Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουλίου 02, 2011

Απόρρητο: Το χρονικό της αναγνώρισης του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Δύο μήνες μετά τη δολοφονία του θεωρούμενου ως του πλέον επικίνδυνου τρομοκράτη...
 
Απόρρητο: Το χρονικό της αναγνώρισης του Οσάμα Μπιν Λάντεν
παγκοσμίως, από Αμερικανούς κομάντο στο Πακιστάν, αλλά και τις πολλές συζητήσεις που ακολούθησαν για την αυθεντικότητα της ταυτότητας του πτώματος, τα «Επίκαιρα» κατάφεραν να εξασφαλίσουν το απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, συντεταγμένο και υπογεγραμμένο από τον αντιεισαγγελέα του Τμήματος Εθνικής Ασφάλειας, GeorgeToscas, αρμόδιου για θέματα αντιτρομοκρατίας, όπου περιγράφει λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία αναγνώρισης του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Το έγγραφο εκδόθηκε στις 16 Ιουνίου, ενάμιση μήνα μετά το θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα και γίνεται επίσης αναφορά στην ύπαρξη φωτογραφίας του νεκρού Λάντεν, για την οποία, υπενθυμίζεται, ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να...
μην δημοσιευθεί.

Πατήστε εδω για να δείτε το αυθεντικό απόρρητο έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Σε αυτό ο κ. Toscas γνωστοποιεί ότι η αναφορά του ολοκληρώθηκε μετά από τη συλλογή στοιχείων, συζητήσεων και υλικού σχετικών με την υπόθεση καθώς και σε συνεργασία με τη CIA και το υπουργείο Άμυνας.

«Με το παρόν σας παραθέτω στοιχεία σχετικά με το συμπέρασμα της CIA ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στη διάρκεια επιδρομής σε έπαυλη στην περιοχή Αμποτάμπαντ, στο Πακιστάν την 1η Μαΐου 2011», αναφέρει ο αντιεισαγγελέας.

«Αμέσως μετά την επιδρομή της Αμποτάμπαντ, οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλεξαν δείγματα DNA από το πτώμα του φερόμενου ως Οσάμα μπιν Λάντεν. Αυτά τα δείγματα μεταφέρθηκαν από την Αμποτάμπαντ του Πακιστάν στις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Αφγανιστάν, όπου άμεσα δόθηκαν σε προσωπικό της CIA και του υπουργείου Άμυνας για ανάλυση και σύγκριση…. Αυτά τα δείγματα DNA συγκρίθηκαν με DNA διαφόρων συγγενών του Οσάμα μπιν Λάντεν…. Η πιθανότητα σφάλματος στην ταυτοποίηση είναι σχεδόν μία στις 11.8 τετράκις εκατομμύρια».

«Επιπροσθέτως, έγινε ανάλυση των χαρακτηριστικών του προσώπου… Η CIA συνέκρινε παλαιότερες φωτογραφίες του Μπιν Λάντεν με τις φωτογραφίες του νεκρού που φερόταν ότι είναι ο Μπιν Λάντεν και κατέληξε με μεγάλη βεβαιότητα ότι ο νεκρός ήταν ο Μπιν Λάντεν».

Επίσης ο George Toscas αναφέρει ότι μετά την επιδρομή στην Αμποτάμπαντ μία από τις συζύγους του γνωστού τρομοκράτη, που ήταν μαζί του στον τρίτο όροφο του κτιρίου όταν έγινε η εισβολή, επιβεβαίωσε στις αρχές ότι ο Μπιν Λάντεν ζούσε εκεί  καθώς και ότι το πτώμα ανήκε στον άνδρα της.

Τέλος ο Αμερικανός αντιεισαγγελέας υπεύθυνος για θέματα αντιτρομοκρατίας και αντικατασκοπείας στο Τμήμα Εθνικής Ασφάλειας του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αναφέρει στην έκθεσή του για την αναγνώριση του Οσάμα μπιν Λάντεν, ότι κατά την επιδρομή στην έπαυλη στην Αμποτάμπαντ βρέθηκε υλικό σχετικό με την αλ Κάιντα, όπως αλληλογραφία μεταξύ του Οσάμα μπιν Λάντεν και άλλων ανώτερων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και ένα αδημοσίευτο video με τον Μπιν Λάντεν, γυρισμένο στο κρησφύγετο της Αμποτάμπαντ.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών