Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Φεβρουαρίου 10, 2013

Ντροπή..Ο Πύρρος Δήμας υπέρ της εφαρμογής του νόμου Ραγκούση και διαστρεβλωτής του Ισοκράτη...Απάντηση σε θολοκουλτουριάρηδες και προπαγανδιστές

Συνέντευξή στα "ΝΕΑ" παραχώρησε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμς εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο η απόφαση του ΣΤΕ για χορήγηση της ιθαγένειας συνάδει με...τα ελληνικά πρότυπα!!!

"Το έχει πει ο Ισοκράτης στον Πανηγυρικό, «ονομάζονται Ελληνες εκείνοι που παίρνουν τη δική μας μόρφωση και όχι αυτοί που έχουν την ίδια καταγωγή». Αυτό ως προς το αποτέλεσμα. Το αίτιο της λογικής αυτής πρότασης είναι ότι «το όνομα των Ελλήνων είναι σύμβολο όχι πλέον της καταγωγής, αλλά της ανύψωσης...». Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο αμφισβητεί τις τυπικές προϋποθέσεις νόμου του 2010.........Ποιος είναι Ελληνας και ποια προσόντα χρειάζεται για να γίνει, το ορίζει ο νόμος. Αυτό το λέει το Σύνταγμα."

Και τώρα Πύρρο που φόρεσες το εθνόσημο κάτσε να μάθεις και εσύ και όλοι οι προπαγανδιστές ανιστόρητοι, μαζάνθρωποι τι έλεγε ο Ισοκράτης για τους Έλληνες στο Αίμα και στη Μόρφωση..
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ:
"ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ και ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ.."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ(ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ) ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Φαίνεται πως στην Ελλάδα δεν είσαι μόνο ό,τι δηλώσεις, αλλά και ό,τι σε δηλώσουν! Έτσι, λοιπόν, έναν όντως μεγάλο πνευματικό δημιουργό του Αρχαίου Ελληνισμού, τον ΙΣΟΚΡΑΤΗ, κάποιοι αποφάσισαν εδώ και χρόνια να τον δηλώσουν “αντιρατσιστή”! Ατυχής επιλογή, αφού πράγματι υπήρχαν στην Ελλάδα φιλόσοφοι και πολιτικοί με αυτόν τον χαρακτήρα, βεβαίως μικρής σημασίας, γιατί ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης και φυσικά και ο Ισοκράτης για τα σημερινά μέτρα υπήρξαν αναμφισβήτητα ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!
Με κάθε τρόπο θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει Ελληνική Φυλή ή με άλλα λόγια ότι δεν υπάρχει Γνήσια Φυλετική Συνέχεια του Νεώτερου Ελληνισμού από τον Αρχαίο.
Πολύ συχνά είτε οι.....

ολοκληρωτικά αρνητές της βιολογικής συνεχείας της Ελληνικής Φυλής, είτε οι υπερασπιζόμενοι την αποκλειστικά “πολιτιστική” ουσία του Ελληνισμού χρησιμοποιούν μία φράση του Ισοκράτους από τον περίφημο λόγο του, τον “Πανηγυρικό”. Αυτή έχει ως εξής: “Και μάλλον Έλληνες καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας”.
Βασιζόμενοι στην φράση αυτή λένε: Μα τι λέτε περί Ελληνικής Φυλής, Έλληνες ήσαν όχι αυτοί που ήσαν Έλληνες στην καταγωγή, αλλά αυτοί που είχαν… Ελληνική παιδεία! Επομένως και οι βάρβαροι που είχαν Ελληνική παιδεία ήσαν Έλληνες! Αυτοί που χρησιμοποιούν τα λόγια αυτά του Ισοκράτους για να στηρίζουν αυτόν τον συλλογισμό είτε είναι αμόρφωτοι, είτε σκοπίμως διαστρεβλώνουν την Σκέψη και το Πνεύμα του Μεγάλου αυτού Έλληνος. Αυτό γιατί όπως διεξοδικά θα δούμε στην συνέχεια ο Ισοκράτης καμμία πρόθεση δεν είχε να πει αυτά, που αυτοί αυθαίρετα λέγουν, ερμηνεύοντας δήθεν τον Ισοκράτη. Ας δούμε τι λέει για την περίφημη αυτή φράση του Ισοκράτους ο μεγάλος και έγκριτος Γερμανός ιστορικός ULRICH WILCKEN:
“Ο Ισοκράτης αναφέρει βέβαια στον “Πανηγυρικό” του (380 π.Χ.) ότι η Αθήνα υπερέχει τόσο πολύ στην σκέψη και τον λόγο ώστε “οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας” (παρ. 50).
Ωστόσο με την φράση αυτή ο Ισοκράτης δεν θέλει να συμπεριλάβει (όπως υποστηρίχθηκε συχνά) στους Έλληνες και τους εξελληνισμένους αυτούς βαρβάρους, γιατί γι’ αυτόν οι βάρβαροι, ιδιαίτερα οι Πέρσες, εξακολουθούσαν να είναι οι “φυσικοί” εχθροί των Ελλήνων (Πανηγ. παρ. 158, πρβλ. Παναθ.
παρ. 163). Το νόημα της φράσεως είναι μάλλον ότι ο Ισοκράτης θεωρεί πραγματικούς Έλληνες μόνον τους Έλληνες εκείνους που είχαν λάβει αττική μόρφωση.”
(ULRICH WILCKEN – ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, 1976, Μετάφραση του Καθηγητού κ. Ι.Τουλουμάκου)
Στην Πολιτιστική προσφορά των Αθηνών στους Έλληνες, λοιπόν, αναφέρεται ο Ισοκράτης στην παράγραφο 50, όπου και περιέχεται η περίφημη φράση. Όμως καλύτερα να σας παραθέσουμε το κείμενο ώστε να σχηματίσετε και μόνοι σας άποψη:
“Η πόλις μας έχει τόσον πολύ υπερβάλει όλους τους άλλους εις την φιλοσοφίαν και τον έντεχνον λόγον, ώστε οι δικοί της μαθηταί έχουν γίνει διδάσκαλοι των άλλων και έχει κάμει, ώστε το όνομα των Ελλήνων να μη θεωρείται πλέον ως δηλωτικόν του έθνους, αλλ’ ως δηλωτικόν της μορφώσεως, και Έλληνες να ονομάζονται όχι τόσον όσοι ανήκουν εις το έθνος το Ελληνικόν, αλλ’ όσοι έχουν τύχει της ιδικής μας παιδείας”.
Είναι σαφές λοιπόν ότι τα της «κοινής παιδείας», που αναφέρει ο Ισοκράτης δεν έχουν χαρακτήρα επεκτατικό της ιδιότητος του Έλληνος στους βαρβάρους, αλλά περιοριστικό μεταξύ και αυτών των ίδιων των στην φυλετική καταγωγή Ελλήνων. Είναι σημαντικό δε να λεχθεί ότι το κείμενο αυτό του Ισοκράτους είναι λόγος, λόγος πανηγυρικός, που απευθύνθηκε σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Ποιο ήταν αυτό το κοινό; Μα ήταν το κοινό των εκατοστών Ολυμπιακών Αγώνων με αφορμή τους οποίους γράφτηκε ο Πανηγυρικός. Ήταν κοινό που αποτελείτο αποκλειστικά (επί ποινή θανάτου) μόνον από Έλληνες!

11 σχόλια:

  1. Το μονο που αποδεικνύει αυτη η "ιστορια" με τον Ισοκρατη και το βιασμένο χωρίο του πανηγυρικού του ειναι, οτι το διεθνες εθνοκτόνο καθεστως δεν εχει απολυτως κανενα εργαλείο αξιοποιήσεως που να σχετίζεται με την αρχαιοτητα.
    Γενικως η αρχαιότητα ως προς την διεθνιστικη εθνοκτονια δεν "βολεύει" για εκμαίευση "επιχειρηματων" υπερ της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άχθος αρούρης (βάρος της γης). Ασήκωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ονόμαζαν "έλληνες" όσους είχαν ελληνική εκπαίδευση, όπως σήμερα αποκαλούμε "γερμανούς" όσους έχουν ζήσει στην Γερμανία. Εχω φίλο που μεγάλωσε στην Γερμανία και τον φωνάζω "γερμαναρά" ή "φριτς". Αυτό σημαίνει οτι ειναι πραγματικός Γερμανός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλτατε Δήμο δεν το περίμενα πότε από εσένα που με Αλβανικη μόρφωση να σου θυμίσουμε ότι είσαι Ελληνας και εσυ με την ψευτομορφωση της σημερινής Ελλάδος να κάνουμε Ελληνες μαυροκοκινοκιτρινοπρασινουσμπλε τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή, ρὲ Πύρρε, νὰ πάρουν ἑλληνικὴ ἰθαγένεια καὶ οἱ ἀνθέλληνες Ἀλβανοὶ οἱ ὁποῖοι ἐξακολουθοῦν νὰ μὴ δίνουν τὸ δικαίωμα στοὺς Χειμαρριῶτες νὰ ποῦν πὼς εἶναι Ἕλληνες;
    Πές ὄτι ἔγεινες πασοκογενίτσαρος καὶ σώπαινε καλλίτερα, γιατί ντροπιάζεις τὴν ἡρωϊκὴ Χειμάρρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο "γεντσαρος"Πυρρος,εχει τουλαχιστον Ελληνικο ονομα,ενω εσυ κυριε Χατζηαποτετοιε,ακομα Τουρκικο!

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι ελληνικο ονομα το Piri Dima μαλακα ανωνυμε . Δεν ξερω αν ο Dima είναι 100% Τουρκαλβανος η είναι Αλβανοσπορος παντως εχει αλβανικα χαρακτηριστικα κι είναι παρασιτο κι ανθέλληνας σαν τα αριστερα πουστακια.

      Διαγραφή
  6. Δεν τον κρύβω ότι ακόμα συγκινούμαι από τις εικόνες του Ολυμπιονίκη Χειμαρριώτη Έλληνα Πύρρου...
    Όμως η μακραίωνη ιστορία του τόπου δυστυχώς μας έχει δώσει εικόνες ανθρώπων που κάτω από το βάρος των περιστάσεων απλά δεν άντεξαν...άλλοι έγιναν γενίτσαροι, άλλοι προδότες, άλλοι απλά ακολούθησαν μία συμβιβασμένη και προσκυνημένη στάση ζωής όταν έφθασαν σε ηθικό αδιέξοδο...
    Ένα Χειμαρριώτης δεν άντεξε, συμβιβάστηκε και έσκυψε το κεφάλι...χιλιάδες Χειμαρριώτες συνεχίζουν υπερήφανοι τον αγώνα για λευτεριά...

    Αντιγνώμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τόσα χρόνια δέ μπόρεσαν να τόν λυγίσουνν τά βάρη, αλλά δυστηχώς κατάφεραν νά τόν λυγίσουν τά χρήματα καί τά ταξίματα ενός βρώμικου αποκόμματος.ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιστεύω οτι πολλοί απο τους "γνωστούς" που βγαίνουν κάθε τρείς και λίγο και κάνουν δηλώσεις κατά της ΧΑ ή υπέρ των λάθρο ή και τα δύο μαζί δεν είναι γιατί θα το κάνανε απο μόνοι τους, αλλά το σύστημα πιά τους εκβιάζει να δείξουν την ανάλογη διαγωγή σαν διαβατήριο για τα περαιτέρω.
    Έτσι το βλέπω, έχουν κάνει αβάντα και φυσικά όσοι δεν έχουν δικά τους μέσα να αντισταθούν στο σύστημα αυτό και να το γράψουν στα @@ τους (βλέπε για παράδειγμα Σφακιανάκη που δεν τους έχει και ανάγκη και λέει αυτά που βλέπει και πιστεύει).
    Κάτι σαν, "κάνε και συ μια δήλωση" κατά της ΧΑ και υπέρ των λάθρο και θα σε θυμηθούμε στις εκπομπές μας, στα κανάλια μας, θα σε θεωρήσουμε in στα βλάχο περιοδικά μας (τύπου κωστόπουλου).

    Το κακό για αυτούς (το σύστημα) είναι οτι ο κόσμος το έχει σιχαθεί, και το θεωρεί άμεσα υπεύθυνο για την κατάντια του τόπου.
    Άρα ότι και να προβάλει το βλέπει ο λαός τουλάχιστον με καχυποψία, να μη πώ οτι μέσα του τάσσεται πρώτα αντίθετος με μια είδηση προερχόμενη απο αυτό και μετά την αναλύει αν πράγματι είναι έτσι (κάτι που παλιά λειτουργούσε αντίθετα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την λογική του Δήμα, αυτός θα έπρεπε να είναι Αλβανός , εφόσον μεγάλωσε πηγαίνοντας σε αλβανικό σχολείο και με αλβανική "παιδεία".

      Όμως ο ίδιος δηλώνει Έλληνας λόγω Αίματος, λόγω καταγωγής.

      Άρα αυτοαναιρείται, όπως και οι γελοίοι "αντιρατσιστές".

      Δηλαδή ένα γερμανόπουλο που τυχαίνει να γεννηθεί και να πάει σχολείο στο Πεκίνο, γίνεται Κινέζος ;;

      Έλληνας ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, δεν γίνεσαι !

      Γι'αυτό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας γίνονταν δεκτοί μόνον οι Έλληνες το ΓΕΝΟΣ.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών