Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαρτίου 27, 2012

Οι γνωστοί Μογγόλοι: Θέλουν ανταλλάγματα στη Θράκη για το άνοιγμα της Χάλκης...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!
 
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για την πρόθεση της Τουρκίας να ανοίξει την Θεολογική Σχολή της Χάλκης η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας θεώρησε πως είναι πια ώρα να τεθεί σε λειτουργία το σχέδιο της για την Θράκη ζητώντας ανταλλάγματα σε σχέση με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης υπουργό της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς επεσήμανε πως η άρνηση της Ελλάδας να προβεί σε ταυτόχρονα βήματα, είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει δυστοκία ως προς την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.
 
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα στη Νότια Κορέα, του ανέφερε την απόφασή
του για επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, ο Ε. Μπαγίς είπε πως «το θέμα αυτό περισσότερο από διμερές θέμα μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, είναι θέμα που σχετίζεται με τη νομοθεσία μας».

Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη έχει σημασία από πλευράς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αναγκών των Ορθόδοξων πολιτών της Τουρκίας για εκπαίδευση ιερέων, σημείωσε ο Τούρκος υπουργός, τονίζοντας ότι «καθώς προβαίνουμε στα βήματα αυτά, είχαμε υπογραμμίσει πως το θέμα αν και δεν εξαρτάται από τον όρο περί αμοιβαιότητας, ωστόσο θα έχουν μεγάλη σημασία τα ταυτόχρονα βήματα στα οποία θα προβεί η Ελλάδα», και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, τόσο ο Κ. Καραμανλής, όσο και ο Γ. Παπανδρέου, δεν έχουν προβεί στα αναγκαία βήματα, παρότι έχουν δώσει επανειλημμένως υποσχέσεις στον πρωθυπουργό μας, δείχνει το πού ακριβώς κολλάει το ζήτημα».

«Ελπίζουμε να λυθούν τα προβλήματα και των μουσουλμάνων Τούρκων αδελφών μας που ζουν στην Ελλάδα και των Ορθόδοξων πολιτών μας που ζουν στην Τουρκία», είπε ο Εγκεμέν Μπαγίς και υποστήριξε ότι «η Τουρκία έχει παρουσιάσει την καλή της πρόθεση», σημειώνοντας πως «τόσο η επιστροφή του κτιρίου του
Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, όσο και η επιστροφή του τίτλου κυριότητας του σχολείου στον Γαλατά, αλλά και η επίλυση των περιουσιακών προβλημάτων, που κρατούν από τη δεκαετία του 30, και η επίσκεψη του πατριάρχη Βαρθολομαίου στην επιτροπή συμβιβασμού για το νέο Σύνταγμα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, όλα αυτά είναι εξελίξεις αδιανόητες για πριν από δέκα χρόνια».

Σύμφωνα με τον E. Μπαγίς, «η Τουρκία έχει προβεί σε πολύ σημαντικά βήματα, αλλά έχει έλθει η ώρα η
Ελλάδα που πρέπει να είναι μια δημοκρατία με τα δεδομένα της ΕΕ, να συμπεριφερθεί με αίσθηση της δικής της ευθύνης». Ο Τούρκος υπουργός είπε πως ο ίδιος δεν θεωρεί "απειλή" για την Τουρκία την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, αλλά τόνισε πως «θα ήταν χρήσιμο να γίνουν ταυτόχρονα βήματα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών