Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2013

Άρχισαν τα όργανα στο Σύριζα


Άρχισαν τα όργανα στο Σύριζα

Οι κυβιστήσεις του Αλέξη ενόχλησαν τους συντρόφους
Παραθέτουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ από τα καθεστωτικά "Νέα"Ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι «νοικοκυραίοι» Ρήγμα στο εσωτερικό των «προεδρικών», δηλαδή των στελεχών που ανήκουν στην πλειοψηφία, προκαλεί η στροφή Τσίπρα προς την πολυπληθή ομάδα των «νοικοκυραίων». Κι ενώ θα .....
περίμενε κανείς ότι η κριτική θα έρθει από τη μειοψηφία της Αριστερής Πλατφόρμας (Λαφαζάνης - Νταβανέλος), τα βέλη για τη στρατηγική του κόμματος εξαπολύονται από στελέχη της πλειοψηφίας. Στο στόχαστρο έχουν μπει οι χειρισμοί της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου με αφορμή τις καταλήψεις χώρων όπως η βίλα Αμαλία, το πολιτικό «κατενάτσιο» και η  λογική του ώριμου φρούτου που διαπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως, η στροφή προς τον μεσαίο χώρο, που εκφράζεται συνήθως από τους περίφημους «νοικοκυραίους».
Ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του να γίνει «νοικοκύρης», φαίνεται πως πάτησε κάλλους στο κόμμα του. «Είναι πολύ βαθιά νυχτωμένος όποιος σχεδιάζει την κατάκτηση της ηγεμονίας στην κοινωνία με οδηγητική ιδέα την επέκταση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον δυσώνυμο όσο και ανύπαρκτο πια "μεσαίο χώρο"», έγραφαν σε κοινό τους άρθρο την περασμένη Τετάρτη στην «Αυγή» ο Χρήστος Λάσκος και ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος. Το κοινό άρθρο των δύο στελεχών - τα οποία εντάσσονται στην Αριστερή Ενότητα, δηλαδή στην πλειοψηφία που πιστώνεται στους αμιγώς «προεδρικούς» -  προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και σχόλια, τα οποία προς το παρόν έμειναν εντός των τειχών. Το ρήγμα όμως φάνηκε.
Ο Χρήστος Λάσκος δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος. Εκτός από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής είναι ο «Θεσσαλονικάρχης» του κόμματος για λογαριασμό της ομάδας Τσίπρα. Οι απόψεις του μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν από τον στενό πυρήνα της ηγετικής ομάδας, η οποία αντιλαμβάνεται ότι η στρατηγική στροφή από τον ριζοσπαστισμό στους «νοικοκυραίους» δεν θα περάσει «αναίμακτα».  «Θα πει κανείς:», συνεχίζει το άρθρο, «και τότε πώς το 30% θα γίνει 50% ή 60%;  Χωρίς μια τέτοια "κοινωνική διεύρυνση" και τις μετριοπαθείς συμπεριφορές που απαιτούνται; Πώς θα γίνει αν δεν νερώσουμε λίγο τον αντισυστημισμό μας;».  Η απάντησή τους, λίγο παρακάτω, αποκαλύπτει τη διαφορετική στρατηγική που, μέχρι στιγμής, υποστηρίζει με θέρμη μόνο η μειοψηφία της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οπως γράφουν, ο στόχος για το κόμμα «είναι να επεκτείνεις την ταξική σου επιρροή ακριβώς σε εκείνες τις δυνάμεις για τις οποίες η Αριστερά γεννήθηκε και υπάρχει: άνεργοι, νέοι, εργάτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι».
Μάλιστα, όπως σημειώνουν, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία, «η αντίθετη κίνηση - δηλαδή η στροφή στους νοικοκυραίους - είναι στρατηγική αυτοκτονική, όχι γιατί αποτελεί λαϊκιστική παρεκτροπή του χειρίστου είδους, αλλά γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να χαθεί  το σημερινό 30% που αντιπροσωπεύει ένα πολύ μεγάλο εξεγερσιακό, αντιστασιακό, δημιουργικό και δημοκρατικό δυναμικό». Κι ενώ η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου προετοιμάζει την αναχώρησή της αύριο για Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της «βίαιης ωρίμασης» - κατά Δραγασάκη - κόμματος και αρχηγού προς τον «κυβερνητισμό», η κριτική στα μετόπισθεν είναι σκληρή. Οι χειρισμοί της υπόθεσης που άνοιξε η βίλα Αμαλία και οι δηλώσεις «αναρχικών» βουλευτών του κόμματος επίσης δεν πέρασαν αβρόχοις ποσί. Η φράση που ενόχλησε πολύ ήρθε πάλι από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξη, λίγο πριν φύγει για Βερολίνο (Real FM) είπε: «Οι πρώτοι οι οποίοι καταδικάζουμε  την ανομία και παλεύουμε την ανομία είμαστε εμείς. Αλλά σε όλες της τις μορφές. Πρέπει να σεβόμαστε τον νόμο».
Η θέση αυτή άνοιξε πληγές στο εσωτερικό και μάλιστα σε θέμα ευαίσθητο για τον χώρο. «Αν καταδικάζουμε την "ανομία" (sic) εν γένει, πώς μπορούμε να υπερασπιστούμε τα κινήματα "Δεν Πληρώνω" ή τις επανασυνδέσεις ρεύματος στα σπίτια αυτών των φτωχοδιαβόλων που παλεύουν για την επιβίωση;» αναρωτιούνται μεγαλόφωνα στο άρθρο τους οι Χρήστος Λάσκος και Χριστόφορος Παπαδόπουλος. Ελα ντε! Πόσω μάλλον που ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, κατά δήλωσή του, δεν πληρώνει το χαράτσι της ΔΕΗ…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών