Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ MARFIN ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ KAΠΟΥ


Αρχίζει σήμερα (αν δεν αναβληθεί για τρίτη φορά) στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη των δύο κατηγορουμένων Θεόδωρου Σίψα και Παύλου Αντρέεβ που φέρονται ότι εμπλέκονται στην εμπρηστική επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι, καθώς και στην εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», που έγινε την ίδια μέρα, στις 5 Μαΐου 2010.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται ως δράστης, μαζί με άλλους δύο αγνώστους, της επίθεσης με μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, ενώ ο συγκατηγορούμενός του στην ίδια δικογραφία κατηγορείται για την επίθεση στον «Ιανό», στην οποία συμμετείχαν και άλλοι τρεις άγνωστοι δράστες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, που περιγράφουν τα γεγονότα εκείνης της μαύρης ημέρας του Μαΐου του 2010, παριστάμενοι ζητούσαν από τους δράστες, αφού εκείνοι έσπασαν τους υαλοπίνακες του καταστήματος, να μην...
πετάξουν εντός του κτηρίου εμπρηστικούς μηχανισμούς, λόγω του ότι υπήρχαν εργαζόμενοι.

Φυσικά οι δράστες αγνοώντας τις ικεσίες έδρασαν όπως τους υπαγόρευε ο κτηνώδης και σαδιστικός χαρακτήρας τους και πυρπόλησαν το κτήριο δολοφονώντας τρείς αθώους εργαζόμενους και μια αγέννητη ψυχή. Όλοι όσοι παρακολούθησαν το βίντεο εκείνης της ημέρας θα θυμούνται μια γυναικεία φωνή να ουρλιάζει αφιονισμένη «αφήστε τους να καούν».

Αυτοί λοιπόν οι «άνθρωποι» που βαρύνονται με την κατηγορία της εν ψυχρώ ανθρωποκτονίας από πρόθεση, είναι ελεύθεροι με επιβολή περιοριστικών όρων. Από την τραγική εκείνη ημέρα έχουν περάσει σχεδόν 5 έτη, οι οικογένειες των νεκρών συνεχίζουν τον θρήνο τους και αναμένουν από την Ελληνική δικαιοσύνη, να δικαιώσει τους νεκρούς τιμωρώντας τους ένοχους.

Δυστυχώς όμως, θεωρούμε ότι εις μάτην αναμένουν. Ήδη από τις δυο αναβολές της δίκης, έπρεπε να συνειδητοποιήσουν την κωλυσιεργία και την προσπάθεια αποσιώπησης του τραγικού συμβάντος.

Διότι αν πραγματοποιηθεί η δίκη, αν αναλυθεί εις βάθος το οπτικοακουστικό υλικό εκείνης της ημέρας, αν επισήμως από τη δικαστική έδρα αναγνωρισθούν τα πρόσωπα που παρίσταντο εκείνη την στιγμή στον εμπρησμό και πιθανά καθοδηγούσαν τις ενέργειες των φυσικών αυτουργών, θα προκύψει μια πολλή δυσάρεστη κατάσταση, αφού ένας από αυτούς ο οποίος φέρεται ως ο ιθύνων νους, που φωτογραφήθηκε εμπρός από τη φλεγόμενη Marfin φορώντας τζόκεϋ και έχοντας σακίδιο στον ώμο, είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος ακροαριστερός κηφήνας Πέτρος Κωνσταντίνου που πολιτεύεται με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και που κατά καιρούς εγκαλεί σε συστράτευση  και δράση όλων των περιθωριακών και λούμπεν στοιχείων, προκειμένου να παρεμποδίσει εκδηλώσεις του Εθνικιστικού Κινήματος. Αυτή η μισθοσυντήρητη από το σύστημα «αντισυστημική» βδέλλα, ούτε καν κλήθηκε να καταθέσει για τον εμπρησμό της τραπέζης.

Επίσης εδώ προκύπτει και ένα επιπλέον ζήτημα το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει καν θιχτεί. Οι βαρύτατες ευθύνες και η εγκληματική ολιγωρία της τότε διοίκησης της τραπέζης που αρχίζουν από τον περιφερειακό διευθυντή στον οποίο υπάγετο το εν λόγω κατάστημα, συνεχίζουν στον τομεάρχη στον οποίο υπάγετο η περιφέρεια του καταστήματος και καταλήγουν στον διευθυντή δικτύου. Αφού η κατάσταση εκείνη την ημέρα είχε από νωρίς χαρακτηριστεί, όχι απλώς έκρυθμη, αλλά εντελώς ανεξέλεγκτη, αφού οι εμπρησμοί είχαν ξεκινήσει από την Ομόνοια, γιατί τα προαναφερόμενα ανώτερα στελέχη της τραπέζης δεν φρόντισαν να εκκενώσουν εγκαίρως το συγκεκριμένο κατάστημα, το οποίο βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του μετώπου; Γιατί άφησαν τους υπαλλήλους μέσα στο κατάστημα, προσφέροντάς τους ως θυσία στην νοσηρή μανία των ακροαριστερών δολοφόνων;

Για να μην διακοπούν οι εργασίες του καταστήματος και η κερδοφορία εκείνης της ημέρας μειωθεί κατά μερικές εκατοντάδες ευρώ;

Για τους ανωτέρω λόγους θεωρούμε ότι η δίκη θα αναβληθεί για τρίτη φορά, μέχρις ότου παραγραφούν τα αδικήματα μετά την παρέλευση της πενταετίας, γιατί εδώ εμπλέκονται σύμμαχοι του αστικού καθεστώτος και εκ δεξιών και εξ ευωνύμων.

Κάτι φυσικά που δεν συμβαίνει σε περίπτωση που σε αδικήματα είτε πραγματικά, είτε τεχνητά, εμπλέκονται Χρυσαυγίτες.

Εδώ Έλληνες πολίτες, μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου, είναι προφυλακισμένοι, χωρίς να βαρύνονται από ποινικές ή κακουργηματικές πράξεις, αλλά απλά και μόνο επειδή ανήκουν στο Πολιτικό συμβούλιο του Εθνικιστικού Κινήματος.

Και οι κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό της Μarfin, που βαρύνονται με τέσσερεις δολοφονίες, κυκλοφορούν ελεύθεροι με περιφραστικούς όρους.   

Αυτή είναι η Ελληνική δικαιοσύνη και αυτή τη δικαιοσύνη αναμένουν οι συγγενείς των νεκρών της Marfin  να τους δικαιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών