Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαρτίου 03, 2013

Απόφαση-κόλαφος κατά κυβέρνησης για μισθολόγια των ένστολων και άλλων που κρίθηκε ως αντισυνταγματική

Πολλαπλασιάζονται οι νομικές δυσκολίες για την κυβέρνηση στην μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και ειδικά στις αναδρομικές κρατήσεις. Με απόφαση προπομπό, η Ολομέλεια του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, έκρινε ως αντισυνταγματικές τις μειώσεις που επέβαλε αναδρομικά το Μνημόνιο ΙΙΙ στους μισθούς, όχι μόνο των δικαστικών, αλλά και όσων αμείβονται με.......
ειδικά μισθολόγια, δηλαδή γιατρών του ΕΣΥ, ιατροδικαστών, διπλωματικών, στρατιωτικών, καθηγητών Πανεπιστημίου και ΤΕΙ.
Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" “Η απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί τις προσεχείς ημέρες, αν και έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, δεν είναι δηλαδή δεσμευτική για την κυβέρνηση, θα αποτελέσει «ισχυρό χαρτί» στη δικαστική μάχη που θα δοθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ανάμεσα στο Δημόσιο και τις συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες που έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις, βάσει του Μνημονίου ΙΙΙ".
Η δίκη πιλότος στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου έχει προσδιοριστεί για τις 05 Απριλίου 2013.
Θυμίζουμε ότι το ΣτΕ έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες προσφυγές όχι μόνον δικαστικών αλλά και λιμενικών, στρατιωτικών κλπ που στρέφονται κατά της απαίτησης του Δημοσίου να επιστρέψουν αναδρομικά, σε δόσεις, ένα μέρος των μισθών που εισέπραξαν το τελευταίο πεντάμηνο του 2012.
"Τμήμα της περιουσίας του"
Ομόφωνα η Ολομέλεια του Πρωτοδικείου έκρινε ότι η αναδρομικότητα στις περιουσίες των αποδοχών τους είναι αντίθετη τόσο σε συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την αρχή της ισότητας και του κράτους δικαίου όσο και στο άρθρο 1 του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, που προστατεύει το δικαίωμα στην περιουσία. Και αυτό διότι οι μισθοί που έχουν καταβληθεί στον εργαζόμενο για την προσφερθείσα ήδη εργασία του αποτελούν πλέον, τμήμα της περιουσίας του.
Αποτελούν δεδουλευμένες αποδοχές.
Με το νόμο 4093/12 επιβλήθηκαν αναδρομικά μειώσεις σε μισθούς για το διάστημα από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012. Οι αναδρομικές αυτές κρατήσεις άρχισαν πρώτη φορά να συνυπολογίζονται με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου 2013 και θα γίνονται μηνιαίες παρακρατήσεις μέχρι την εξόφλησή τους. Πάντως από την αναδρομική περικοπή, των μισθών εξαιρέθηκαν ορισμένες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων, όπως υπάλληλοι της Βουλής, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, τα διοικητικά συμβούλια των ΔΕΚΟ.
Όσον αφορά στο «ψαλίδι» που κούρεψε γενναία τις αποδοχές των δικαστικών βάσει του ν. 4093/12, εκκρεμούν προσφυγές τους στο Μισθοδικείο. Επικαλούνται, μεταξύ άλλων, αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων που έκριναν ως αντισυνταγματικές μειώσεις και μάλιστα μικρότερης κλίμακας στα μισθολόγια συναδέλφων τους αλλά και πρόσφατη απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου”.
Γι αυτό θέλουν να αλλάξουν το Σύνταγμα κυβέρνηση και λοιποί μνημονιακοί: το νυν Σύνταγμα του 1975, ένα από τα πλέον δημοκρατικά της Ευρώπης, αποτελεί εμπόδιο στα σχέδιά τους...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4 σχόλια:

  1. Χρυσή αυγή και αγιος ο θεός βρε προδότες ανθελληνες πολιτικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρυσή αυγή και αγιος ο θεός βρε προδότες ανθελληνες πολιτικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρυσή αυγή και αγιος ο θεός βρε προδότες ανθελληνες πολιτικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρυσή αυγή και αγιος ο θεός βρε προδότες ανθελληνες πολιτικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών