Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2014

Ομολογία ήττας και ανικανότητας ο ανασχηματισμός


Ομολογία ήττας και ανικανότητας ο ανασχηματισμός

Ομολογία ήττας και ανικανότητας αποτελεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά στην μεταπολίτευση κατά την οποία γίνεται τόσο μεγάλο «ξεκαθάρισμα» σε κυβερνητικό σχήμα. Επομένως, το πρόβλημα δεν βρίσκεται στα πρόσωπα, αλλά στην ίδια την δομή της κυβέρνησης, η οποία είναι συνυφασμένη με την αποτυχία. Σε αυτή την περίπτωση, άλλωστε, αυτό που ισχύει είναι το ρητό «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», άρα ο κύριος υπεύθυνος της κυβερνητικής ανικανότητας είναι πρωτίστως ο ίδιος ο Σαμαράς.
Η αποπομπή τόσων πρώην υπουργών αποτελεί παραδοχή της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ είναι φανερό ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα με την τυπικού χαρακτήρα αλλαγή κάποιων προσώπων. Από την στιγμή που....
το κυβερνητικό πρόγραμμα κινείται σταθερά και αμετάκλητα στην εξ ολοκλήρου εξυπηρέτηση των σχεδίων των διεθνών τοκογλύφων δεν υπάρχει καμία περίπτωση βελτίωσης, έστω και στοιχειώδους, της οικτρής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Χώρα. Συν τοις άλλοις, ο ανασχηματισμός αυτός αποτελεί μια ακόμη τρανή απόδειξη ότι ο Σαμαράς λειτουργεί ως υποτακτικός του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με το 8% είναι ο ουσιαστικός κυβερνήτης του Τόπου.
Στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σαμαράς θα προστεθεί σίγουρα κι αυτό των «κομμένων» υπουργών, οι οποίοι προστίθενται αυτόματα στον μακρύ κατάλογο εκείνων των νεοδημοκρατών που δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό τον παριστάνοντα τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ένας από τους πιο ακραιφνείς καραμανλικούς, ο Ευάγγελος Αντώναρος, με ένα μονολεκτικό σχόλιό του στο twitter δήλωσε «Άφωνος», λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης.
Αναμφίβολα, αυτός ο ανασχηματισμός «μυρίζει εκλογές», το συντομότερο δυνατό, από πολύ μακριά. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο Σαμαράς και η κλίκα του, ειδικά αν δουν ότι δεν πρόκειται με τα διάφορα τερτίπια τους να βγάλουν  Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο, θα επισπεύσουν εκλογές τον Οκτώβριο. Αυτό θα γίνει με τα γνωστά εκβιαστικά διλλήματα του παρελθόντος και προκειμένου να προλάβουν ένα νέο μνημόνιο, το οποίο βρίσκεται στα σκαριά. Από χθες, η Χώρα βρίσκεται ξανά σε μια παρατεταμένη περίοδο  προεκλογικού χαρακτήρα, έστω και άτυπα.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών