Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Αυγούστου 24, 2013

Παγκόσμιο δέος για την μεγαλειώδη αρχαιολογική ανακάλυψη στις Σέρρες - Άλλο ένα αρχαιοελληνικό εύρημα στη Μακεδονία ενάντια στην προπαγάνδα των γυφτοσκοπιανών

Η ανακάλυψη ενός μεγαλοπρεπέστατου αρχαίου τάφου στην Αμφίπολη Σερρών και οι εικασίες πως πρόκειται για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχουν πυροδοτήσει το έντονο ενδιαφέρον της ελληνικής αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης. Στο θέμα αναφέρθηκε και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, σε άρθρο υπό τον τίτλο «αρχαίος τάφος στην Ελλάδα πυροδοτεί πολλές συζητήσεις», όπου και επισημαίνεται η σημασία της αρχαιολογικής ανακάλυψης. Τονίζεται όμως πως είναι παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε αναφορά για τάφο του Μακεδόνα Στρατηλάτη, προτού ολοκληρωθεί το έργο των ανασκαφών.

Η ανακάλυψη των αρχαιολόγων έχει να κάνει με έναν τεραστίων διαστάσεων τάφο, 498 μέτρων, ο οποίος βρίσκεται στην Αμφίπολη Σερρών και είναι δεκαπλάσιου μεγέθους του τάφου του πατέρα του Αλέξανδρου, Φιλίππου, που βρίσκεται στην Βεργίνα. Πρόκειται για τάφο σε σχήμα πυραμίδας, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει...
το χαρακτηριστικό σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου, ο Λέων. Τούτα τα στοιχεία πυροδότησαν και την συζήτηση περί ανακάλυψης του τάφου του Μεγίστου των Ελλήνων, χωρίς μέχρι τούδε να επιβεβαιώνεται οτιδήποτε.


Η αρχαιολογική έρευνα έχει αποκαλύψει τα 310 από τα 498 μέτρα του περιμετρικού του τάφου τείχους. Το μνημείο αποτελείται από έναν εσωτερικό λίθο από πορόλιθο, ο οποίος είναι επενδυμένος με παραλληλόγραμμα κομμάτια μαρμάρου μεγάλων διαστάσεων, ενώ καλύπτεται από ποταμίσια άμμο και κοκκινόχωμα, που σχηματίζουν ένα μεγάλο τύμβο υπό μορφή λόφου. Οι αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για αποδόμηση και μεταφορά μεγάλου μέρους της επένδυσης του μνημείου, ενώ αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον η έρευνα στο εσωτερικό του τύμβου.

Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την αρχαιολογική έρευνα: «Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, σχετικά με την ανασκαφή μεγάλου κτιστού περιβόλου του 4ου αι. π.Χ. στη θέση Καστά Αμφίπολης, ενημερώνει για τα ακόλουθα: Οι ανασκαφές στη θέση Καστά Αμφίπολης είχαν ξεκινήσει στη δεκαετία του '60 από τον αείμνηστο Δ. Λαζαρίδη και συνεχίζονται τα δύο τελευταία χρόνια από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με υπεύθυνη ανασκαφέα την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, κ. Αικατερίνη Περιστέρη. Οι έρευνες φέρνουν στο φώς ιδιαίτερα σημαντικό κυκλικό περίβολο, που χρονολογείται με τα έως τώρα δεδομένα στο τέλος του 4ου αι. π.Χ. Πρόκειται για εξαιρετικά αξιόλογο κτιστό περίβολο που ορίζει χωμάτινο τύμβο και είναι κατασκευασμένος με βάσεις, ορθοστάτες, ανωδομή και επιστέψεις από λευκό μάρμαρο Θάσου. Έχει συνολικό ύψος 3,00μ. διάμετρο 1,60μ. και υπολογιζόμενη περιφέρεια μήκους περίπου 500 μ., από τα οποία έχουν ανασκαφεί σήμερα τα 405μ. Το μνημείο καταστράφηκε στα μεταγενέστερα χρόνια, με αποτέλεσμα αρκετά μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη να μην βρίσκονται στη θέση τους. Η έρευνα της ΚΗ΄ ΕΠΚΑ εντόπισε αρχιτεκτονικά μέλη του μνημείου εγκατεσπαρμένα στην περιοχή του χώρου του Λέοντα της Αμφίπολης, πολλά από τα οποία είχαν ήδη επαναχρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της βάσης του και, επομένως, ο εντυπωσιακός περίβολος φαίνεται να συνδέεται με τον Λέοντα της Αμφίπολης, που κατά μία εκδοχή ήταν τοποθετημένος στην κορυφή του χωμάτινου τύμβου. Το εύρημα της Αμφίπολης είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα σημαντικό, όμως πριν προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα, οποιαδήποτε ερμηνεία και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης και είναι παρακινδυνευμένη».


 Είτε πρόκειται για τον τάφο του Αλέξανδρου είτε όχι, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ακόμη ένα αρχαίο μνημείο το οποίο πιστοποιεί την παραχάραξη της Ιστορίας, η οποία συντελείται από τους γυφτοσκοπιανούς. Κάθε κομμάτι της ιερής μακεδονικής γης «κραυγάζει» για την ελληνικότητά του! Και με αυτούς τους βαλκάνιους τσαρλατάνους και απατεώνες, αντί της γενικευμένης χλεύης και της εκστρατείας διεθνούς εξευτελισμού των πρακτικών τους, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει το τραπέζι του διαλόγου και την διαπραγμάτευση επί της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία».

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Σιγά-σιγά, δεν υπάρχει βιασύνη. Από το 1960 που άρχισαν οι ανασκαφές μέχρι σήμερα δεν πέρασαν παρά μόνο 50 χρόνια. Σκέψου να μην ήταν και ένα τόσο ιδιαίτερο, μεγάλο και σημαντικό εύρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών