Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουλίου 02, 2014

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ;

ellinikos-tourismos

Οι ξένοι πολυεθνικοί κολοσσοί. Αυτή είναι η γρήγορη απάντηση στο ερώτημα «ποιοι κερδίζουν από τον τουρισμό στην Ελλάδα». Και εξηγούμαι.
Γεννήθηκα και ζω στην Κω , ένα κατεξοχήν τουριστικό τόπο και ασχολούμαι άμεσα και έμμεσα με τον τουρισμό εδώ και  30 χρόνια. 
Παλαιοτέρα, η βιομηχανία αυτή, ήταν μοιρασμένη σε πολλούς μικροεπιχειρηματίες που διέθεταν μικρά ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, μικρά τουριστικά μαγαζιά, καφενεδάκια ,καφετερίες  και εστιατόρια. 
Τα λίγα μεγάλα ξενοδοχεία που υπήρχαν, άνηκαν σε Έλληνες επιχειρηματίες  που τα στελέχωναν μόνον Έλληνες εργαζόμενοι .
Κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό, όλοι όσοι ....
ασχολούνταν με τον τουρισμό ήταν ευχαριστημένοι, παρόλο που σε αριθμούς οι αφίξεις ήταν πολύ λιγότερες.
Σιγά –σιγά  και ύπουλα, ξεκίνησε ένα σχέδιο υφαρπαγής της τουριστικής βιομηχανίας, από ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ στα ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
Οι TOUROPERATORS ,τα μεγάλα τουριστικά γραφεία δηλαδή, που συγκεντρώνουν και κατευθύνουν τους τουρίστες, είναι πολυεθνικές Γερμανικών κυρίως συμφερόντων (TUI, Neckermann), όπου παίρνουν και το μεγαλύτερο κομμάτι της πίττας και είναι στο χέρι τους να «ανεβάσουν» ή να «κατεβάσουν» έναν τουριστικό προορισμό ανάλογα με το συμφέρον τους. Άρα οι Έλληνες στον τομέα των κρατήσεων και του εισερχόμενου τουρισμού, ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ.
«Ναι, αλλά κερδίζουμε από τις αφίξεις των αεροπλάνων στα αεροδρόμια» θα πει κάποιος .
Αυτό θα συνέβαινε αν τα αεροδρόμια είναι Ελληνικών Συμφερόντων. Αν ξεπουλιούνται σε ξένες πολυεθνικές, όπως και οι υπόλοιπες τουριστικές υποδομές (Μαρίνες, παραλίες, μέχρι και αρχαιολογικοί χώροι και δασικές εκτάσεις!) τότε ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Αφού λοιπόν έρθουν οι τουρίστες, για να απολαύσουν  την  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ μας και τα ιδιαίτερα κλιματολογικά χαρίσματα του τόπου μας, που θα μείνουν; Σε μικρές ατομικές οικογενειακές επιχειρήσεις καταλυμάτων; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Θα μείνουν σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ΞΕΝΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ (IBEROSTAR, MAGICLIFE… κλπ) που πολλές φορές είναι θυγατρικές των άλλων μεγάλων πολυεθνικών διακίνησης τουριστών που αναφέρθηκαν παραπάνω. ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Τα τερατώδη αυτά ξενοδοχεία, που φτιάχτηκαν με επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ (ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ), ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ότι θα απασχολούσαν Ελληνικές Οικογένειες και θα έλυναν ένα μεγάλο κομμάτι του προβλήματος της ανεργίας. Με μια απλή επίσκεψη σε μια τέτοια μονάδα, διαπιστώνεται η ευρεία χρήση ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, σε μαύρη εργασία, ΜΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΩΝ, (οι περισσότεροι έχουν ηπατίτιδα C, φυματίωση, aids…), και  οι χιλιάδες Έλληνες ξενοδοχοϋπάλληλοι ΑΝΕΡΓΟΙ, χωρίς την  δυνατότητα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους , λόγω  της υπερπληθώρας λαθροεργατών στην αναμονή ,που είναι έτοιμοι να δουλέψουν με 5 ευρώ την μέρα, προκαλώντας έτσι , την επιθυμητή για τις Πολυεθνικές,  «εργασιακή ζούγκλα». 
Χρησιμοποιούν κατά κόρον  και την «κομπίνα» των μαθητευόμενων από τρίτες χώρες, που ενώ έπρεπε να δουλεύουν στα ξενοδοχεία με ποσόστωση 17%, αυτή ξεπερνά το 50%. 
Φυσικά, επιτρέπεται η οποιαδήποτε ασυδοσία  των Πολυεθνικών ξενοδοχείων σε όλα τα επίπεδα,(παράνομες τρυπανιές, κλοπή νερού, μόλυνση περιβάλλοντος , μη πληρωμή υπαλλήλων, κλοπή ρεύματος, καταπάτηση γης ,αιγιαλού, δασικής έκτασης…)  διότι ο έλεγχος είναι ανύπαρκτος και όλοι οι «ιθύνοντες» κάνουν τα «στραβά ματιά» επειδή μιζώνονται.
ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΣΤΗΝ ΑΠ’ΟΞΩ» Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. 
Ναι αλλά, όλοι αυτοί οι πολλοί τουρίστες , κάπου θα φάνε ,κάπου θα πιούν, από κάπου θα αγοράσουν σουβενίρ και τέλος πάντων θα χρησιμοποιήσουν την ΑΓΟΡΑ των Ελλήνων μικροεπιχειρηματίων (όσοι έχουν απομείνει).
ΛΑΘΟΣ! Όλα τα ξενοδοχεία που αναφέρθηκαν παραπάνω ,είναι της πολίτικης του ALLINCLUSIVE. Έχουν δηλαδή την φιλοσοφία του «ΟΛΑ ΜΕΣΑ». Ο τουρίστας-πελάτης, βρίσκει ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέσα στον χώρο του ξενοδοχείου (τουριστικά καταστήματα, καφετέριες….)και το φαγητό και τα ποτά ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ στην τιμή(που έχει προπληρωθεί στο πρακτορείο). ΑΡΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΙΧΡΗ, ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
Όλα αυτά βέβαια, μπορούν να διορθωθούν από μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Εθνική Κυβέρνηση, που αποφασιστικά θα γυρίσει την τελευταία βιομηχανία που είναι ακόμα ζωντανή στην Ελλάδα, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. (Ήδη  έχω εκπονήσει ολοκληρωμένη μελέτη πάνω στο θέμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»  που είναι στην διάθεση του Λαϊκού Συνδέσμου).
Ας μην πανηγυρίζουν λοιπόν οι «παράγοντες» Τουρισμού της συγκυβέρνησης των ξεπουλημένων, για το «ρεκόρ αφίξεων» τουριστών στην Ελλάδα, γιατί το μόνο που μπορούν να είναι σίγουροι οι Έλληνες ότι τους αφήνουν…., ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών