Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2014

Πανικός στη Συγγρού: και ο Μιχελάκης βλέπει ως αναπόφευκτες τις εκλογές!

Είναι πια ευδιάκριτο στον οιοδήποτε σώφρονα Έλληνα πως η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά έχει ημερομηνία λήξης, η οποία είναι συντομότερη από την λήξη της τετραετίας και βεβαίως συντομότερη από εκείνη που οι Σαμαράς και Βενιζέλος θα επιθυμούσαν, με πλέον πιθανότερο ενδεχόμενο την προσφυγή στις κάλπες το προσεχές φθινόπωρο.

Με άρθρο του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Χούντας, Γ. Μιχελάκης, προεξοφλεί πως η κυβέρνηση οδηγείται στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, από επικίνδυνους καιροσκόπους. Όπου βέβαια «επικίνδυνοι καιροσκόποι» δεν είναι οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Σύριζα, όπως επιχειρεί να πείσει, αλλά ξένα κέντρα εξουσίας τα οποία διατήρησαν τον Σαμαρά στην εξουσία για όσο διάστημα τους ήταν εκείνος χρήσιμος. Πλέον όμως, η περίοδος αυτή έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και η αντικατάστασή του είναι...
μια απόφαση ειλημμένη, την οποία ο Σαμαράς αδυνατεί να συνειδητοποιήσει και προσπαθεί απεγνωσμένα να κερδίσει χρόνο.

Η δίψα άλλωστε του Αντωνάκη για εξουσία δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για το ποιοι πραγματικά είναι οι «επικίνδυνοι καιροσκόποι»: τα προεκλογικά τερτίπια είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Τότε ο Αντωνάκης διαμήνυε επισήμως και στον πλέον ηχηρό τόνο, πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας-συγκυβέρνησης με το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ. Μετεκλογικά βεβαίως, τα δεδομένα άλλαξαν διότι προείχε στην ιεράρχηση των στόχων ο πρωθυπουργικός θώκος, οπότε ο θλιβερός ηγήτωρ της πατριδοκάπηλης παράταξης παρέδωσε γη και ύδωρ στον Βενιζέλο και στο κλεφτοΠΑΣΟΚ.

Κατά παρόμοιο τρόπο τώρα, έχοντας την απόλυτη υποστήριξη της δημοσιογραφικής μούργας των καταχρεωμένων μέσων και την αγορασμένη εκκωφαντική σιωπή των άφαντων συνδικαλιστών της αριστεράς, εάν η αιτία κατάρρευσης της Χούντας ήταν ο Σύριζα, θα είχε βρεθεί εύσχημος και αποτελεσματικός τρόπος να υπερκεραστούν τα οποιαδήποτε εμπόδια. Εξάλλου, αν οι διεθνείς δανειστές, οι πραγματικοί κυβερνώντες την χώρα, επιθυμούσαν τη διατήρηση της Χούντας Σαμαρά, τότε το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να επιτευχθεί η ανοχή του Τσίπρα και των αριστερών της Κουμουνδούρου, ήτοι η συμφωνία σε έναν πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όμως οι αποφάσεις των ξένων δυνάμεων έχουν ληφθεί: ο Αντώνης μας τελείωσε, επιτέλεσε το αντεθνικό του καθήκον, μπορεί να ξεκουραστεί. Ως εκ τούτου, το άρθρο Μιχελάκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας σαμαρικός επικήδειος ο οποίος θα σφραγιστεί με την αναπόφευκτη (όχι λόγω Προέδρου Δημοκρατίας αλλά λόγω των εντολών των ξένων) προσφυγή στις κάλπες.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών