Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Νοεμβρίου 14, 2014

Διαλύεται η ΝΔ: Άρχισαν τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα» μετά την τροπολογία υπόκλιση στους δανειστές


Διαλύεται η ΝΔ: Άρχισαν τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα» μετά την τροπολογία υπόκλιση στους δανειστές

Ενώπιον του διλήμματος «μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα» έχει βρεθεί ο Σαμαράς και η επαίσχυντη συγκυβέρνησή του.
Από την μία πλευρά πρέπει να λειτουργούν ως «λούστροι» των διεθνών τοκογλύφων, ώστε να τους δώσουν την άδεια να παραμείνουν για. λίγο ακόμη στην εξουσία και από την άλλη έχουν να αντιμετωπίσουν την μήνη των βουλευτών τους, οι οποίοι βλέπουν τις εκλογές να πλησιάζουν και τα κόμματά τους να διαλύονται.
Ένα ακόμα επεισόδιο στο δράμα των συγκυβερνώντων είδαμε να εκτυλίσσεται σήμερα. Η τρόικα απαίτησε την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από τις....
περιβόητες 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και η κυβέρνηση έσπευσε να υπακούσει. Αν δεν υπάκουε, η τρόικα θα οριστικοποιούσε τον πολιτικό «θάνατο» της συγκυβέρνησης, δίνοντας την σκυτάλη στον Τσίπρα.
Η υπακοή αυτή της συγκυβέρνησης έδωσε το έναυσμα για την απαρχή νέων εσωκομματικών τριβών. Μέχρι και ο Κακλαμάνης, που προσφάτως γύρισε στη Νέα Δημοκρατία, αφότου εκτέλεσε αποστολή κλοπής ψήφων από την «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα», εξεμάνη αφού τέτοιες δουλοπρεπείς τακτικές θα οδηγήσουν τη Νέα Δημοκρατία σε ποσοστά. ΠΑΣΟΚ και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει.
Για να αντιληφθείτε την πηγή αυτών των εσωκομματικών τριβών και που αυτές αποσκοπούν, αξίζει να σημειώσουμε ότι αντιδράσεις υπήρξαν και από την Ντόρα, η οποία δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την έντονη δυσφορία μου για τη λειτουργία της επιτροπής σε θέματα όπως αυτά που συζητάμε, δηλ. η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ να πηγαίνει απευθείας στην ολομέλεια της Βουλής και να μην περνάει από την επιτροπή Οικονομικών η οποία διαθέτει έμπειρους βουλευτές οι οποίοι θα ήταν σε θέση να την επεξεργαστούν σωστά. Πληροφορούμαι σήμερα ότι άλλη τροπολογία έρχεται πάλι στην ολομέλεια της Βουλής την ώρα που υπάρχει η επιτροπή σε λειτουργία. Κύριε πρόεδρε παρακαλώ να μεταφέρετε την προσωπική μου διαμαρτυρία και αυτή των συναδέλφων για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το υπουργείο Οικονομικών, στον υπουργό Οικονομικών και να θυμίσω ότι στη δημοκρατία η διαδικασία δεν είναι τύπος αλλά είναι ουσία»
Γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι οι διαδικασίες διαδοχής του Σαμαρά στην προεδρεία της ΝΔ έχει ήδη αρχίσει. Πολλά στελέχη της ΝΔ έχουν αντιληφθεί πως ο Σαμαράς είναι η «ταφόπλακα» της ΝΔ και προσπαθούν να απαλλαγούν από αυτόν, πριν είναι πολύ αργά.
Σε κάθε πιθανή και απίθανη ευκαιρία τον αποδομούν και το μοναδικό που μένει είναι να εκδηλωθούν σε κάποια ψηφοφορία, ρίχνοντας την κυβέρνηση

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών