Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2011

Ο Μεντβέντεφ απέρριψε το ενδεχόμενο να στηρίξει μια απόφαση για τη Συρία σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Τimes.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει πρακτικά αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να υποστηρίξει μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η οποία θα καταδικάζει την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Συρία, γράφει σήμερα η εφημερίδα Financial Τimes.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο Μεντβέντεφ επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο οι Δυτικές χώρες ερμήνευσαν την απόφαση 1973 του ΟΗΕ για τη Λιβύη, την οποία, όπως είπε,
χρησιμοποιούν «για να συγκαλύψουν μια ανώφελη στρατιωτική επιχείρηση».
«Δε θα ήθελα μια απόφαση για τη Συρία να χρησιμοποιηθεί με έναν παρόμοιο τρόπο», πρόσθεσε.
Η Ρωσία απείχε από την ψηφοφορία του Μαρτίου που άνοιξε τον δρόμο για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη για την προστασία των αμάχων. Στη συνέχεια κατηγόρησε τη συμμαχία ότι υπερβαίνει τα όρια της εντολής της.
Η Ρωσία και η Κίνα, επίσης μόνιμο μέλος του ΣΑ, αντιτίθενται στο σχέδιο απόφασης που προωθείται στον Οργανισμό για τη Συρία και απέχουν από τις συζητήσεις για αυτό.
«Θα μας πουν ότι η απόφαση γράφει ‘αποκηρύσσουμε τη βία’ και ως εκ τούτου ορισμένες από τις χώρες που θα την υπογράψουν μάλλον θα καταλήξουν να αποκηρύσσουν τη βία στέλνοντας βομβαρδιστικά», είπε ο Μεντβέντεφ στην εφημερίδα.
«Σε κάθε περίπτωση, δεν θέλω να με βαραίνει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης του Μεντβέντεφ στους Financial Τimes αφορά την εγχώρια ρωσική πολιτική. Αφήνει να εννοηθεί σαφώς ότι ο ίδιος και ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν δεν πρόκειται να αντιπαρατεθούν στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών