Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2011

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΝΕΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟΥ ΓΟΥΔΗ" ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ!

ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ;
Σε συνέντευξή του στην "Δημοκρατία",αναφέρει μεταξύ άλλων:

-Όταν μιλάτε για κοινοβουλευτική επανάσταση, σε τι αναφέρεστε; Σε Συντακτική Βουλή; Αν ναι, υπάρχει τρόπος, από την ώρα που οι θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος δεν είναι αναθεωρητέες;

"Ναι, σε Συντακτική Βουλή. Νόμιμος τρόπος δεν υπάρχει. Γι' αυτό και μιλώ για κοινοβουλευτική επανάσταση. Η επανάσταση είναι μία πράξη πρωτογενούς δικαίου. Μία πράξη δικαιϊκής συγκρότησης εκ του μηδενός. Δεν είναι μία διαδοχή."

-Κοινοβουλευτική επανάσταση με εκλογές ή και χωρίς εκλογές;

"Η επανάσταση δεν έχει νόμιμη διαδικασία. Επομένως, δεν είναι «ομαλή» συνταγματική εξέλιξη. Δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα. Κανένα Σύνταγμα δεν προβλέπει την αυτοκατάργησή του."

-Διαδικαστικά, κοινοβουλευτικά, πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό;

"Έτσι όπως έχει γίνει πολλές φορές. Δηλαδή υπάρχουν κάποιες οριακές στιγμές μέσα στην πολιτική που είτε κάποιος παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία, προφανώς κάποια μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία (όπως στο παρελθόν ο Ελευθέριος Βενιζέλος ή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής), και επιχειρεί να βρει τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων είτε μέσα από τη διαδικασία κάποιων μεγάλων διαδηλώσεων που αρχίζουν και απαιτούν - αυτό κάπως σχηματοποιείται - μεγάλες συνταγματικές αλλαγές."

-Συνταγματικές αλλαγές με δημοψήφισμα; 


"Όλα αυτά είναι ομαλοί τρόποι. Η επαναστατική πράξη είναι πράξη επιβολής Βουλής που γεννά το δίκαιο. Και γεννιέται το δίκαιο γιατί είτε όσοι μπορούν να αποφασίσουν συμφωνούν..."

-Τώρα μου περιγράφετε ένα κίνημα σαν αυτό που έγινε στο Γουδή το 1909.


"Ναι, αυτό. Η Συντακτική Βουλή πάντα έτσι γίνεται. Δείτε πώς έγινε η πολιτειακή μεταβολή από την 21η Απριλίου στη δημοκρατία. Ποιος το αποφάσισε αυτό; Δεν μαζεύτηκε κανένας. Στην πραγματικότητα κάποιοι άνθρωποι αποδέχθηκαν λόγω της κατάρρευσης του καθεστώτος τη μετάβαση και αποδέχθηκαν τη θέληση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της μεταβατικής κυβερνήσεως Εθνικής Ενότητας που ήταν προσωπικότητες της εποχής και είπαν ότι το Σύνταγμά μας είναι αυτό".
Πρόκειται για μία πρόταση με την οποία σαφέστατα συμφωνούμε,αφού θεωρούμε πως είναι η μόνη λύση για την εξυγίανση του πολιτικού τοπίου στη χώρα!Διαβάστε τι γράφαμε σχετικά:

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:ΕΝΑ ΝΕΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΟΥΔΗ",ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1909!


Από πολιτικής άποψης,η συγκεκριμένη συνέντευξη και πρόταση Βορίδη σίγουρα είναι προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του ΑΡΧΗΓΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ που καλλιεργεί και απειλεί τον ίδιο τον Καρατζαφέρη!

Είναι,άλλωστε,εμφανής η διαφορά ενός πολιτικού που μιλάει για "κοινοβουλευτική επανάσταση" και "συγκρότηση ενιαίας δεξιάς" με τον Πρόεδρο του Λάος,που...αγωνίζεται απεγνωσμένα για ένα (υφ)υπουργείο!!!

Ο Βορίδης ακολουθεί τη δική του γραμμή,παρά τις προσπάθειες του Καρατζαφέρη να τον "κοντύνει":Κι αν κάποτε προεξοφλούσαν την ένταξή του στη Νέα Δημοκρατία (σενάριο που ακόμα "παίζει"),η δική μας άποψη είναι πως εξελίσσεται ΣΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ "ΔΕΛΦΙΝΟ"-ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΑ της τωρινής ηγεσίας του κόμματος!
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/06/blog-post_7185.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών