Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουλίου 17, 2014

Περιοδικό «Επίκαιρα»: Βοά ο νομικός κόσμος για την παράνομη προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη

Δήλωση Ηλία Κασιδιάρη: «Θα συνεχίσω τον αγώνα κι απ' τον Κορυδαλλό. Τον ρόλο μου στην οργάνωση θα τον αναλάβει άλλος. Όσοι κι αν μπούμε μέσα, δέκα ή είκοσι ή εκατό, θα μας αναπληρώσουν άλλοι. Η Χρυσή Αυγή είναι σαν τη Λερναία Ύδρα!»

Το περιοδικό «Επίκαιρα» φιλοξενεί άρθρο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική σκευωρία της κυβέρνησης εναντίον της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα την προφυλάκιση του Συναγωνιστή, Ηλία Κασιδιάρη, με πρόφαση δύο νόμιμα κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων το ένα άνηκε στον πατέρα του.

"Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από την προηγούμενη Πέμπτη ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο ένατος κατά σειρά προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μετά τη συμπληρωματική απολογία του για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Το σκεπτικό με το οποίο οι εφέτες ανακρίτριες και ο εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση Κασιδιάρη προκάλεσε αντιδράσεις στον νομικό κόσμο, καθώς όπως εκτιμούν, «παραπέμπει σε «διόρθωση» της...
απόφασης του περασμένου Οκτωβρίου», να μην προφυλακιστεί, δηλαδή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ακροδεξιού κόμματος.

Ο έγκλειστος πλέον χρυσαυγίτης βουλευτής είπε ότι η προφυλάκισή του ήταν προειλημμένη, στο πλαίσιο πολιτικής απόφασης. Από τους προσαχθέντες της 28ης Σεπτεμβρίου μόνο οι Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος δεν προφυλακίστηκαν ως κατηγορούμενοι για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Πως φτάσαμε όμως στην προφυλάκιση; Στο διάστημα που μεσολάβησε ο Κασιδιάρης ηγήθηκε ουσιαστικά της Χ.Α., αφού όλα τα προβεβλημένα στελέχη της, με πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ήταν πίσω από τα κάγκελα, απέσπασε το 16% στον Δήμο Αθηναίων αλλά και δημοσιοποίησε τον υποκλαπέντα διάλογό του με τον πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο. Η αποκάλυψη του διαλόγου προκάλεσε τριγμούς στην κυβέρνηση και οργή στο Μαξίμου. Η απομάκρυνση Μπαλτάκου ήταν εκ των ων ουκ άνευ, την ώρα που το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ακροδεξιούς θύλακες που πρέπει να εκκαθαριστούν» και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και Δημοσίας Τάξης Νίκου Δένδια. Κάποιοι συμφωνούν με τον προφυλακισμένο και κάνουν λόγο για πολιτικό ρεβανσισμό στην περίπτωση Κασιδιάρη.

Η επιβολή της προφυλάκισης στον Ηλία Κασιδιάρη επειδή είχε δύο κυνηγετικά όπλα και με αυτά θα μπορούσε να εφοδιάσει την εγκληματική οργάνωση - για τη σύσταση και τη διεύθυνση της οποίας δεν προφυλακίστηκε - και εν συνεχεία να κινδυνεύσουν οι φυλετικοί και πολιτικοί αντίπαλοι της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυστηρή από έναν απλό πολίτη. Υπάρχουν, ωστόσο, και νομικές ενστάσεις. «αν σταθμίσει κάποιος αντικειμενικά τα δεδομένα, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για μια αυστηρή απόφαση, όταν μιλάμε για δυο καραμπίνες, για τις οποίες ο κατηγορούμενος παρουσίασε τις άδειες, και το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, όταν το ένα όπλο ανήκει στον πατέρα του, με τον οποίο έχουν κοινή κατοικία. Δεν βρήκαν, για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, δυο όπλα σε ένα διαμέρισμα που διατηρεί ο Κασιδιάρης κι εκείνος παρουσίασε εκ των υστέρων την άδεια στο όνομα του πατέρα του. Ως εκ τούτου προκύπτουν ερωτήματα», σημειώνουν στα «Επίκαιρα» νομικοί κύκλοι.

Δήλωση Κασιδιάρη στα «Επίκαιρα»:

«Θα συνεχίσω τον αγώνα κι απ' τον Κορυδαλλό»
«Περίμενα το χειρότερο, κρίνοντας τη γελοιότητα του κατηγορητηρίου, το οποίο είχε συνταχθεί με σκοπό τον εγκλεισμό μου στη φυλακή και την παύση της πολιτικής δράσης μου» δηλώνει τα «Επίκαιρα» ο Ηλίας Κασιδιάρης, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «στημένη, στο πλαίσιο της πολιτικής δίωξης σε βάρος της Χρυσής Αυγής». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι και μέσα από τη φυλακή θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα του. «Θα συνεχίσω να γράφω άρθρα και ανακοινώσεις. Δεν μου καίγεται καρφί! Τον ρόλο μου στην οργάνωση θα τον αναλάβει άλλος. Όσοι κι αν μπούμε μέσα, δέκα ή είκοσι ή εκατό, θα μας αναπληρώσουν άλλοι. Η Χρυσή Αυγή είναι σαν τη Λερναία Ύδρα!»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών