν να καταστήσουν το τελευταίο διάστημα την ΑΟΖ στο εσωτερικό της χώρας ως…μόδα. «Είναι επιζήμιος ο τρόπος που κάποιοι χρησιμοποιούν το θέμα στον εσωτερικό πολιτικό διάλογο χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη σημασία της ΑΟΖ, βλάπτουν την Ελλάδα. Θέτουν δύο επιχειρήματα στον δημόσιο διάλογο που είναι λάθος. Πρώτον εάν δεν οριοθετείς την ΑΟΖ χάνεις τη δυνατότητα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και δεύτερον ότι κατά αυτόν τον τρόπο επεκτείνεις γεωγραφικά τη δική σου επιρροή. Και τα δύο είναι λάθος» υπογράμμισε ο κ. Δρούτσας αναφερόμενος σαφώς στην ΝΔ και τον Α. Σαμαρλα
Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στα όσα φέρεται ότι είπε ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας σε δημοσιογράφους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας έχει κάνει αυτές τις δηλώσεις. Γι’ αυτό και τον καλούμε να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τα ρεπορτάζ, που αναφέρονται και στο διαδίκτυο. Αν δεν το κάνει, σημαίνει ότι τις επιβεβαιώνει. Οπότε αρμόδιος πλέον να απαντήσει για τα όσα απαράδεκτα είπε κ. Δρούτσας είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός »
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών