Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιανουαρίου 04, 2015

Πρώην υπουργός της ΝΔ: «Εκτός τόπου και χρόνου οι κραυγές Σαμαρά»


Πρώην υπουργός της ΝΔ: «Εκτός τόπου και χρόνου οι κραυγές Σαμαρά»

Είναι γνωστό ότι ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος  είναι ένας ακραιφνής φιλελεύθερος. Το γεγονός, επίσης, ότι δεν είναι πλέον υπουργός και βουλευτής της  ΝΔ τον κάνει να μιλάει ελεύθερα σε κάποια πράγματα, τα οποία δεν βολεύουν την προπαγάνδα  του πρώην κόμματος του. Με άρθρο του, λοιπόν, σε ιστοσελίδα υπό τον τίτλο «Αδικαιολόγητος πανικός» ο Ανδριανόπουλος γράφει, μεταξύ πολλών άλλων, και τα εξής για το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία:
«Είναι εκτός τόπου και χρόνου οι κραυγές πανικού που πολλοί  εκβάλλουν για το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και διαφωνώ με....
τις εκφρασμένες θέσεις του κόμματος  του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να αποτελεί ρίσκο για μια χώρα η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία», «…Δεν υπάρχει κανείς που συνειδητά να οδηγείται σε πολιτική αυτοκτονία. Αν κρίνουμε με στοιχεία λογικής , ερχόμενος στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντικρύσει κατάματα την πραγματικότητα. Και θα επιχειρήσει βέβαια να διαφοροποιηθεί από τους προκατόχους του. Το αισιόδοξο, και λογικό, σενάριο οδηγεί σε συμπεράσματα απρόσμενα. Μήπως μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει εκείνα που κυβερνήσεις της Δεξιάς  και της Κεντροαριστεράς τα θεωρούσαν αδιανόητα;»
Και αφού στη συνέχεια ο Ανδριανόπουλος παραθέτει το παράδειγμα της Βραζιλίας και το πως η «παλιά αντάρτισσα» Ντίλμα Ρούσεφ έκανε θεαματική στροφή, παρακάμπτωντας την αριστερή φρασεολογία της και κινούμενη σε «πολιτικές θεαματικών φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων για να πιάσει και πάλι το τραίνο της ανάπτυξης», καταλήγει ως εξής: «Σε τι συμπέρασμα μπορούν να οδηγήσουν αυτές οι παρατηρήσεις; Τι διδάσκουν όλα αυτά; Μήπως θα πρέπει κι εμείς να περιμένουμε εντελώς δογματική συμπεριφορά από τους δογματικούς της Αριστεράς που έρχονται για να μας κυβερνήσουν; Είναι πολύ πιθανό κάτι εντελώς διαφορετικό να προκύψει από μία συνταρακτική κυβερνητική αλλαγή. Ιδιαίτερα αν το εκλογικό αποτέλεσμα επιβάλλει συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με κάποιον περισσότερο μετριοπαθή εταίρο. Εγώ πάντως δεν είμαι απαισιόδοξος».
Είναι ολοφάνερο ότι ο Ανδριανόπουλος διαβλέπει την σταδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μπορεί με την φρασεολογία του να ανάβει «φλας» αριστερά, θα στρίψει όμως  τελικά δεξιά ως προς τα πεπραγμένα του. Ο φιλελεύθερος πολιτικός  υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει τελικά τομές  που να παραπέμπουν σε καπιταλιστικές δομές ανάπτυξης, εκεί όπου οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και της Κεντροαριστεράς  δεν τολμούσαν καν. Σε αντίθεση με τις κραυγές  κινδύνου και πανικού από τον Σαμαρά και το επιτελείο του ο Ανδριανόπουλος δηλώνει ότι δεν είναι απαισιόδοξος, καθώς θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής μιας νέας συγκυβέρνησης θα κινηθεί και αυτός στους μνημονιακούς ρυθμούς άσκησης της εξουσίας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών