Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαρτίου 10, 2014

Ο Κουβέλης διαλύει τα σχέδια Σαμαρά: Δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Η απομόνωση του Σαμαρά και της ολιγομελούς ομάδας του, που απεργάζονται τα ανήθικα και παράνομα σχέδια απαγόρευσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, γίνεται ολοένα και πιο αισθητή, καθώς τους «αδειάζουν» ακόμη και οι πρώην συνεργάτες του, όπως ο Φώτης Κουβέλης.

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ερωτάται δύο φορές για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ας δούμε, λοιπόν, τι τον ρωτούν και πως ακριβώς απαντά:

«Θα σας ενοχλήσει αν ο προοδευτικός χώρος εκλέξει λιγότερους ευρωβουλευτές από τη Χρυσή Αυγή;...

Πολύ θα με ενοχλήσει. Με ενοχλεί ακόμα και η δημοσκοπική δύναμη που καταγράφει η Χρυσή Αυγή. Δεν μπορώ να συμφιλιώνομαι πολιτικά με την ύπαρξη ή την άνοδο της Χρυσής Αυγής – που δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει άνοδος, για να σας πω και την εκτίμηση που κάνω. Αλλά από την άλλη πλευρά για να απαντήσει ο προοδευτικός χώρος πρέπει να έχει πολιτικό περιεχόμενο και προγραμματικές δεσμεύσεις θετικού χαρακτήρα για την κοινωνία και τη χώρα. Αν με ρωτάτε για το εύρος της συνεργασίας που προωθεί η ΔΗΜΑΡ, θα σας πω ότι τη θέλω όσο μεγαλύτερη γίνεται. Αλλά ταυτόχρονα διατηρώ την ελπίδα και έχω διεκδίκηση ο χώρος αυτής της συμπαράταξης να γίνει πάρα πολύ μεγάλος.

Πιστεύετε ότι πρέπει να απαγορευθεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές;
Το συνταγματικό μας πλαίσιο έχω την άποψη ότι δεν επιτρέπει να τεθεί εκτός νόμου. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής όμως θα πρέπει να κρίνονται με βάση τη νομοθεσία. Η Δικαιοσύνη ελέγχει αν συγκεκριμένες πράξεις τους συνιστούν εγκληματικές ενέργειες. Εκεί πρέπει να εφαρμοστούν ο νόμος και το Σύνταγμα. Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα. Και ένας από τους παράγοντες που την τροφοδότησαν είναι η απουσία πολιτικής που ώθησε κάποιους συμπολίτες μας να υιοθετήσουν έναν δήθεν αντισυστημικό λόγο για να τιμωρήσουν το κατά τα άλλα προβληματικό πολιτικό σύστημα της χώρας».

Εις ό,τι αφορά την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα εκλέξει περισσότερους ευρωβουλευτές από τον «προοδευτικό χώρο», ας κοιτάξει να συνηθίσει από τώρα ο Κουβέλης στην ιδέα αυτή. Ας είναι, μάλιστα, και πολύ ευχαριστημένος αν το κόμμα του καταφέρει να εκλέξει έστω και έναν ευρωβουλευτή.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο, όμως, της συνέντευξης είναι τα όσα υποστηρίζει για το αν θα πρέπει να απαγορευθεί η συμμετοχή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις ευρωεκλογές. Ο Κουβέλης κρατά σαφείς αποστάσεις από τον Σαμαρά, τον Βορίδη, τον Δένδια και ελάχιστους ακόμη που είναι οι οπαδοί της ανυπόστατης θεωρίας του «εκτός εκλογών, εκτός νόμου».

Γνωρίζοντας ότι η όλη υπόθεση αποτελεί ένα νομικό φιάσκο και αντίθετα με τις προσδοκίες της κυβέρνησης η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με τις διώξεις εναντίον της αντί να συρρικνώνεται δυναμώνει ακόμη πιο πολύ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κινείται σε εντελώς διαφορετική ρότα από τον μέχρι προ ολίγων μηνών συνέταιρό του στην κυβέρνηση, πριν το κόμμα του αποχωρήσει από αυτήν τον Ιούνιο του 2012.

Ουσιαστικά τον αφήνει έκθετο για τις μέχρι τώρα ενέργειές του, οι οποίες από τη μία αποτελούν ένα νομικό πραξικόπημα και από την άλλη δεν έχουν το επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα για την αποδυνάμωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όσο περνάει ο καιρός η κυβερνητική παρεούλα των καταπατητών του Συντάγματος θα εκτίθεται ολοένα και περισσότερο, ακόμη και στους δικούς της ανθρώπους.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών