Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2014

Υπάρχει και στις αγορές Θεός


Υπάρχει και στις αγορές Θεός

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι"

Η έπαρση και η φαφλατολογία με την οποία ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, δεν εντυπωσίασε τους πραγματικούς ρυθμιστές της χώρας. Το υποτιθέμενο «σχέδιο» να βγει από το Μνημόνιο μέχρι το τέλος του 2014, δηλαδή σε δυο μήνες, καταφανώς ψευδές και ανεδαφικό, δεν έπεισε τους δανειστές της κυβερνήσεώς του, πολύ περισσότερο τον Ελληνικό Λαό.
Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά τις υπερφίαλες εξαγγελίες Σαμαρά κατά την διάρκεια της συζητήσεως για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, οι «αγορές» στις οποίες ομνύει αυτός και οι όμοια σκεπτόμενοι, έστειλαν το.....
κόστος δανεισμού για τα 10ετή ομόλογα στο 8,75%, πάνω δηλαδή και από το 7% του 2010 όταν η χώρα αποκλείστηκε από τις αγορές. Με δυο λόγια, οι ανθρωποθυσίες, η βάρβαρη ταλαιπωρία ενός ολόκληρου λαού για τα καπρίτσια των αυτάρεσκα αποκαλούμενων «κομμάτων του συνταγματικού τόξου», πηγαίνουν στο βρόντο. Πέντε χρόνια σκληρής μνημονιακής πολιτικής άνοιξαν μίαν οπή εις το ύδωρ.
Ο κ. Σαμαράς και οι οπαδοί της ενδοτικής πολιτικής που βάζει τις «αγορές» στην ίδια πρόταση με την «Πατρίδα», επενδύουν συστηματικά στον φόβο, επικαλούμενοι μια σταθερότητα η οποία χτίζεται πάνω στην πλήρη και ριζική αποσταθεροποίηση, το γκρέμισμα των συνθηκών ζωής των πολιτών. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν κανέναν άλλον να μεμφθούν για το μοντέλο πάνω στο οποίο χτίστηκε η ελληνική οικονομία της Μεταπολίτευσης παρά τους ίδιους τους εαυτούς τους.
Η πολιτική τους απέτυχε. Ο Ελληνικός λαός τους κατάλαβε και τους απορρίπτει. Όσο και αν γραπώνονται από τις καρέκλες τους, η Ιστορία αφήνει πίσω της το συνονθύλευμα των πολιτικών τους. Η ευημερία των αριθμών, δεν πείθει πλέον κανέναν. Το ΔΝΤ δια της Λαγκάρντ ομιλεί για πρόγραμμα «προληπτικής στήριξης και εποπτείας», η δε Ευρωπαϊκή Ένωση δια των κ.κ. Ντράγκι και Γιούνγκερ ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα πρέπει να περάσει στην «Προληπτική γραμμή χρηματοδότησης» υπό όρους, δηλαδή σε ένα ακόμη μνημόνιο, με όρους τους οποίους αν δεν τους εκπληρώσει, -και προβλέπεται ότι δεν θα τους εκπληρώσει-θα μπει σε νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης, δηλαδή νέου δανεισμού, με πιο ενισχυμένους όρους και προϋποθέσεις.
Η απάντηση των «αγορών» στις αγοραίες «μαγκιές» του κ. Πρωθυπουργού εντός Κοινοβουλίου, απέδειξε ότι οι ρητορικές του εντός των συνόρων, ουδένα αντίκρισμα έχουν στην διεθνή πολιτική, και ο ίδιος ουδεμία αξιοπιστία διαθέτει. Από την πολιτική της κυβέρνησης λείπει η ειλικρίνεια η οποία θα εκτιμάτο από τους δανειστές της, αν έλλειπε η λαϊκίστικη διγλωσσία με μοναδικό σκοπό την αλίευση χρόνου εξουσίας. Από την πολιτική των Σαμαρά-Βενιζέλου λείπουν ακόμη, όχι συμπτωματικά ή περιστασιακά, αλλά ως προϊόν πολιτικής επιλογής, οι προτάσεις με εθνικό προσανατολισμό, καθώς οι ίδιοι και τα κόμματά τους πολιτεύονται με βάση τα συμφέροντα των «αγορών» και όχι των Ελλήνων. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτουν την βούληση για την έξοδο της χώρας από τον φαύλο κύκλο του χρέους, ούτε σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελληνική Οικονομίας, γιατί αυτό δεν συμφέρει τους δανειστές τους που επιθυμούν την πλήρη παράδοση της ελληνικής οικονομίας και της συνολικής ελληνικής περιουσίας (αγαθά, γη, ορυκτός πλούτος) στα συμφέροντά τους.
Για τους Έλληνες Εθνικιστές η Πατρίδα και ο Λαός έχουν σαφώς μεγαλύτερη βαρύτητα από το δήθεν «ηθικό δικαίωμα» των «δανειστών» των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Σαμαρά και των προκατόχων τους, στην απομύζηση του εθνικού πλούτου. Οι Έλληνες Εθνικιστές είναι σαφείς ως προς την οικονομική πολιτική: Ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής, αυτάρκεια, εξαγωγές, ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν διαθέτει αξιοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια.
Υπολείπεται σε διαπραγματευτική τακτική ακόμη και χωρών που βρίσκονται μακράν της «ευρωπαϊκής οικογένειας», όπως η Τουρκία ή η Αλβανία. Αντίθετα, διαθέτει μιαν εγωπαθή μονομανία με την εξουσία, κατά την οποίαν κανείς άλλος δεν επιτρέπεται να έχει πρόσβαση στην διακυβέρνηση του τόπου, παρά μόνον οι «χωρικοί» των Βορείων Προαστίων, οι απόφοιτοι των παραμεθόριων σχολείων του LSE και του Αμχερστ.
Στόχος του λαού και των πολιτικών δυνάμεων που αντιλαμβάνονται την καταστροφή που προκαλεί η παράταση της παραμονής Σαμαρά-Βενιζέλου στην εξουσία, οφείλει να είναι η απομάκρυνσή τους και ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης με κορμό της πολιτικής της την εθνική ανασυγκρότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών