Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουνίου 02, 2014

NEWSIT: ΘΕΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ» (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ANT.SAMARAS-ALEX.TSIPRAS-3
Γράφει ο Αντίοχος

Καθόλου αθώα δεν είναι η συζήτηση για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών που δίνεται στο πρώτο κόμμα, την οποία έφερε στο προσκήνιο ο μέγας πασοκάρχης Ευάγγελος, αλλά απερρίφθη (κατ’ αρχάς…) από τον φον Αντωνάκη. Σύμφωνα με το newsit, του μεγαλοδημοσιογράφου Ευαγγελάτου (ο οποίος ασφαλώς και έχει «εσωτερική πληροφόρηση»), πρόκειται για σχέδιο που προωθεί η φράου Μέρκελ, για να υποχρεώσει την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσουν, όπως αυτή συγκυβερνά με τους σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία. Ωστόσο, το μεγάλο αγκάθι σ’ αυτή την περίπτωση, δεν είναι τυχόν… αντιστάσεις από τους… επαναστάταρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Χρυσή Αυγή, η οποία θα είναι πλέον αξιωματική αντιπολίτευση! Ιδού το δημοσίευμα:   
«Όλα αυτά την ώρα που αρχίζουν να.....
ακούγονται τα σενάρια για τον μεγάλο συνασπισμό μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σενάρια αυτά προωθούν κύκλοι του Βερολίνου. Προς την κατεύθυνση αυτή θα οδηγούσε το ενδεχόμενο κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα (πρόταση που στηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά απορρίπτει ο πρωθυπουργός). 
Χωρίς το μπόνους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 96 έδρες, η Νέα Δημοκρατία 82, η Χρυσή Αυγή 34, η Ελιά 29, το Ποτάμι 24, το ΚΚΕ 22 και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 13.
Δεδομένου ότι το ΚΚΕ έχει χρόνια τώρα ξεκαθαρίσει πως δεν δέχεται να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση και πως κανένα κόμμα δε θέλει να συνεργαστεί με τη Χρυσή Αυγή, τότε κυβέρνηση χωρίς μπόνους θα μπορούσαν να σχηματίσουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ (178 έδρες) ή ΣΥΡΙΖΑ – Ελιά – Ποτάμι και ΑΝΕΛ (162 έδρες).
Αλλά ο «μεγάλος συνασπισμός» θα έφερνε τη Χρυσή Αυγή σε θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πολύ δύσκολα θα γίνουμε… Γερμανία»
.
(ΥΓ) 1: Ώστε ανθίσταται ο φον Αντωνάκης! Θα συνεχίσει, όμως, να ανθίσταται αν διαταχθεί (το προσεχές φθινόπωρο – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις) να φέρει νέο Μνημόνιο; Θα το αντέξουν οι πλάτες του να το σηκώσει μόνος το φορτίο; Πολύ αμφιβάλλω…
(ΥΓ) 2: Ή θα συνεχίσει να ανθίσταται, αν τον πάρει τηλέφωνο η φράου Μέρκελ και του πει: «Αντωνάκη παιδί μου, καταργείς το μπόνους των 50 εδρών και συγκυβερνάς με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δε θέλω αντιρρήσεις, είναι διαταγή»;
(ΥΓ) 3: Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, η «μεγάλη συγκυβέρνηση» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (με ή χωρίς τον φον Αντωνάκη…) θα γίνει αναπόφευκτη μετά τις επόμενες εκλογές, λόγω του αποτελέσματός των (μη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, νέα αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και συρρίκνωση ή εξαφάνιση των «κεντροαριστερών» ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού). Τελεία και παύλα.-    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών