Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαΐου 14, 2011

O Xριστοφοράκος στο Κορακοχώρι και το ίδρυμα του Σπύρου Σημίτη!

Να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος μετά τις δηλώσεις του υπουργού της Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη.
Όπως ανέφερε, σήμερα ξεκινάει η διαδικασία γι� αυτό, με αποδεικτικά στοιχεία τα όσα είπε ο κ. Καστανίδης. «Είπε ότι πιεζόταν από τον Κ. Σημίτη ώστε να μην ακολουθήσει διαφανείς διαδικασίες για τις κρατικές προμήθειες» σημείωσε.
Ο κ. Καμένος, ο οποίος...
κατέθεσε αυτόνομο πόρισμα για την υπόθεση Siemens πρόσθεσε: «Είναι η ώρα να ανοίξουν τα στόματα, να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοί ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο, από ποιούς πήραν εντολές και γιατί. Γιατί, αν μελετήσετε το πόρισμα, περιέχει τις εταιρείες για την περίπτωση των υποβρυχίων, θα βρείτε τροφοδότες λογαριασμούς που πλήρωσαν τα Λέοπαρντ, διαδρομές χρημάτων με ενδιάμεσους, οι οποίοι κανόνιζαν το σύνολο των υποθέσεων που απασχόλησαν τη Μεταπολίτευση».
Ακόμη ανέφερε ότι πλέον έχουμε τις αποδείξεις πως ήταν αλήθεια αυτά που έλεγε ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος προσγειωνόταν στο Κορακοχώρι Ηλείας για να συναντήσει τον κ. Σημίτη το 2003, πριν υπογραφούν οι συμβάσεις.
Υποστήριξε ακόμη ότι ο πρώην πρωθυπουργός μιλούσε με τον αδερφό του Σπύρο Σημίτη από το ίδρυμα Ρόζενμπεργκ και αυτό χρηματοδοτείτο από τα μαύρα ταμεία της Siemens «Να πώς είναι το σύστημα της διαπλοκής και από ποιους κατευθύνεται» πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο Π. Καμμένος είπε ότι εκτός από τα πολιτικά «CDS» υπάρχουν τα οικονομικά, «που λήγουν στις 22 Μαίου» και πρέπει να μαθευτεί ποιοι τα πήραν, πού τα πούλησαν, ποιος είναι από πίσω και ποιος θα εισπράξει τα 27 δισ. δολάρια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο μεταξύ και Χάρης Καστανίδης έσπασε μετά από 15 χρόνια τη σιωπή του και άφησε να εννοηθεί ότι ο Σημίτης δεν απέιχε από τον χαρακτηρισμό "Αρχιερέας της Διαπλοκής" που του είχε απονεμηθεί από τον Καραμανλή>
Σκληρή απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη στον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση της Siemens (δείτε βίντεο).

«Δεν έχω μιλήσει 15 χρόνια τώρα για την παραίτησή μου το 1997, αλλά τώρα αισθάνομαι βαριά ευθύνη να... μιλήσω όπως πιστεύω. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του πρώην Πρωθυπουργού, ένιωσα ότι μπορώ να αποδεσμευτώ από την ηθική μου υποχρέωσή να μην δημοσιοποιήσω την αλληλογραφία εκείνης της περιόδου», είπε ο κ. Καστανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στην αλληλογραφία που είχε ο ίδιος με τον πρώην Πρωθυπουργό την περίοδο υπογραφής των προγραμματικών συμφωνιών του Δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία Siemens. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ήδη από το 1996, και μετά από πρόταση του κ. Καστανίδη, αποφασίστηκε από τον πρώην Πρωθυπουργό να κατατεθεί νομοσχέδιο που θα προέβλεπε τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής, η οποία θα αποφάσιζε για όλες τις προμήθειες του Δημοσίου. «Τότε χάρηκα», είπε ο κ. Καστανίδης, «που έγινε δεκτή η πρότασή μου για να αποκοπεί επιτέλους ο ομφάλιος λώρος μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματιών» και συνέχισε, εξηγώντας ότι προχώρησε στη δημιουργία μίας επιτροπής, η οποία προετοίμασε το νομοσχέδιο.
Τον Ιανουάριο του 1997 όμως, σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, ο τότε Πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, με την οποία πρότεινε το θέμα να καθυστερήσει, προκειμένου να γίνει με περισσότερη διαφάνεια και για τον λόγο αυτό, ζήτησε την επεξεργασία του από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας.

Λίγους μήνες αργότερα και όσο ο κ. Καστανίδης απουσίαζε σε ταξίδι στις ΗΠΑ, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην προχωρήσει το εν λόγω νομοσχέδιο, με το οποίο το θέμα των προμηθειών του Δημοσίου θα ανετίθετο σε ανεξάρτητη αρχή. Ο κ. Καστανίδης τότε απέστειλε σειρά επιστολών στον πρώην Πρωθυπουργό, με τις οποίες εξηγούσε τη σημασία ψήφισης του νομοσχεδίου, στις οποίες, όμως, δεν πήρε καμία απάντηση. Το θέμα τελικά έκλεισε με την παραίτηση του κ. Καστανίδη τον Αύγουστο του 1997.

«Δεν είναι τυχαία τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Σηματοδοτούν μία κρίσιμη καμπή. Θα ήταν διαφορετικό το μέλλον του τόπου, αν τότε είχαμε δεχτεί μία διαφορετική λειτουργία για τις προμήθειες του Δημοσίου. Δεν το κάναμε και οι συνέπειες ήταν μοιραίες» κατέληξε ο κ. Καστανίδης.

Σε ό, τι αφορά την επιστροφή του στην κυβέρνηση Σημίτη το 2003, ο κ. Καστανίδης είπε: «Επανήλθα έξι χρόνια μετά γιατί ο Πρωθυπουργός μου το ζήτησε μετ’ επιτάσεως, για να βοηθήσω και γιατί έχω αφοσίωση πρώτα στη χώρα μου και μετά στο κόμμα μου».
«Φωτογράφισε» τον Άκη

Αίσθηση, πάντως, έκαναν και τα όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση των σκανδάλων από τη Βουλή: «Το μαύρο χρήμα και η δωροδοκία δεν υπάγονται στα υπουργικά καθήκοντα και επομένως γι' αυτά δεν ισχύουν οι σύντομες παραγραφές και επιπλέον τα θέματα αυτά πρέπει να εξετάζονται από τη Δικαιοσύνη και όχι από τη Βουλή», είπε ο κ. Καστανίδης.

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=5932

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών