Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 09, 2013

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ... Μίζες εκατομμυρίων ευρώ διακινούσε ο υπόδικος Παπαντωνίου...


Νέα έκθεση φωτιά για το Πασόκ - Μίζες εκατομμυρίων διακινήθηκαν επί υπουργίας Παπαντωνίου

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Υπουργός Οικονομίας του κλεπτοκρατικού τόξου που να μην έχει κατηγορηθεί για μίζες... Περίεργο; Σύμπτωση; Όχι για τους νοήμονες...

"Σφίγγει" ο κλοιός γύρω από τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου, αφού έκθεση δικηγορικής εταιρείας παρουσιάζει διακίνηση μιζών ύψους 4,5 εκατ. ευρώ μετά το 2002 όταν ήταν επικεφαλής της άμυνας της χώρας.
Μία νέα πτυχή του σκανδάλου των υποβρυχίων της Ferrostaal έρχεται στο φως από απόρρητη έκθεση δικηγορικής εταιρίας μετά από παραγγελία της εταιρίας που πουλούσε τα σκάφη στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία της εισαγγελίας του Μονάχου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Κυριακάτικου Τύπου, η......
έκθεση αποκαλύπτει διακίνηση μιζών ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ μετά το 2002, περίοδο που υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου. Γίνεται αναφορά για "δεύτερη ομάδα της μίζας", με μέλη της τότε κυβέρνησης να ενορχηστρώνουν την πώληση των ελληνικών ναυπηγείων στη γερμανική εταιρία HDW.
"Όσοι εργάστηκαν στενά με την προηγούμενη κυβέρνηση μπορεί να καταλήξουν στα δικαστήρια. Κάποιες πηγές θεωρούν ότι οι αποκαλύψεις των μηχανορραφιών που έχουν γίνει πίσω από τις συμφωνίες του αμυντικού τομέα είναι απίθανες για τον εξής λόγο: Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που ενορχήστρωσαν την πώληση στη HDW έχουν ασυλία απέναντι στον ελληνικό νόμο" καταλήγει η έκθεση.
Τα στοιχεία αυτά και των off shore εταιριών, που φέρονται να διακινούσαν τις "ωφέλιμες πληρωμές", βρίσκονται ήδη στην κατοχή των ανακριτών διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση.
Υπενθυμίζουμε ότι είχε την άσκηση ποινικής δίωξης για φοροδιαφυγή κακουργηματικού χαρακτήρα, για την σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου Σταυρούλα Κουράκου στην οποία εντοπίστηκε αδικαιολόγητο από τον φορολογικό έλεγχο ποσό 1,311 εκατ. ευρώ, το οποίο προέκυψε από τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου με αίτημά της προς τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Τα στοιχεία προέκυψαν από τον φορολογικό έλεγχο που έγινε στο ζεύγος Παπαντωνίου το διάστημα 2000 - 2010. Στο πλαίσιο του ελέγχου έγινε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα. Ειδικά για τον πρώην υπουργό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να αποκρύπτει φόρο της τάξεως των 80.000 ευρώ κάθε έτος!
Αντίθετα για τον  Γ.Παπαντωνίου ζητήθηκε δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ διενήργησε το σχετικό έλεγχο στο ζεύγος κατόπιν παραγγελίας της κ. Παπανδρέου. Η παραγγελία δόθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για τα εξοπλιστικά, οι οποίες συνεχίζονται και αφορούν στην τελευταία δεκαετία.
Όμως αν και το ζεύγος Γιάννου Παπαντωνίου και Σταυρούλας Κουράκου εγκαλείται για συνολική φοροδιαφυγή ύψους 3 εκατ. ευρώ, ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να πληρώσουν στην αρμόδια ΔΟΥ -εν προκειμένω της Κηφισιάς- το πρόστιμο που τους αναλογεί και να «αφοπλίσουν» έτσι τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που θα τους ασκήσουν την ποινική δίωξη όταν ο έλεγχος ολοκληρωθεί. Τα χρήματα μπορούν να καταβληθούν μέχρι και σε 48 δόσεις. Μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας ποινική δίωξη δεν μπορεί να ασκηθεί.
Σε αντίθεση, πάντως, με το σκέλος των φορολογικών που μπορεί να κλείσει αφού καταβληθούν τα παραπάνω ποσά, ανοιχτή παραμένει για τον κ. Παπαντωνίου η εισαγγελική έρευνα που αφορά στον έλεγχο εξοπλιστικών προγραμμάτων και επί της δικής του θητείας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τώρα έρχεται η έκθεση του δικηγορικού γραφείου για να προσθέσει νέα στοιχεία στην αναζήτηση των εισαγγελέων διαφθοράς. Μετά τον Άκη έχουμε και δεύτερο υπουργό Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, που θα έχει "στενές επαφές" με την Δικαιοσύνη. Κατά τα άλλα ο Λαϊκός Σύνδεσμος που δεν κυβέρνησε ποτέ κατηγορείται, ως "εγκληματική οργάνωση", και μάλιστα από αυτούς που δεν προλαβαίνουν να μετράνε ποινικές διώξεις για στελέχη τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών