Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαρτίου 16, 2014

Βερναρδάκης (Public Issue): "Τρέμουμε τα ποσοστά της Χρυσής Αυγή που είναι τεράστια λόγω.... αδιευκρίνιστης ψήφου"



σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Ο εν λόγω δημοσκόπος αποκάλυψε και τον μεγαλύτερο φόβο του καθεστώτος: Ότι η Χρυσή Αυγή έχει διψήφια σφυρηλατημένα ποσοστά που γιγαντώνονται σε επίπεδα δυσθεώρητα (άνω του 25%) με την "αδιευκρίνιστη ψήφο" που έχει ταυτότητα και μάλιστα Χρυσαυγίτικη σε συντριπτικά ποσοστά!
 
Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης της Public Issue σε συνέντευξη του στο tvxs.gr προσπαθεί να καλύψει τα νώτα του ενόψει της πανωλεθρίας που θα υποστούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων το βράδυ των εκλογών.
Η δικαιολογία για τα αλλοπρόσαλλα ποσοστά που δίνουν οι χαλκευμένες δημοσκοπήσεις βασίζεται σε τρεις άξονες: 1) Το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό και δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις 2) Οι έρευνες δεν λαμβάνουν υπόψη μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, τον "λαουτζίκο", που δεν συμμετέχει στις έρευνες και 3) Πολλοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν.....
δηλώνουν την προτίμησή τους λόγω της μιντιακής και κρατικής τρομοκρατίας που επικρατεί κατά των Ελλήνων Εθνικιστών.
Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης απάντησε σχετικά:
"Πώς ερμηνεύεται το τεράστιο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου στην δημοσκόπηση της Public Issue;
Είναι λογικό. Πρέπει να συνεκτιμήσουμε ότι η ερώτηση αφορούσε τις ευρωεκλογές οι οποίες είναι σε τρεις μήνες. Είναι πολύ νωρίς. Επίσης, δήλωση ψήφου κάνει περίπου ο ένας στους δυο. Στην διαμόρφωση αυτής της εικόνας συμβάλλουν και οι αρνήσεις, τα κλειστά σπίτια, τα ακατάλληλα άτομα. Σκεφτείτε ότι πλέον εκτός του «φακού» των δημοσκοπήσεων είναι το 80%-90%. Άρα έχουμε να διαχειριστούμε ένα πολύ μικρό κομμάτι του εκλογικού σώματος, λόγω κοινωνικών συνθηκών, κάτι που κάνει και το εργαλείο των δημοσκοπήσεων κάπως επισφαλές. Κάποτε δουλεύαμε με το 50% του εκλογικού σώματος.
Όμως αυτό το 90% κάπως θα πρέπει να κινηθεί εκλογικά.
Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον σημείο, αλλά δεν επιδέχεται απάντησης. Υπάρχει ένα ερώτημα, εάν θα πάει το ποσοστό αυτό στην κάλπη. Πόσο θα πάει; Οι μισοί; Σχεδόν όλοι; Κανένας; Επιπλέον, εφόσον φτάσουν όλοι αυτοί στην κάλπη, η ψήφος τους δεν θα είναι συστημική: δηλαδή δεν θα είναι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ελιά, ΔΗΜΑΡ ή άλλοι σχηματισμοί των τελευταίων ετών. Το πού θα πάει βέβαια είναι ασαφές.
Το Ποτάμι μπορεί να ξεφουσκώσει;
Προφανώς. Αλλά το πώς εξηγείται το ποσοστό του ακριβώς θα πρέπει να περιμένουμε ένα δεκαπενθήμερο για να το δούμε. Μέχρι στιγμής υπάρχει η απήχηση στα μίντια. Και επειδή μιλάμε, όπως είπαμε για ένα 10% του εκλογικού σώματος πιο ασφαλές οικονομικά και πιο εκτεθειμένο στα μίντια είναι επόμενο να βλέπουμε αυτά τα ποσοστά. Όμως όπως είπαμε, όλα αυτά δεν εκφράζουν απολύτως την γενική τάση.

Η Χρυσή Αυγή εμφανίζει κάποια σταθερά ποσοστά. Μπορούμε να πούμε ότι «μέχρι εκεί είναι» ή έχει κρυμμένους ψηφοφόρους;
Δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Είναι πολύ πιθανό να έχει κρυμμένους ψηφοφόρους. Το ζήτημα της μεγάλης αποχής από τις δημοσκοπήσεις και το ζήτημα ότι μιλάμε για ευρωεκλογές κάνουν το τοπίο πιο θολό. Έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν οι διώξεις της Χρυσής Αυγής δημιουργούν κρυμμένους ψηφοφόρους ή απομακρύνουν το κοινό από το κόμμα. Η δημοσκόπηση, μια ποσοτική έρευνα, δεν μπορεί να το δείξει αυτό. Θα πρέπει να έχουμε άλλα δεδομένα για να μελετήσουμε τις διακυμάνσεις που έχουν γίνει.  Άλλα, και πάλι, όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών εν γένει θα πρέπει να είμαστε πιο επιφυλακτικοί, καθώς δεν υπάρχει το δίλημμα, δεν υπάρχει το διακύβευμα και δεν έχει τεθεί ατζέντα".
Είναι σαφές και αυτό το παραδέχονται ακόμα και οι ίδιοι που διενεργούν τις δημοσκοπήσεις πως τα ποσοστά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ό,τι και να κάνουν, ο Μάιος έρχεται και την απάντηση θα την δώσει ο ελληνικός λαός στις κάλπες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών