Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιανουαρίου 09, 2012

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΡΟΔΙΤΕΣ... ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ



Αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής «Καρακόνερο», που ζουν σε απόσταση αναπνοής από τον καταυλισμό των τσιγγάνων.
Οι δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι τσιγγάνοι στο χώρο, έχουν εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής που δεν ξέρουν σε ποιόν να απευθυνθούν για να λυθεί το πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια.
«Καθημερινά καίνε λάστιχα και καλώδια. Το φωτογραφικό υλικό που έχουμε παραδώσει στο δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά τα λέει όλα . Φαίνεται ξεκάθαρα η καύση των διαφόρων υλικών, που γεμίζει με καπνό την περιοχή. Δεν μπορούμε να ζούμε με τον τρόπο αυτό. Ζητάμε να δοθεί επιτέλους μια λύση», δήλωσε χθες ο κ. Νίκος Τσαμπούκης, κάτοικος της περιοχής.
Αντιπροσωπεία κατοίκων της περιοχής «Καρακόνερο» θα συναντηθεί με το δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, πιθανότατα την επόμενη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, για να του εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ο δήμαρχος Ρόδου, πάντως,
έχει δεχθεί και τις τελευταίες ημέρες αρκετές καταγγελίες, για τα όσα διαδραματίζονται στον καταυλισμό των τσιγγάνων και είναι ενήμερος.
«Δέχθηκα αρκετές καταγγελίες τις τελευταίες ημέρες για όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο καταυλισμό. Όμως, η αντιμετώπιση της παραβατικότητας των τσιγγάνων δεν αποτελεί αρμοδιότητα δική μας. Υπάρχουν άλλες υπηρεσίες που πρέπει να παρέμβουν και να βάλουν μια τάξη, για να σταματήσουν τα φαινόμενα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους», δήλωσε χθες για το θέμα αυτό ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Οι επιλογές που φαίνεται να υπάρχουν, είναι δύο. Να δημιουργηθεί σε κάποιο σημείο του νησιού καταυλισμός ή να διαμοιραστούν οι οικογένειες των τσιγγάνων στις δημοτικές ενότητες. Δεν είναι δυνατό, να γίνει τίποτε άλλο», επεσήμανε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα αυτό και έχει προτείνει κάποιους χώρους για την εγκατάσταση των τσιγγάνων. Οι σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων των δημοτικών ενοτήτων Καλλιθέας και Πεταλούδων, πάγωσαν ωστόσο τους όποιους σχεδιασμούς είχαν γίνει, για να λυθεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα.
«Θα εξετάσουμε το θέμα αυτό από μηδενική βάση. Το έχουμε δηλώσει αυτό. Θα δούμε, πώς μπορούμε να δώσουμε μια λύση στο πρόβλημα αυτό», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.
Υπενθυμίζεται πως η δημοτική αρχή μετά τις πιέσεις που δέχθηκε από τους κατοίκους των Καλυθιών, της Παστίδας και των Μαριτσών αναγκάστηκε να αποσύρει και την μελέτη, που είχε εκπονηθεί και προέβλεπε τους χώρους, στους οποίους θα μπορούσαν να εγκατασταθούν οι τσιγγάνοι.
Με τα προβλήματα που συνεχώς δημιουργούν οι τσιγγάνοι ασχολήθηκε πριν από λίγο καιρό και το κλιμάκιο της υπηρεσίας του «Συνηγόρου του Πολίτη» που ήρθε στη Ρόδο. Στελέχη της υπηρεσίας επισκέφθηκαν, τον καταυλισμό στο «Καρακόνερο» και εξέτασαν την κατάσταση που επικρατεί. Ακολούθησε και σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.
Παρόλα αυτά όμως, το πρόβλημα παραμένει άλυτο με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται συνεχώς και δικαίως οι κάτοικοι που έχουν στα χέρια τους και στοιχεία, που δείχνουν τη μεγάλη επιβάρυνση που προκαλείται στο περιβάλλον από τους τσιγγάνους και μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις και στην υγεία τους.

dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών