Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαΐου 14, 2011

«Πυρά» κατά του Τζ. Ασάντζ από πρώην εκπρόσωπο του Wikileaks

Ένας πρώην εκπρόσωπος του ιστότοπου Wikileaks καταγγέλλει ότι ο ιδρυτής του Τζούλιαν Ασάντζ απαιτούσε οι εργαζόμενοι στον ιστότοπο να υπογράφουν «εμπιστευτικές συμφωνίες» απειλώντας τους με πρόστιμα ύψους μέχρι και 19,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Ντάνιελ Ντόμσαϊτ-Μπεργκ, Γερμανός ακτιβιστής ο οποίος...
μέχρι τον περασμένο χρόνο διετέλεσε ένας εκ των δύο εκπροσώπων του Wikileaks, δήλωσε στο Reuters ότι ο ιστότοπος, ο οποίος παρουσιάζεται ως υπόδειγμα αποκαλύψεων και διαφάνειας, συμπεριφέρεται ουσιαστικά όπως οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις που εκθέτει.
«Ο Wikileaks έχει γίνει ό,τι απεχθάνεται: ένας καταπιεστικός οργανισμός, ο οποίος χρησιμοποιεί δεσμευτικά συμβόλαια για να φιμώνει το προσωπικό του, καλλιεργώντας την αδιαφάνεια και την ανευθυνότητα,» αναφέρει ο Ντόμσαϊτ-Μπεργκ σε e-mail του.
Ο Ντόμσαϊτ-Μπεργκ, ο οποίος υπήρξε κάποτε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ασάντζ, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε και έγραψε ένα διόλου κολακευτικό για τον Ασάντζ βιβλίο, είπε ότι «λυπάται...για όλους εκείνους τους νέους υπαλλήλους που δεν είχαν ιδέα πού έμπλεκαν.» Επίσης είπε ότι μετάνιωσε που συνέβαλε στο να στηθεί ο Wikileaks.
Ο Ντόμσαϊτ-Μπεργκ αναφέρεται στις αποκαλύψεις ότι ο επικεφαλής του ιστότοπου Ασάντζ απαιτούσε οι επίδοξοι εργαζόμενοι σε αυτόν αλλά και οι εθελοντές να υπογράφουν ένα τρισέλιδο συμβόλαιο, με το οποίο θα δεσμεύονταν να μην αποκαλύπτουν πληροφορίες για τον Wikileaks χωρίς άδεια.
Ο Ασάντζ δεν απάντησε στα τηλεφωνήματα και στα e-mails του Ρόιτερς. Ένας εκ των δικηγόρων του στο Λονδίνο, ο Μαρκ Στέφενς, δήλωσε ότι δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει την αυθεντικότητα του αναφερθέντος συμβολαίου, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του βρετανικού περιοδικού New Statesman.
Σε άρθρο του, το οποίο αναρτήθηκε χθες Πέμπτη στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, ο Τζέιμς Μπολ, πρώην βοηθός του Wikileaks, δήλωσε ότι ο Ασάντζ έδωσε στον ίδιο και σε άλλους εργαζόμενους στον ιστότοπο αντίγραφα ενός εγγράφου στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην έπαυλη στη Βρετανία, όπου διαμένει ο Ασάντζ από τότε που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση από δικαστήριο της Βρετανίας.
Ο Ασάντζ αντιμετωπίζει αίτημα έκδοσης από την Σουηδία για σεξουαλικό αδίκημα για το οποίο κατηγορείται.
Ο Μπολ αρνήθηκε να το υπογράψει. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο Ασάνζ «συνέχισε επί δύο ώρες- φωνάζοντας- να του εξηγεί γιατί πρέπει να το υπογράψει διαφορετικά θα έθετε σε κίνδυνο τις ζωές όλων εκείνων που ήταν παρόντες και δεν θα τον εμπιστεύονταν ποτέ ξανά.» .
Ο Μπολ, ο οποίος στη συνέχεια εντάχθηκε στην Guardian, είπε ότι άλλοι εργαζόμενοι στον Wikileaks τον πίεσαν να υπογράψει το συμβόλαιο. Αλλά πρόσθεσε ότι ποτέ δεν υπέγραψε πριν φύγει από τον ιστότοπο.
Ο Ασάντζ έχει απειλήσει με αγωγές διάφορους επικριτές και εχθρούς του, μεταξύ των οποίων και την Guardian, με την οποία στο παρελθόν είχε συνεργαστεί στενά, καθώς και τον ίδιο τον Ντόμσαϊτ-Μπεργκ, χωρίς, ωστόσο, να έχει πραγματοποιήσει τις απειλές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών