Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2014

Απάντηση στους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ για την 28η Οκτωβρίου


Απάντηση στους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ για την 28η Οκτωβρίου

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που τα «λιγούρια της εξουσίας», εμπρός στους υπουργικούς θώκους ξέχασαν τα παλιά συνθήματά τους, όπως το «Αιγαίο ανήκει στα ψάρια» του και άλλα παρόμοια, και προσπάθησαν να ποζάρουν ως «θρησκευόμενοι» πηγαίνοντας από το Άγιο Όρος στον Πάπα και συντόμως θα πάνε και σε κανένα Ραβίνο για να πάρουν το «χρίσμα» ή «πατριώτες» αποκτώντας ξαφνικά θέσεις για τον στρατό, που πλέον δεν θα καταργήσουν, όπως λέγανε μέχρι πέρσι.
Η πολιτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ θα μας ήταν πλήρως αδιάφορη, όμως είναι τουλάχιστον προκλητικό αυτοί που φέτος μόλις είπαν να μιλήσουν για 28η Οκτωβρίου, να επιχειρούν να.....
χρησιμοποιήσουν την Εθνική Επέτειο για να καθυβρίσουν την Χρυσή Αυγή. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά».
Κοιτώντας το ζήτημα ιστορικά, οι νεοφώτιστοι «πατριώτες» αντι-«φασίστες» του ΣΥΡΙΖΑ καλό θα ήταν να αναζητήσουν μία άλλη ιστορική επέτειο για να κάνουν την αντι – χρυσαυγίτικη προπαγάνδα τους, αφού η συγκεκριμένη είναι Εθνική και η επίκλησή της δεν τους συμφέρει ιδιαίτερα.
Οι Έλληνες Εθνικιστές ήταν αυτοί που πολέμησαν στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, ενάντια στα ιταλικά και τα αλβανικά στρατεύματα. Επιπλέον ήταν ο Εθνικός Κυβερνήτης, ο Ιωάννης Μεταξάς, αυτός που τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούν «φασίστα», ο οποίος έκανε τις προετοιμασίες, υλικές και ψυχικές, ώστε ο Ελληνικός Λαός να μπορέσει να δώσει τον υπέρ Πατρίδος Αγώνα στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.
Είμαστε το μόνο κόμμα που τιμά τον πατέρα του ΟΧΙ Ιωάννη Μεταξά. Είμαστε συνεχιστές - επίγονοι αυτών που πολέμησαν το 1940 απέναντι στους Ιταλούς.
Ας πάμε, όμως, και στο ποιοι είναι αυτοί που υβρίζουν την Χρυσή Αυγή. Ας δούμε ποιοι είναι οι ιδεολογικοί (και όχι μόνο... ) πρόγονοι των συριζαίων, που έχουν το θράσος να υβρίζουν την Χρυσή Αυγή, χρησιμοποιώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Από τον Αύγουστο του 1939 ίσχυε το διαβόητο γερμανο-σοβιετικό σύμφωνο  Ρίμπεντροπ-Μολότοφ. Μόλις άρχισε ο μεγάλος πόλεμος, κι ενώ οι Γερμανοί κατελάμβαναν μία προς μία τις χώρες της Ευρώπης, οι κομμουνιστές των χωρών αυτών αρνούντο –λόγω της ισχύος του συμφώνου- να πολεμήσουν! Ας δούμε τι έλεγε το κόμμα στο οποίο άνηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη την περίοδο, δηλαδή το ΚΚΕ.
Στις 26 Νοεμβρίου 1940, ο Ζαχαριάδης έγραψε επιστολή, με την οποία κατήγγειλε τον πόλεμο της Ελλάδος ως «ιμπεριαλιστικό» και ζητούσε να σταματήσει αμέσως: «Ενάντια στη θέληση του λαού ο Μεταξάς έκανε και κάνει τον πόλεμο ενάντια στην Ιταλία σα μια επιχείρηση αντιλαϊκή-πλουτοκρατική-καταχτητική-φασιστική-ιμπεριαλιστική. Ο λαός είναι αποφασιστικά ενάντια σ’ ένα τέτοιο πόλεμο.  ...Έξω απ’ αυτά, η Ελλάδα δεν έχει καμμία θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία-Γερμανία» (πηγή: «Ν. Ζαχαριάδη-Συλλογή Έργων», έκδοση Κ.Ε. του ΚΚΕ).
Στη συνέχεια, ο Ζαχαριάδης γράφει και άλλη επιστολή, στις 15 Ιανουαρίου 1941, με την οποία προχωράει ακόμα πιο πέρα: «Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό-καταχτητικό… Το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα, σήμερα δε ο εγγλέζικος ιμπεριαλισμός εισπράττει σε αίμα των παιδιών της Ελλάδας, τους τόκους του κεφαλαίου που διέθεσε το 1935-36 για την παλινόρθωση του Γεωργίου και την εγκαθίδρυση της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας του Μεταξά. Οι λαοί και φαντάροι της Ελλάδας και της Ιταλίας δεν είναι εχθροί μα αδέλφια και η συναδέλφωσή τους στο μέτωπο θα σταματήσει τον πόλεμο ...»
Οπότε, ας βγάλουν τον σκασμό οι «σύντροφοι» γιατί η συζήτηση πολύ απλά δεν τους «πηγαίνει»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών