Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουνίου 18, 2014

Τα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και η εμμονή με την Χρυσή Αυγή


Τα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και η εμμονή με την Χρυσή Αυγή

Μετά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στον κατάλογο των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» με τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα.
53 στελέχη του μορφώματος αυτού κριτικάρουν έντονα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή τους στην οποία παραπονούνται για την δημόσια εικόνα του συνονθυλεύματος αυτού. Το ενδιαφέρον στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι ότι αυτή την φορά οι διαμαρτυρόμενοι (Λαφαζάνης) δεν προέρχονται από τους «συνήθεις ύποπτους» της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά πρόκειται για προσκείμενους στον Τσίπρα και την προεδρική πλειοψηφία.
Πρόκειται για.,...
την παλιά Αριστερή Ενότητα (ΑΡΕΝ), μια πολιτική συνιστώσα στην οποία ανήκε και ο ίδιος ο Τσίπρας. Η δυσαρέσκεια των στελεχών αυτών έγκειται σε πολλούς τομείς. Το ξεκάθαρα αρχηγικό προφίλ του Τσίπρα δεν άρεσε καθόλου σ’ αυτούς. Όπως, επίσης, το γεγονός ότι τόσο στον ίδιο τον Τσίπρα όσο και στον νέο στενό περιβάλλον του άρχισαν να μπαινοβγαίνουν πρόσωπα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα. Εν συνεχεία, ακολούθησαν συναντήσεις σε πολύ φιλικό κλίμα με τους διαπλεκόμενους εκδότες, για τις οποίες καμία εξήγηση δεν δόθηκε.
Μέσα σε όλα αυτά προέκυψαν η συμμετοχή του διαφημιστή του Γιωργάκη Παπανδρέου, ο οποίος ανέλαβε την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, η «κλοπή» του συνθήματος της ΝΔ για τη «Νέα Ελλάδα», καθώς και η συνεργασία με δημοσιογράφους της «αυλής» του Τζέφρυ, οι οποίοι του έπλεκαν τα εγκώμια όσο αυτός ήταν στην εξουσία. Όλα αυτά, όπως επίσης και η σαφής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα «διαπραγμάτευσης» και όχι καταγγελίας του μνημονίου, μεγάλωσαν την δυσαρέσκεια των στελεχών αυτών, τα οποία με το κείμενό τους επεξηγούν τους λόγους.
Αναφορά, βεβαίως, στο κείμενο αυτό υπάρχει και στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για την οποία λέγονται τα εξής: «Την ίδια στιγμή, η άνοδος της Χρυσής Αυγής (και ιδίως το τεράστιο 16% του Κασιδιάρη στην Αθήνα) πρέπει να προκαλέσει συναγερμό. Τα ποσοστά των ναζί αποδεικνύουν ότι η δικαστική αντιμετώπισή τους είναι αναγκαία μεν για να περιορίσει την εγκληματική δραστηριότητά τους, αλλά όχι ικανή από μόνη της για να τους αναχαιτίσει πολιτικά και ιδεολογικά. Πρέπει να είμαστε σαφείς: κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή επιβραβεύει τη ναζιστική τρομοκρατία. Είναι πλέον φανερό ότι μεγάλο τμήμα της ψήφου στη Χρυσή Αυγή έχει ιδεολογικό βάθος. Κατά συνέπεια, παράλληλα με τις δράσεις αλληλεγγύης στις χειμαζόμενες από την κρίση γειτονιές, απαιτείται ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση με τα ρατσιστικά ιδεολογήματα τα οποία εντέλει ενισχύουν τους ναζί».
Η αναφορά αυτή δείχνει τόσο τον πανικό των συριζαίων για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ταυτόχρονα όμως επεξηγεί και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται επακριβώς στο ίδιο συστημικό μήκος κύματος με τις υπόλοιπες δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου», σχετικά με την απαράδεκτη αντιμετώπιση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ταυτίζονται με τις ανήθικες και παράνομες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, αλλά ζητούν και την πολιτική επέκταση στην καταπολέμηση αυτή.
Όταν οι «ανησυχούντες» συριζαίοι ομιλούν για «δράσεις αλληλεγγύης» και για «ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση με τα ρατσιστικά ιδεολογήματα» είναι ξεκάθαρο το τι εννοούν: «Αλληλεγγύη» στους λαθρομετανάστες και «πειθώ» στους ταλαιπωρημένους Έλληνες, ότι μπορούν να συμπράξουν μια χαρά μαζί τους. Από την άλλη, είναι σαφής η φαιδρού περιεχομένου εμμονή στα εθνομηδενιστικά κηρύγματα, τα οποία ισοπεδώνουν ως «φασιστική», «ρατσιστική», «αναχρονιστική», «ξεπερασμένη» κάθε φωνή που τάσσεται υπέρ της διατήρησης της Εθνικής Ταυτότητας και κατά της Παγκοσμιοποίησης.
Αυτό αποδεικνύει την ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την εξουσία που καταδυναστεύει την Πατρίδα και τον Λαό. Οι όποιες διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση γύρω από την οικονομική διαχείριση των τραγικών αποτελεσμάτων του μνημονίου ισοσκελίζονται από τις κοινού απόψεις τους για τον αντιεθνικισμό, τον «αντιρατσισμό», την προώθηση της παγκοσμιοποίησης και των πολυπολιτισμικών κοινωνιών. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν διώκεται για τις όποιες ιδέες του, αλλά προετοιμάζεται σιγά-σιγά για την ώρα που θα γευτεί κι αυτός το μέλι της εξουσίας, έστω και σε μορφή συγκυβέρνησης.
Την ίδια ώρα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, μέσα από τις πρωτοφανείς περιεχομένου διώξεις, φυλακίσεις και δολοφονίες που δέχεται από το κράτος και το παρακράτος, δείχνει τον Αληθινό Δρόμο της Εθνικής και Κοινωνικής Αντίστασης.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών