Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2014

Οι τροϊκανοί ξεβράκωσαν τον "αντιμνημονιακό" Τσίπρα... Του μίλαγαν μια ώρα και αυτός έκανε τον...μουγγό Κινέζο!


Οι ελεγκτές της τρόικα αποκαλύπτουν τον Τσίπρα: Μία ώρα μίλαγε χωρίς να λέει τίποτα!

Δεν τους είπε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο;

Χαμένος στην μετάφραση δείχνει να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανάμεσα στις πραγματικές μνημονιακές θέσεις του συνονθυλεύματος της αριστεράς και σε αυτά που λένε για να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη. Ο Τσίπρας προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον εαυτό του για τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες είχε πει κάποτε στα διαμαρτυρόμενα στελέχη του κόμματός του ότι «αλλιώς μιλάς σε ειδικά ακροατήρια ακαδημαϊκών κι αλλιώς σε μια λαϊκή συγκέντρωση», όμως φαίνεται ότι τα στελέχη του τον πληροφόρησαν για το γεγονός ότι στην σημερινή κοινωνία της πληροφορίας τα μαντάτα από το εξωτερικό φτάνουν Ελλάδα και τα μαθαίνουν οι αδαείς των «λαϊκών συγκεντρώσεων». Έτσι εδώ και λίγο καιρό έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση ενώπιον των.....
διεθνών εταίρων του, αφού άμα παραδεχτεί τις πραγματικές του θέσεις θα χάσει πολλά ψηφαλάκια.
Θυμίζουμε προς επίρρωση των παραπάνω ότι τις προάλλες που ο Σταθάκης σε συνέντευξη του είχε πει ότι υπολογίζει το απεχθές χρέος στο 5%, ο Τσίπρας είχε σπεύσει να τον υπερασπιστεί στο μνημονιακό παραλήρημα του, λέγοντας ότι δεν θα επιδιώξει μονομερείς ενέργειες, αλλά θα επιχειρήσει μνημονιακό συμβιβασμό. Γίνεται λοιπόν αντιληπτή η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Τσίπρας, αφού από την μία έχει τους ψηφοφόρους του και από την άλλη έχει το πρόγραμμα της μελλοντικής μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.
Ερχόμενοι στο θέμα μας, θυμίζουμε ότι στα μέσα Δεκεμβρίου ο Τσίπρας είχε μεταβεί στο Στρασβούργο. Θυμίζουμε τι είχαμε γράψει τότε για τις δηλώσεις του στο Στρασβούργο:
«Το τι είπε ο Τσίπρας στο Στρασβούργο είναι άνευ προηγουμένου και άμα δεν καταφέρουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να το κρύψουν (ως συνήθως…) θα προκαλέσει νέους τριγμούς στο επιτελείο της Κουμουνδούρου, που θα πρέπει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το πρώτο σημαντικό που θα πρέπει να θίξουμε είναι ότι το πρόβλημα που έχει ο Τσίπρας με την τρόικα δεν ξεκινά από τις χιλιάδες των αυτοκτονιών, από τους νεκρούς από τα μαγκάλια ή τα τόσα και τόσα θύματα της πολιτικής του μνημονίου. Ξεκινά από το γεγονός ότι τέτοιες πολιτικές… ανεβάζουν την Χρυσή Αυγή! Δηλαδή αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή, τότε ο Τσίπρας θα ήταν απολύτως ικανοποιημένος με την μνημονιακή πολιτική. Συγκεκριμένα είπε: «η συνέχιση της ίδιας λογικής και της ίδιας πολιτικής  το μόνο που θα επιφέρει είναι να γιγαντώσει ένα κύμα ευρωσκεπτικισμού, να γιγαντώσει τον λαϊκισμό  και να αυξήσει τα ποσοστά της  Χρυσής Αυγής, των νεοναζί, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης».»
Ήρθαν, λοιπόν, τώρα οι ελεγκτές της τρόικα στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσουν για το όλο θέμα του ελέγχου της τρόικα από το Ευρωκοινοβούλιο. Όταν ο Τσίπρας είχε πάει στο Στρασβούργο είχε υποστηρίξει ανοιχτά την ανάγκη δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και είχε σταθεί στο πλάι του Σούλτς σε αυτή την προσπάθεια. Για αυτή την επίσκεψη Τσίπρα μίλησε και ο επικεφαλής των ελεγκτών, Ότμαρ Κάρας, προκαλώντας νέα «εγκεφαλικά» στην Κουμουνδούρου. Ας δούμε τι είπε:
«Συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον κ. Τσιπρα εκεί πάνω από μια ώρα τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας, ως ηγέτης της Αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας ποιες είναι οι προτάσεις σας τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μια ώρα δεν έλεγε τίποτα ο υπεύθυνος της Αντιπολίτευσης. Το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην Έκθεση μας. Αυτό έχω να πω»
Αποκάλυψε, δηλαδή, ο Κάρας ότι ο Τσίπρας δεν του είπε τίποτα παρά μόνο ότι στηρίζει την υπόθεση της έκθεσης των ελεγκτών για την τρόικα, η οποία παρεμπιπτόντως ήταν πλήρως αθωωτική, αφού ναυάγησε η προσπάθεια δημιουργίας του ΕΝΤ και δεν υπήρχε πλέον η αναγκαιότητα αρνητικής εκθέσεως. Οι συριζαίοι τσαντίστηκαν με τις αποκαλύψεις, αλλά δεν είπαν τίποτα εκείνη την στιγμή. Μονάχα μετά από ώρα ο Λαφαζάνης είπε: «Εάν τα έχει πει αυτά να με φωνάξετε να του ρίξω μια κλοτσιά. Δεν ανέχομαι να έρχεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο και να βρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Κοινώς τσάμπα μαγκιές και μάλιστα μεταχρονολογημένες. 

Ας δούμε πώς παρουσιάζει την είδηση και κάποιο "αντικειμενικό" site 

Μεγάλη αναταραχή προκλήθηκε στο Κοινοβούλιο από την ομιλία του επικεφαλής των ελεγκτών της Τρόικα, Οτμαρ Κάρας, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, όλοι νόμιζαν ότι αναφερόταν στην... Κύπρο.
Συγκεκριμένα, όση ώρα ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής εξαπέλυε επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η διερμηνέας μετέφραζε Κύπρος (Cyprus) αντί για Τσίπρας με αποτέλεσμα οι βουλευτές να απορήσουν για τις αναφορές στην γειτονική χώρα.
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, όταν κοινοβουλευτικοί συντάκτες ρώτησαν τον επικεφαλής των ελεγκτών γιατί μιλούσε για την Κύπρο αυτός διευκρίνισε ότι αναφερόταν στον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.
Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όση ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχαν μαζί του, οι Ευρωβουλευτές τον ρωτούσαν τις απόψεις και τις προτάσεις του για την Τρόικα και την ενδεχόμενη διάδοχη κατάσταση και εκείνος δεν τους είπε τίποτα παρά μόνο ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον κ. Τσιπρα εκεί πάνω από μια ώρα τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας, ως ηγέτης της Αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας ποιες είναι οι προτάσεις σας τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μια ώρα δεν έλεγε τίποτα ο υπεύθυνος της Αντιπολίτευσης.
Το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην Εκθεσή μας. Αυτό έχω να πω» είπε με νόημα ο Οτμαρ Κάρας
Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα πει και στην συνέντευξη τύπου που θα δώσει την Πέμπτη ότι ο Αλ. Τσίπρας ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει στην χώρα του και δεν είχε προτάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση διεξήχθη στο Στρασβούργο, σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το απόγευμα της 11ης Δεκέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών