Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Νοεμβρίου 04, 2012

Μυστική υπηρεσία της Αλβανίας: όταν πρόκειται για Βορειοηπειρώτες δεν υπολογίζουμε τους νόμους....!!

Αυτό είναι το μήνυμα που παίρνουμε απ’ τις δηλώσεις που έκανε λίγες μέρες πριν ο Γενικός Επιθεωρητής των Μυστικών Υπηρεσιών της Αλβανίας, Saimir Κodra, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για Δημοκρατία, Διαμεσολάβηση και Λογοδότηση της Υπηρεσίας Πληροφοριών (SHISH).

Μεταξύ άλλων ο ....Saimir Kodra τόνισε και την έλλειψη ενός νόμου μέσω του οποίου θα υπήρχε καλύτερος έλεγχος στις διάφορες υπηρεσίες της χώρας, ενώ δήλωσε με νόημα πως η Μυστική Υπηρεσία της Αλβανίας για χάρη της «δουλειάς» της ξεπερνά τα όρια του νόμου.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως για να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά πρέπει να ψηφιστεί ένας νόμος που θα παρέχει στα κρατικά όργανα τη δυνατότητα ενός καλύτερου έλεγχου των υπηρεσιών της χώρας.
«Πολλές φορές οι Αλβανοί πράκτορες από τον ζήλο τους για να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλεία τους μπορεί να τύχει να καταπατήσουν και κάποιους νόμους», δηλώνει ο Saimir Kodra.
«Εγώ προσωπικά πιστεύω πως αυτό το πράγμα έχει ξεπεράσει τα όρια στην Αλβανία, όμως για να κλείσουν τα παράθυρα που αφήνει ο νόμος, χρειάζεται μεγαλύτερος έλεγχος και κοινοβουλευτική επίβλεψη της υπηρεσίας», συνεχίζει ο ίδιος.
Ωστόσο όπως αναφέρουν αλβανικά δημοσιεύματα οι δηλώσεις αυτές του Γενικού Επιθεωρητή των Μυστικών Υπηρεσιών της Αλβανίας δεν βρίσκουν σύμφωνο τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ασφάλειας Ilir Gjoni, ο όποιος μεταξύ άλλων τόνισε: «Δε συμφωνώ με μια τέτοια δήλωση, δηλαδή πως για λογούς δουλειάς μπορούν να καταπατηθούν οι νομοί. Αυτό το πράγμα πρέπει να αποφευχθεί. Πρέπει να κρούσουμε τον κώδωνα του κίνδυνου προς όλες τις πλευρές. Κι αυτό διότι μπορεί να προκύψουν καταχρήσεις με την Εθνική Ασφάλεια της χώρας, πόσο μάλλον τώρα που είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ. Μπορούν να δημιουργηθούν κενά για διαφθορές και παράνομες παρακολουθήσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ilir Gjoni.
Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κάνεις ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας της Αλβανίας Ilir Gjoni διαφωνεί συμφωνώντας με τις δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή των Μυστικών Υπηρεσιών της Αλβανίας. Μπορεί και οι δυο τους να μην αναφέρονται ξεκάθαρα για την επίδραση και τις πιέσεις που ασκεί η SHISH σε Έλληνες Βορειοηπειρώτες και σε στελέχη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, κάτι τέτοιο όμως έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα τα τελευταία χρόνια. Να υπενθυμίσουμε κάποια περιστατικά: η υφαρπαγή των παρουσιών, η αλλοίωση του Ελληνικού δημογραφικού στοιχείου της περιοχής μέσω αλβανικών οικογενειών που «τοποθετούνται» χωρίς την άδεια των τοπικών αρχών στα χωριά και τις πόλεις της Βορείου Ηπείρου. Ένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο του κλίματος της βίας και της παρέμβασης από πλευράς Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών και παρακράτους είναι και οι αιματηρές εκλογές που διεξήχθησαν το 2003 στη Χιμάρα. Αυτά και αλλά πολλά, τα οποία δεν βγαίνουν στην επιφάνεια της δημοσιότητας συμβαίνουν στη Βόρειο Ήπειρο...
Έπειτα από κάποια χρόνια ψυχρών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δυο γειτονικών χωρών το Ελληνικό ΥΠΕΞ προσπάθησε να δώσει την εντύπωση της «αναθέρμανσής» τους χωρίς όμως αποτέλεσμα, διότι εντός 24 ωρών αυτό διαψεύστηκε περίτρανα από την Αλβανική διπλωματία.
Στις μέρες που ακολούθησαν ο Panariti με δηλώσεις του στα αλβανικά media πέταξε και πάλι τις εθνικιστικές του κορώνες, κατηγορώντας ταυτόχρονα το Ελληνικό ΥΠΕΞ για ασέβεια που δεν τον ενημέρωσε για την επίσκεψη βουλευτών της Ελληνικής Βουλής στην Αλβανία. Θεώρησε δε απαράδεκτο το γεγονός εν έτη 2012 να τιμούμε τους ήρωες πεσόντες του 1940. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά Αλβανοί εθνικιστές λιθοβόλησαν τα αυτοκίνητα Ελλήνων Διπλωματών και στελεχών της ΕΕΜ. Μετά από όλα αυτά το Ελληνικό ΥΠΕΞ για άλλη μια φορά -όπως μας έχει συνηθίσει τελευταία- με μια «λιτή» ανακοίνωση τύπου καταδίκασε τον λιθοβολισμό του Έλληνα πρέσβη από Αλβανούς εθνικιστές (φανταστείτε να είχαμε και τραυματίες).

Το θράσος των Αλβανών όμως δεν έχει τέλος αφού λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη των Χρυσαυγιτών στη Βόρεια Ήπειρο ανακοίνωσαν πως θα «απαντήσουν» με επίσκεψη στη καρδιά της Αθήνας. Όλα αυτά δημιουργούν έντονες υποψίες πως οι αρμόδιες υπηρεσίες και το Ελληνικό ΥΠΕΞ κάνουν τον "ύπνο του δικαίου" απέναντι στις αλυτρωτικές θέσεις που εκφράζουν καθημερινά οι Αλβανοί εναντίων της πατρίδας μας, τις οποίες παρουσιάζουν σε καθημερινή βάση όλα τα Αλβανικά ΜΜΕ. Λέτε να "ξυπνήσει" η Ελληνική Κυβέρνηση και να βάλει επιτέλους φρένο σ’ όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στη γειτονική χώρα;! Ίδωμεν…
aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών