Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιανουαρίου 04, 2015

Η Χρυσή Αυγή, Ο Καρλ Γιούνγκ και το αρχέτυπο


Η Χρυσή Αυγή, Ο Καρλ Γιούνγκ και το αρχέτυπο

Η αποτύπωση, μέσα σε λίγες γραμμές, των εντυπώσεων για τα πεπραγμένα ενός έτους σίγουρα αποτελεί κάτι αρκετά δύσκολο. Όχι μόνον επειδή είναι δεδομένη η γραπτή ανεπάρκεια λόγω του πολύ περιορισμένου χώρου, αλλά και γιατί ακριβώς σ’ αυτές τις λίγες γραμμές αυτό, το οποίο θα παρουσιαστεί πρέπει να δείχνει, στο μέγιστο του δυνατού, την πραγματική φύση του αντικειμένου. Ακριβώς έναν χρόνο πριν γράφαμε τα εξής, για το 2013 που έφευγε και για το 2014 που ερχόταν: «Η συνέχιση του Αγώνα για την Πατρίδα και τον Λαό, για την Ελευθερία και την Δικαιοσύνη, για την Αξιοπρέπεια και τον Πολιτισμό αποτελεί μονόδρομο. Το οφείλουμε, πέρα από....
την συνέπειά μας στην Ιδεολογία που ενστερνιζόμαστε, στους αδίκως φυλακισμένους Συναγωνιστές μας, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στα κελιά του καθεστώτος πασιφανώς για τις Ιδέες τους. Το οφείλουμε, όμως, και στις Ψυχές των Νεκρών Συναγωνιστών μας, του Γιώργου και του Μανώλη, των οποίων τον Αγώνα συνεχίζουμε. Για το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον, το 2014 ας δώσουμε με μεγαλύτερο σθένος την Μάχη για την Αλήθεια και το Δίκαιο!».
Έναν χρόνο αργότερα τι θα μπορούσαμε άραγε να αφαιρέσουμε από αυτά τα γραφόμενα, ως μια παρακαταθήκη για τον τρόπο σκέψης και δράσης και για το 2015; Θα μπορούσαμε, ίσως, να προσθέσουμε, αλλά σε καμία περίπτωση να αφαιρέσουμε. Γράφοντας αυτές τις γραμμές ήρθαν στο νου μου τα λόγια του κορυφαίου ψυχολόγου του 20ου αιώνος, του Καρλ Γιουνγκ, ο οποίος αναφερόμενος στον Άνθρωπο και τα κυρίαρχα στοιχεία της συμπεριφοράς του είχε γράψει τα εξής: «Μπορούμε να τον δούμε σε ένα νέο περιβάλλον που ρίχνει ένα αντικειμενικό φως στην ύπαρξή του, δηλαδή σαν ένα ον που τίθεται σε λειτουργία και κίνηση από αρχετυπικές δυνάμεις και όχι από την “ελεύθερη βούλησή του”, δηλαδή τον αυθαίρετο εγωισμό του και την περιορισμένη συνειδητότητά του. Θα πρέπει να μάθει ότι δεν είναι ο κύριος του σπιτιού του και ότι θα πρέπει να μελετήσει προσεχτικά την άλλη πλευρά του ψυχικού του κόσμου, η οποία φαίνεται ότι είναι ο αληθινός κυρίαρχος της μοίρας του. Γνωρίζω πως αυτό είναι απλώς ένας “ευσεβής πόθος”, η πραγμάτωση του οποίου απαιτεί αιώνες, μα σε κάθε αιώνα υπάρχουν τουλάχιστον λίγα άτομα που κατανοούν σε τι συνίσταται η αληθινή αποστολή του Ανθρώπου, και διατηρούν την παράδοσή του για τις μελλοντικές γενιές και για μια εποχή στην οποία η διορατικότητα θα έχει φτάσει σε ένα βαθύτερο και γενικότερο επίπεδο. Πρώτα, θα αλλάξει ο δρόμος λίγων, και σε μερικές γενιές θα υπάρξουν περισσότεροι. Είναι εξαιρετικά απίθανο ο γενικός νους να υποβληθεί σε μια αξιοσημείωτη αλλαγή μέσα σε αυτήν ή ακόμη και στην επόμενη γενιά, καθώς ο σημερινός άνθρωπος δείχνει να είναι εντελώς ανίκανος να συνειδητοποιήσει ότι, από μια ορισμένη άποψη, είναι ξένος προς τον ίδιο τον εαυτό του».
Αυτά τα λόγια του Γιουνγκ, γραμμένα το 1960, ουσιαστικά αποτυπώνουν το νόημα της ύπαρξης των Ανθρώπων που έχουν συνείδηση του εαυτού τους και της αποστολής τους σ’ αυτόν τον κόσμο. Ταυτόχρονα, επεξηγούν την κατάσταση «αναμονής» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ επί δεκαετίες, μέχρι να σημάνει η απαρχή του ξετυλίγματος του μίτου που οδηγεί, διαμέσου πολλών περιπετειών, στην Δικαίωσή μας. Καθορίζουν, επίσης, την διαχρονική μας στάση σ’ όσους, εχθρούς και «φίλους», μας χαρακτήριζαν «κορόιδα», τα οποία «χαραμίζουν την ζωή τους για μια χαμένη υπόθεση». Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν «χαμένες υποθέσεις» αλλά μόνο χαμένα κορμιά, Εκείνοι που πολέμησαν, αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να μάχονται μέχρι τέλους της βιολογικής τους ύπαρξης για όλες τις «χαμένες υποθέσεις», αποτελούν τον Ανθό του Ανθρώπινου Πολιτισμού, τον Τροχό της Ιστορικής Εξέλιξης. Είναι οι ζώσες ενσαρκώσεις της Αρετής, της Ανδρείας, της Αξιοπρέπειας, της Τιμής που τιμή δεν έχει. Είναι οι απόλυτοι και αμετάβλητοι χαρακτήρες με Καρδιά από Ατσάλι και Όνειρα από Σίδερο. Εκείνοι, οι οποίοι πρόθυμα βαδίζουν προς έναν πολύ πιθανό και πρόωρο χαμό τους, για μια Ιδέα που τους γεμίζει με ζωή αλλά και τους ξεπερνά. Αυτοί οι Άνθρωποι αποτελούν τις καλύτερες αποδείξεις του πιο ποιοτικού υλικού της Θεϊκής Δημιουργίας πάνω στην Γη, ακριβώς γιατί μένουν απόλυτα προσηλωμένοι στις Ιδέες και την Αποστολή τους, παραμερίζοντας τα οποιαδήποτε ατομικά συμφέροντα του εαυτού τους και λειτουργώντας ως έμπνευση για όλους όσοι θέλουν να διαφέρουν από το συρφετό της ισοπέδωσης, του αστισμού και του πιο χυδαίου ωφελιμισμού.
Οι Χρυσαυγίτες, Άνδρες και Γυναίκες, κινούμενοι στην ροή των ενεργειών τους από τις Αρχετυπικές Δυνάμεις του υποσυνείδητού τους, είναι Εκείνοι που ενσαρκώνουν την ελπίδα του Καρλ Γιουνγκ για την κατανόηση της Αληθινής Αποστολής του Ανθρώπου. Εκείνοι, οι οποίοι θα δείξουν τον δρόμο στους υπολοίπους. Έχοντας, λοιπόν, συνείδηση της σπουδαιότητας της ύπαρξής τους, οι Άνδρες και οι Γυναίκες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, για ένα ακόμη έτος, θα γράψουν ως πρωταγωνιστές την Ιστορία, αποδεικνύοντας ξανά ότι η Πίστη Είναι Πιο Δυνατή Από Την Φωτιά! ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών