Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Νοεμβρίου 16, 2014

ΑΝΑΛΥΣΗ: Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Αντώνης Σαμαράς για μερικά ψηφαλάκια;

Διανύουμε «αισίως» τον 14ο μήνα από την απαρχή των πολιτικών διώξεων εναντίον της Χρυσής Αυγής. Η συγκεκριμένη πολιτική δίωξη καθ’ ομολογία του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης και δεξιού χεριού του Σαμαρά για δεκαετίες, έγινε για τα ψηφαλάκια. Όμως, όπως αποδεικνύεται ο Σαμαράς κάνει τα πάντα για τα ψηφαλάκια, φτάνοντας μέχρι σημείου γραφικότητας. Αξίζει, λοιπόν, να επιχειρήσουμε μία αναψηλάφηση των δρωμένων της αγωνιώδους καθόδου του Σαμαρά προς την πολιτική ανυπαρξία, η οποία περιλαμβάνει πέραν των πολιτικών δρωμένων και την ψυχοπαθολογία ενός συντόμως έκπτωτου δικτάτορα.

Η απελπισία του να κοιτάς δημοσκοπήσεις

Η συγκυβέρνηση πνέει τα λοίσθια και ο Σαμαράς δείχνει να βρίσκεται στο στάδιο της άρνησης, απωθώντας στο ασυνείδητό του ότι η στρατηγική...
του έχει αποτύχει παταγωδώς, καθιστώντας τον έναν από τους πιο λαομίσητους και φαιδρούς πρωθυπουργούς όλων των εποχών. Ιδιαιτέρως μετά τον Τζέφρυ, ο πήχης  ήταν ιδιαίτερα υψηλά, αφού ήταν σχεδόν αδύνατο να γίνει κάποιος πιο περίγελος από τον Γιωργάκη.

Η παραπάνω πραγματικότητα αποτυπώνεται και στα πραγματικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να δώσει κατευθύνσεις στα «ψαλίδια» ο Σταμάτης. Ο Σαμαράς έχει αντιληφθεί πως βρίσκεται ενώπιον ενός τρομερού διλήμματος, ενός άλυτου γρίφου. Όσο καθυστερούν οι εκλογές το κόμμα του καταρρέει και δεν διαφαίνεται καμία ελπίδα ανάκαμψης. Αντιθέτως όσο καθυστερούν οι εκλογές, θα συνεχίζονται οι απαιτήσεις της τρόικα και οι υποκύψεις της κυβέρνησης του, ωθώντας τη ΝΔ σε μονοψήφια ποσοστά. Τα εσωκομματικά του προβλήματα πολλαπλασιάζονται συνεχώς, ενώ οι φιλόδοξοι δελφίνοι – διάδοχοί του τον υποσκάπτουν πλέον φανερά, λέγοντας ότι «ξεφτίλισε τη ΝΔ».

Από την άλλη μεριά ήδη, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε ποσοστά που δεν του επιτρέπουν να ελπίζει σε διατήρηση της εξουσίας. Έτσι η διεξαγωγή εκλογών σημαίνουν ουσιαστικά την παραίτηση του από την εξουσία, γεγονός που θα ήταν απολύτως αναμενόμενο και λογικό να πράξει, προκειμένου να διαφυλάξει το κόμμα του από περαιτέρω καθίζηση. Ο Καραμανλής έπραξε το ίδιο όταν βρέθηκε σε ανάλογες – πλην πιο ελαφριές – συνθήκες το 2009. Όμως εδώ είναι που επεμβαίνει η ψυχοπαθολογία του Σαμαρά. Όντας συμπλεγματικός, αρχομανής δεν μπορεί να πιστέψει ότι η μόνη επιλογή που του απέμεινε είναι η παραίτηση.

Τι κάνει για να παραμείνει στην εξουσία

Όντας, πέρα από αρχομανής και συμπλεγματικός, και μεγαλοαστός, ο Σαμαράς πίστευε ότι «βγάζοντας από την μέση» την Χρυσή Αυγή, θα κέρδιζε ψηφοφόρους. Έτσι εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένου πολιτική δίωξη εναντίον του Κινήματός των Ελλήνων Εθνικιστών. Οι λεπτομέρειες της δίωξης αυτής είχαν προαποφασιστεί από το σιωνιστικό λόμπυ των ΗΠΑ και προαναγγελθεί από τον Ψαρρά. Το χρονικό της σκευωρίας το έχουμε ήδη παραθέσει.

Η επιλογή του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα έγινε περισσότερο με γνώμονα τις ευκολίες που θα προσέφερε στην προδικασία (δυνατότητα προφυλακίσεων, άρση απορρήτου, ευχέρεια διείσδυσης σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα), παρά λόγω νομικής χρησιμότητας. Άλλωστε δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να συνδέει την Χρυσή Αυγή με οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Αυτό που ελπίζανε ήταν να βρεθούν στοιχεία από τις εισβολές στα σπίτια και τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Τελικά, αφότου δεν βρέθηκε τίποτε, η μοναδική επιλογή που έχει απομείνει στους σκευωρούς είναι να προσπαθούν να σπείρουν την διχόνοια στο Κίνημα, με ασήμαντες αφορμές που μόνο «κατίνες» και κουτσομπόλες θα μπορούσαν να επικαλεστούν. Ελλείψει όμως στοιχείων ακόμα και αυτά προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν οι απανταχού εγκάθετες και έμμισθες «κατίνες» της δημοσιογραφίας. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι σε αντίθεση με αυτούς που τσακώνονται για μίζες, ρεμούλες και συμφέροντα, εμείς όντας πιστοί μονάχα σε Ιδέες μπορούμε να τσακωθούμε και να τα βρούμε, ενώ αυτό είναι και σύνηθες.
Τι θα γινόταν αν υπήρχαν στοιχεία;

Στην προσπάθειά μας να απαντήσουμε, το παραπάνω ερώτημα, αξίζει να δούμε την περίπτωση Καρατζαφέρη. Ο Καρατζαφέρης είχε συμφωνήσει επί της αρχής με τον Σαμαρά και διατράνωνε ότι θα συνεργαστεί, αλλά δεν θα απορροφηθεί. Στην συνέχεια, μάλλον τα «σπάσανε» στην μοιρασιά και ακυρώθηκε η συμφωνία. Γνωστές, άλλωστε, οι συνομιλίες προέδρου ΠΑΕ με τον Χατζηνικολάου, από τις οποίες φανερωνότανε ότι η Ντόρα με τον Σαμαρά συμφώνησαν στις τέσσερις έδρες.

Με το που ακυρώθηκε η συμφωνία Καρατζαφέρη – Σαμαρά, υπήρχε μόνο ένας τρόπος για τον Σαμαρά να πάρει από τον Καρατζαφέρη τις ψήφους του. Εδώ και χρόνια υπήρχαν στοιχεία για τις off – shore του Καρατζαφέρη και όλα τα υπόλοιπα που αποκαλύπτονται τώρα. Όμως αυτά τα στοιχεία ήταν κρυμμένα, αφού ο Καρατζαφέρης λειτουργούσε ως ανάχωμα εναντίον της Χρυσής Αυγής. Όταν είπε «όχι» στον Σαμαρά, ξαφνικά αυτά τα στοιχεία βγήκαν στη φόρα και άρχισε η αποδόμηση του Καρατζαφέρη από δικαστικούς και δημοσιογράφους.

Οι χαμένες δικογραφίες

Ο «Μπάμπης» έχει στήσει μία ολόκληρη «παράγκα» που λυμαίνεται τον χώρο της Δικαιοσύνης. Πέραν του αίσχους που στήθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής από συγκεκριμένους επίορκους δικαστικούς, υπάρχουν και πάμπολλες δικογραφίες που αφορούν υπουργούς και βουλευτές της συγκυβέρνησης, οι οποίες παραμένουν στα αζήτητα για να μην καταστραφεί ο Σαμαράς. Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε: Δικογραφία για χρηματισμό Μιχελάκη, ψευδές πόθεν έσχες Αθανασίου, σκάνδαλο υποβρυχίων με συμμετοχή Βενιζέλου, εξεταστική για το μνημόνιο και πάρα πολλά άλλα.

Συντόμως ο Σαμαράς θα πέσει και θα μείνει χαραγμένος στην μνήμη του Ελληνικού Λαού ως μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του τόπου. Όντας υπεύθυνος για χιλιάδες αυτοκτονίες και εκατομμύρια απελπισμένους, έχοντας καταλύσει το πολίτευμα και προδώσει τη χώρα, η μνήμη του Σαμαρά θα παραμείνει ανεξίτηλη και θλιβερή μέχρι τη Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών