Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Απριλίου 03, 2012

Αυτή είναι η "φίλη" Τουρκία...απαγορεύεται Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι να κατέχουν περιουσία σε Ίμβρο και Τένεδο!

Απαγορεύεται για τους ελληνικής καταγωγής Τούρκους πολίτες να αποκτήσουν ιδιοκτησία στην Ίμβρο, σύμφωνα με απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας το οποίο πρόσφατα ακύρωσε πράξη του κτηματολογίου του νησιού με την οποία μεταβιβάστηκε σε Τούρκο υπήκοο, χριστιανό ορθόδοξο, τίτλος ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταράφ εξακολουθούν να υφίστανται στην Τουρκία οι διακρίσεις σε βάρος Ελληνορθόδοξων πολιτών.

«Οι κινήσεις του πληθυσμού και των ακινήτων στα νησιά Ίμβρος και η Τένεδος, νησιά που επηρεάζουν αποφασιστικά την ασφάλεια των Στενών των Δαρδανελίων και της Κωνσταντινούπολης, αποτελούν σημαντικό θέμα ασφαλείας» αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης του τουρκικού ανώτατου δικαστηρίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από δικαστική πίεση.

«Η Ίμβρος και η Τένεδος έχουν κηρυχθεί....

απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και περιοχή ασφαλείας και απαγορεύεται η αγορά ή ενοικίαση ακινήτων από αλλοδαπά πρόσωπα» αναφέρει η απόφαση.

Το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, που εισάγει δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος Τούρκων υπηκόων με βάση το θρήσκευμα, είχε χαρακτηριστεί «απόρρητο» για λόγους «κρατικής ασφάλειας» και χρειάστηκε προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο της Προύσας για να δοθεί στη δημοσιότητα.

Το θέμα έχει παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπή της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Αντίδραση για την υπόθεση αναμένονται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών