Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Αυγούστου 19, 2014

Bankingnews: "Λίγο πριν την πολιτική τους συντριβή Σαμαράς και Βενιζέλος"


Πολιτική ανάλυση από την οικονομική ιστοσελίδα bankingnews.gr

Ο καιρός πλησιάζει, ο καιρός όπου η ιστορική τιμωρία θα πέσει βαριά πάνω στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει.... Κάποτε η Ελλάδα ήταν φτωχή αλλά είχε πλούσιους πολίτες ή κατά το ορθότερο πολίτες που διέθεταν καλό βιοτικό επίπεδο. Υπήρχε αστική τάξη που με πολύ κόπο και χρόνο δημιουργήθηκε, ούσα η πιο παραγωγική τάξη της Ελλάδος, η μεσαία αστική τάξη. Σήμερα η Ελλάδα είναι πιο νοικοκυρεμένη στατιστικά, παραμένει κουρελιασμένη ως οικονομία αλλά έχει πλέον πολύ περισσότερους φτωχούς πολίτες.
Η χρεοκοπία της Ελλάδος προφανώς στιγμάτισε την χώρα, τους.....
πολιτικούς, άλλαξε τα κοινωνικά δεδομένα, οι πολίτες τιμώρησαν το ΠΑΣΟΚ αλλά και την ΝΔ, άλλαξαν οι πολιτικές ισορροπίες αλλά ταυτόχρονα άλλαξε και η κοινωνία.  Η μεσαία αστική τάξη έχει φθαρεί τόσο πολύ που βρίσκεται σε μόνιμο κατήφορο.  Ακόμη και οι μη έχοντες στο παρελθόν μπορούσαν έστω και ψευδεπίγραφα, συγκυριακά, να ζήσουν αξιοπρεπώς. Όλα αυτά έχουν αλλάξει.
Η κυβέρνηση των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν για 40 χρόνια την Ελλάδα και την χρεοκόπησαν συνεχίζουν να κυβερνούν την χώρα, προσπαθώντας μέσα από τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά σοκ να την διασώσουν. Αν και υπάρχουν πολλές αμφισβητήσεις για το κατά πόσο αυτοί που ευθύνονται για την χρεοκοπία της Ελλάδος, μπορούν να διασώσουν την Ελλάδα, ωστόσο είναι γεγονός ότι η Ελλάδα στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 θα περάσει σε ετησιοποιημένη βάση σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Οι αριθμοί αρχίζουν να βελτιώνονται - όχι να ευημερούν - να βελτιώνονται αλλά η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν περνάει καλά.
Ο Σαμαράς της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου κινδυνεύουν να συντριβούν πολιτικά, δηλαδή αθροιστικά να λάβουν έως 4-5,5 μονάδες χαμηλότερα από τις ευρωεκλογές. Στις ευρωεκλογές του 2014 είχαν λάβει 30,8% συγκεκριμένα η ΝΔ έλαβε 22,72% ή 1.298 εκατ. ψήφους και το ΠΑΣΟΚ – Ελιά 8,02% ή 458,4 χιλ. ψήφους και κινδυνεύουν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές που δεν θα αργήσουν να έρθουν να λάβουν αθροιστικά και τα δύο κόμματα, 26% με 25%.
Ο Σαμαράς και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος, κινδυνεύουν παρά την βελτίωση της οικονομίας να συντριβούν πολιτικά..Γιατί; Ποιες είναι οι αιτίες της επερχόμενης συντριβής; Για να προβλέψουμε το μέλλον ας αποτιμήσουμε το παρελθόν.
1) Ο Κώστας Καραμανλής έχασε τα πολιτικά του ερείσματα όταν στην συνέντευξη του στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης του 2008 και ενώ η κυβέρνηση έδειχνε σημάδια έντονης φθοράς αντί να επικρίνει απαράδεκτες πολιτικές πρακτικές που είχαν υιοθετήσει μέλη της κυβέρνησης του, τους υπερασπίστηκε. Η περίπτωση Βουλγαράκη που είχε δηλώσει ότι διαθέτει off shore εταιρία για να φοροδιαφεύγει έδειχναν τα σημάδια της πολιτικής παρακμής της κυβέρνησης και της κοινωνίας. Δεν θα επικαλεστούμε τα επιχειρήματα ότι μυστικές υπηρεσίες ήθελαν να σκοτώσουν τον Καραμανλή, επειδή έτεινε προς την Ρωσία, δεν γνωρίζουμε αν είναι εικασία ή σενάριο συνωμοσίας ή κατασκεύασμα ή πραγματικό γεγονός. Ο Καραμανλής λοιπόν που συνέτριψε το ΠΑΣΟΚ, που όλοι πίστεψαν ότι θα πεθάνει πρωθυπουργός, όταν κέρδισε το 2004 με 45,36% λαμβάνοντας 3,359 εκατ ψήφους και ξανακέρδισε το 2007 με 41,84% και 2,99 εκατ ψήφους….στις εκλογές του 2009 κατέρρευσε.  (Την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ του 2004 και 2007, η μεσαία αστική τάξη έζησε το απόγειο της δόξας της….και εν συνεχεία βίαια μετά τις εκλογές του 2009….επήλθε η κατάρρευση). Οι αιτίες της κατάρρευσης είχαν να κάνουν με την αποκάλυψη της πλασματικής οικονομικής ευφορίας της Ελλάδος, η οικονομία της Ελλάδος κατέρρευσε και μαζί κατάρρευσαν και οι ηθικές αξίες που πρώτα οι πολιτικοί πρέπει να τηρούν. Ο Καραμανλής μπορεί να αποχώρησε ηττημένος από την πολιτική αλλά δεν στιγματίστηκε ως ανέντιμος. Η ΝΔ στις εκλογές του 2009 συνετρίβη, έλαβε 2,29 εκατ. ψήφους ή 33,47% όταν το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου έλαβε 3 εκατ. ψήφους και 43,92%.
Το 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 315 χιλ .ψήφους ή 4,60% και η Χρυσή Αυγή 0,29% και 19.624 ψήφους.
Ο Καραμανλής μακράν ο πιο λαοφιλής πολιτικός της Κεντροδεξιάς ηττήθηκε όχι μόνο γιατί αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδος που ήταν τραγική αλλά και γιατί η κοινωνία απηύδησε με την κατάπτωση της πολιτικής ηθικής. Ο Καραμανλής ηττήθηκε και αποσύρθηκε. Ο Καραμανλής από την μια φέρει τεράστιες ιστορικές ευθύνες που δεν έδωσε μάχη να διασώσει την Ελλάδα αλλά από την άλλη, ήταν ευφυής καθώς ήξερε ότι η μάχη ήταν εκ των προτέρων χαμένη. Φόρτωσε η ΝΔ το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ και στο αδαή Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος παγιδεύτηκε από πολιτική ατολμία, από πολιτική ανικανότητα και κυρίως γιατί πολιτικοί όπως ο Βενιζέλος…του έσκαβαν τον λάκκο.
Ο Παπανδρέου δεν αγαπούσε λιγότερο από εμάς που του ασκούμε κριτική την πατρίδα, ήταν το ίδιο φιλόπατρις όπως όλοι απλά ήταν λίγος ως πολιτικός, έφερε το όνομα της οικογένειας, δεν ξεχώρισε ως πολιτικός.  Η λύση που υιοθετήθηκε, η προσφυγή στο ΔΝΤ και η έλευση της Τρόικα οδήγησαν σε οικονομικό μαρασμό την Ελλάδα και στην πολιτική αυτοκτονία του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.
2)Έχοντας αναλάβει ο Σαμαράς την ΝΔ φθάσαμε στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου του 2012 όπου η ΝΔ έλαβε 1,82 εκατ ψήφους ή 29,66% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,89% ή 1,65 εκατ ψήφους.
Η Χρυσή Αυγή είχε εκτοξευθεί ήδη στο 6,92% ή 426,025 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ συνέχιζε την πτώση φθοράς στο 12,28% ή 756 χιλ. ψήφους. Αυτή η σύντομη ιστορική αναδρομή δεν έγινε τυχαία.
Η ΝΔ έλαβε το 2004 συνολικά 3,35 εκατ. ψήφους ή 45,36% για να βρεθεί 10 χρόνια μετά στις ευρωεκλογές του 2014 στο 22,72% ή 1,298 εκατ. ψήφους. Μπορεί να είναι ανομοιογενής η σύγκριση αλλά η ΝΔ έχασε σε 10 χρόνια 2 εκατ. ψηφοφόρους αυτό δεν λέγεται ήττα αλλά συντριβή.
Το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου το 2009 έλαβε 3 εκατ. ψήφους και στις ευρωεκλογές του 2014 δηλαδή 5 χρόνια μετά βρέθηκε στις 458 χιλ ψήφους, έχασε 2,55 εκατ ψήφους. Και η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ τιμωρήθηκαν καθώς συνεχίζουν να βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται. Οι λόγοι που οδήγησαν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική κατάρρευση, καθώς από μεγάλα κόμματα έχουν μετατραπεί σε μικρομεσαία κόμματα και μικρά κόμματα έχουν να κάνουν με την οικονομική και πολιτική αλλά και ηθική κατάρρευση τους.
3) Ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή ηττήθηκε μεταξύ άλλων γιατί επέτρεψε την ηθική εκτροπή, η κυβέρνηση Σαμαρά όχι απλά στηρίζει την ηθική εκτροπή αλλά νομιμοποιεί την ηθική κατάπτωση. Ο Λάτσης ενώ χρωστάει 2,5 δισεκ. στο ελληνικό κράτος μέσω της ανακεφαλαιοποίησης της Eurobank, βρίσκεται μέτοχος στην Εθνική την οποία και ελέγχει, απέκτησε κατά τρόπο προκλητικό το Ελληνικό, του νομιμοποιήθηκε το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ελλάδος το Mall και συνεχίζει να προκαλεί την ελληνική κοινή γνώμη. Η κυβέρνηση Σαμαρά, αντί να βάλλει φρένο στην ασυδοσία των εταιριών που διαχειρίζονται μέσα μαζικής ενημέρωσης ήρθε με την πρόσφατη ντροπολογία να εξυπηρετήσει συμφέροντα χρεοκοπημένων μέσων ενημέρωσης.
Το θέμα με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων μάλλον είναι δευτερευούσης σημασίας όχι απλό πλευράς κοινωνικής σπουδαιότητας αλλά γιατί έχει χαθεί το μέτρημα στα απανωτά λάθη της κυβέρνησης.Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υποτίμησαν τις μεγάλες διεργασίες που έγιναν προς τα δεξιά και προς τα αριστερά.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής θεωρήθηκε παροδικό φαινόμενοΗ Χρυσή Αυγή είναι πλέον η τρίτη πολιτική δύναμη της Ελλάδος με 536,910 χιλιάδες ψήφους ή ποσοστό 9,39%.
Η Χρυσή Αυγή λοιπόν διεμβόλησε την ΝΔ από τα δεξιά δίνοντας ένα μεγάλο χτύπημα σε μια παράταξη που ακολουθεί φθίνουσα πορεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά διεμβόλισε το ΠΑΣΟΚ συνέτριψε το ΠΑΣΟΚ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντί να αντιληφθούν τι είχε συμβεί άρχισαν με φαιδρές τακτικές να κυνηγούν πολιτικά την Χρυσή Αυγή, προφυλακίζοντας την ηγεσία της.  Η τακτική των πολιτικών διωγμών δεν απέδωσε, το μίσος που έχει καλλιεργηθεί στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής κατά του Σαμαρά είναι μεγαλύτερο από ποτέ.
Επιχείρησαν να χτυπήσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ με την επιχειρηματολογία των δύο άκρων αλλά δεν απέδωσε. Το Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και δεν αναφερόμαστε στο απροσδιόριστο πολιτικό μόρφωμα του Θεοδωράκη αλλά στην ρου της πολιτικής ιστορίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει συντριβεί και δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση καταγράφει όλο και χαμηλότερα ποσοστά. Ο Σαμαράς της ΝΔ και ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν εμπρός σε ένα ιστορικό γεγονός.
Όσο η οικονομία ανακάμπτει θα περιμένει κανείς η κυβέρνηση να καρπούται το όφελος. Θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές που δεν θα αργήσουν να έρθουν θα λάβουν μαζί 26% με 25% και αυτό θα είναι το πολιτικό τους τέλος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από την ΝΔ μεγαλύτερη των ευρωεκλογών. Η ΝΔ θα είναι δεύτερη με ποσοστά χαμηλότερα του 20%. Η Χρυσή Αυγή θα είναι η 3η εκλογική δύναμη της Ελλάδος και θα είναι η απάντηση της κοινωνίας στις πολιτικές διώξεις κατά του κόμματος αυτού.
Δυστυχώς ή ευτυχώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να τιμωρηθούν και η ιστορική τιμωρία δεν θα αργήσει να έρθει. Επειδή γνωρίζουν την ιστορική τιμωρία, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην πολιτική συρρίκνωση τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κόμμα μπαλαντέρ, στόχος του είναι να στηρίξει τον σχηματισμό κυβέρνησης, οποιαδήποτε κυβέρνησης, ένα κόμμα χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο που ωστόσο στις ευρωεκλογές κατάφερε να πλήξει και το  ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο καιρός πλησιάζει, ο καιρός όπου η ιστορική τιμωρία θα πέσει βαριά πάνω στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει ώστε να αποκατασταθούν οι αέναες ισορροπίες της πολιτικής ζωής και της πολιτικής ιστορίας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών