Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2015

ΗΞΕΙΣ-ΑΦΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Γράφει ο Αντίοχος

Χαμός γίνεται με την συνέντευξη του συριζαίου Σταθάκη (μέλλοντος υπουργού σε σχετικό με την οικονομία υπουργείο) στην Deutsche Welle. Αρχικά, οι Γερμανοί ανακοίνωσαν, ότι ο Σταθάκης τους διαβεβαίωσε πως σε περίπτωση νίκης στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται έναντι των δανειστών να τηρήσει τις συμφωνίες (εννοώντας φυσικά το Μνημόνιο…), επιχειρώντας «συνολική επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης» (αυτά που υποσχόταν και ο φον Αντωνάκης στο Ζάππειο το 2012…) και πως το κόμμα του δεν έχει »plan B» εξόδου από το ευρώ, ενώ τόνισε πως στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία παροχή για νοικοκυριά που είναι πάνω από 800 ή 900 ευρώ τον μήνα.

Λίγο αργότερα, διαβάσαμε δηλώσεις του Σταθάκη, με τις οποίες διαψεύδει την DW, διακηρύσσοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ...
ΔΕΝ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις Σαμαρά» και ισχυριζόμενος ότι ο τίτλος που δόθηκε στην συνέντευξη είναι… παραπλανητικός. Μάλιστα, παρέθεσε και το ηχητικό της συνέντευξης, προς απόδειξη των λεγομένων του. Ιδού τι είπε:

«Το δεύτερο θέμα που θέτουμε είναι η αντικατάσταση του μνημονίου, το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς. Το μνημόνιο πρέπει να αντικατασταθεί από ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη».

Δύο σύντομες παρατηρήσεις:

1ον) Για να μην παίζουμε με τις λέξεις, όποιος θέλει να τελειώνει με το Μνημόνιο, δε μιλάει για «αντικατάσταση» (που σημαίνει ότι θα γίνει με συμφωνία των δύο πλευρών, κατόπιν «επαναδιαπραγμάτευσης»…), αλλά για «κατάργηση». Αλλά, πώς να καταργήσει (σκίσει…) το Μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν λέει και ξαναλέει πως δε θα προβεί σε «μονομερείς ενέργειες»;

2ον) Οι πολιτικοί στις συνεντεύξεις τους μιλούν στους δημοσιογράφους και “off the record”, που λέμε, όταν θέλουν να πουν κάτι που –για τους δικούς τους λόγους- δεν επιθυμούν να καταγραφεί και συνήθως οι δημοσιογράφοι το σέβονται και δεν τους… ξεφωνίζουν μετά. Προφανώς, λοιπόν, κάτι τέτοιο συνέβη και στη συγκεκριμένη συνέντευξη: ο Σταθάκης είπε στον δημοσιογράφο ότι «εμείς θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις Σαμαρά, αλλά αυτό μην το γράψεις γιατί θα μας πάρουνε με τις πέτρες», αλλά ο… παλιοκερατάς ο δημοσιογράφος το… μαρτύρησε! Σταθάκη, ας πρόσεχες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών