Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2012

Ερώτηση Κασιδιάρη για το «χαράτσι» των Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου...!!

Την προνομιακή μεταχείριση της οικογένειας Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου αναφορικά με την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων, που αποκάλυψε την Κυριακή το Πρώτο Θέμα, καταγγέλλει σε ερώτησή της προς τον υπουργό Οικονομικών η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα,
ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρει ότι «Την ώρα που η ελληνική κοινωνία κυριολεκτικά τσακίζεται από τα μνημονιακά μέτρα, οι... "μεγάλες οικογένειες" που πλουτίζουν αφειδώς και ανεξέλεγκτα τις τελευταίες δεκαετίες εις βάρος του λαού, συνεχίζουν να τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης.

Οι κοινωνικές ανισότητες και η άνευ όρων παράδοση της εθνικής μας περιουσίας σε μία δράκα πλουτοκρατών πρέπει πάραυτα να σταματήσει. Η Χρυσή Αυγή, η μόνη πολιτική δύναμη που δε δεσμεύεται από μεγάλα συμφέροντα και οικονομικά τραστ, έχει ως πρώτο στόχο στον προγραμματισμό της την πάταξη των κοινωνικών ανισοτήτων και την ίση ανακατανομή του εθνικού μας πλούτου σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό». Η ερώτηση του κ. Κασιδιάρη προς τον υπουργό Οικονομικών έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ “ΧΑΡΑΤΣΙ” ΤΗΣ ΔΕΗ»
Με την από 16/12/2011 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τροποποιήθηκε το άρθρο 53 του Ν. 4021/2011 το οποίο αφορά το ΕΕΤΗΔΕ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών ή κοινώς «χαράτσι» της ΔΕΗ). Με τη ρύθμιση αυτή προβλέφθηκε ότι τα ακίνητα με εμβαδόν που υπερβαίνει τα 1000τ.μ και δεν έχουν οικιακή χρήση, θα πληρώνουν το Ειδικό Τέλος μειωμένο κατά 30%, ενώ τα αντίστοιχα ακίνητα με εμβαδόν που υπερβαίνει τα 2.000τ.μ. θα καταβάλουν ποσό μειωμένο κατά 60%. Με την εν λόγω ρύθμιση η πολιτεία προβαίνει σε άνιση κατανομή των δημοσίων βαρών εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων, ευνοώντας τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις. Μάλιστα, πρόσφατα έγιναν δημόσιες καταγγελίες από συνδικαλιστές της ΔΕΗ για ολική ή μερική παράνομη απαλλαγή ορισμένων «υψηλών» προσώπων από το Ειδικό Τέλος. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται πως η οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου πλήρωσε 70.545 ευρώ λιγότερα από το προβλεπόμενο ποσό.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Προτίθεται να καταργήσει άμεσα αυτήν την απαράδεκτη ρύθμιση η οποία ευνοεί σκανδαλωδώς τους οικονομικά ισχυρούς; Γενικότερα δε θα τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης για κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ, χωρίς βεβαίως να το αντικαταστήσει από κάποιο ισοδύναμο ή ακόμη πιο επαχθές μέτρο;
2) Έχουν περιέλθει σε γνώση του Υπουργού Οικονομικών και του ΣΔΟΕ οι καταγγελίες για ολική ή μερική παράνομη απαλλαγή ορισμένων «υψηλών» προσώπων από το Ειδικό Τέλος και τι προτίθεται να κάνει για τη διερεύνησή τους;
Αθήνα,11/10/201
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τμημα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών