Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2012

Πανίσχυρη Χρυσή Αυγή αν διαλυθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο μεγάλος ευνοημένος από την συστημική κρίση στο κόμμα της Ανεξάρτητων Ελλήνων, φαίνεται ότι θα είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, καθώς το 50% των ψηφοφόρων τους (7% απέσπασε στις 17 Ιουνίου το κομμα των ΑΝΕΛ) δίνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως δεύτερη επιλογή την ΧΑ!
Ένα άλλο σημαντικό ποσοστό (περί το 30%) δίνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως επιλογή μετά τους ΑΝΕΛ και η ΝΔ έρχεται τρίτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΑΝΕΛ, μη υπάρχοντος τέταρτου!
Που σημαίνει ότι η "προίκα" των Ανεξάρτητων  πάει τουλάχιστον κατά 50% στην Χρυσή Αυγή!
Βέβαια, τα......
πλέον προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, όπως ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Χρήστος Ζώης ο Γιάννης Μανώλης κλπ δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια με της Χρυσή Αυγή και το ερώτημα είναι αν θα οδεύσουν (όχι άμεσα) προ της ΝΔ ή θα δημιουργήσουν νέο κομματικό φορέα.
Αυτοί συγκεντρώνουν ένα σημαντικό "προσωπικό" ποσοστό ψηφοφόρων, αλλά η "ψυχή" των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ δεν θέλει ούτε να "μυρίσει" τη ΝΔ.
Ειδικά οι ψηφοφόροι του Ιουνίου είναι σκληροί αντιμνημονιακοί και πατριώτες, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να επιβραβεύσουν με επιστροφή τους τη ΝΔ.
Αν ενισχυθεί περαιτέρω η Χρυσή Αυγή, τότε είναι πολύ πιθανό με δεδομένη της προΙούσα καθίζηση της ΝΔ να φτάσει και την δεύτερη θέση στις εκλογές, αν θεωρήσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει "κλειδωμένη" την πρώτη. Μιλάμε για ποσιστά που δυνητικά μπορεί να αγγίξουν και το 20% και σίγουρα όχι κάτω από 16-17%!
Κατά τα λοιπά, από το πρωί η χώρα παρακολουθεί ένα άνευ προηγουμένου "ξεκατίνιασμα" του Π.Καμμένου με τον Γ.Μανώλη με τον τελευταίο να "καρφώνει" τον Π.Καμμένο για το περίφημο non-paper που είχε δώσει μετά τις εκλογές του Μαΐου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου εμφανίζεται ο Π.Καμμένος να συμφωνεί σε κυβέρνηση με τα μνημονιακά κόμματα, αρκεί ο ίδιος να λάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ.Καμμένος απαντά: «Η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. Καλό Ταξίδι... Είμαστε πολλοί, είμαστε Ανεξάρτητοι Έλληνες εμείς».
Σε οποιαδήποτε περίπτωση η Πέμπτη θα είναι καθοριστική όχι για το αν το πολιτικό σχήμα που ανδρώθηκε από τον περασμένο Φεβρουάριο θα έχει μέλλον (δύσκολο να έχει μέλλον για πολλούς και διάφορους λόγους) αλλά για το πόσο ζωή θα έχει ακόμα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών