Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΝΕΙ ΟΡΚΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

«Με τα βασικά της στελέχη να βρίσκονται εδώ και καιρό στη φυλακή έχοντας δεχθεί έναν καταιγισμό κατηγοριών και ποινικών διώξεων, που φτάνουν μέχρι και τη διάπραξη δολοφονίας, η Χρυσή Αυγή διεξάγει τον πιο περίεργο προεκλογικό αγώνα που θα μπορούσε να δώσει ένα κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές».

Έτσι αρχίζει ρεπορτάζ του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων για την Χρυσή Αυγή, που έγινε στην πόλη των Πατρών.

«Η Χρυσή Αυγή υπόσχεται ότι θα επιστρέψει μέσω των εκλογών της Κυριακής», σημειώνεται στο δημοσίευμα με τον βουλευτή του κόμματος Μιχάλη Αρβανίτη να συμπληρώνει, «Οι άνθρωποι είναι μαζί μας και θα αυξήσουν τη δύναμή μας».

«Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή και πάλι και μάλιστα με μεγαλύτερη πεποίθηση αυτή τη φορά», δήλωσε ο Γιώργος, ένας 37χρονος...
που εργάζεται σε μια εταιρεία σεκιούριτι. «Από τότε που άνοιξαν τα σύνορά μας σε μετανάστες (στη δεκαετία του 1990), δεν μπορούμε πλέον να κοιμηθούμε με ανοιχτά παράθυρα. Έχουμε κλειδωθεί μέσα. Δεν ήμασταν συνηθισμένοι να ζούμε έτσι. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους είναι φανατικοί. Σου λένε πως αν δεν είσαι με τον Αλλάχ, θα σε σκοτώσουν ».

«Το πρόσφατο παρελθόν δείχνει πως οι δικαστικές περιπέτειες δεν πτόησαν τη Χρυσή Αυγή», αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο. Και συνεχίζει: «Λίγους μήνες αφότου τα βασικά στελέχη πέρασαν το κατώφλι της φυλακής, το κόμμα κατέλαβε την τρίτη θέση στις Ευρωεκλογές με ποσοστό που τρόμαξε τους πάντες και εξέλεξε για πρώτη φορά τρεις ευρωβουλευτές. Με τη δίκη να αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο, οι ανακριτές είναι πεπεισμένοι πως η διάρθρωση του κόμματος έχει ναζιστικά πρότυπα. Αυτοί, όμως, που θα την ψηφίσουν δεν φαίνεται να συμφωνούν».

Ο 37χρονος Γιώργος, πατέρας δύο παιδιών, αντιτείνει: «Από τη στιγμή που λέμε πως δεν είναι ναζί, εγώ τους πιστεύω». Η Βασιλική Γεωργιάδου, πολιτική επιστήμονας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δίνει μια τρομακτική διάσταση του φαινομένου: «Αν δεν υπήρχαν οι συλλήψεις η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να πάρει ποσοστό που θα έφτανε ακόμη και στο 15%. Μπορεί να μην είναι τόσο ενεργοί, όσο παλαιότερα, σε σχολεία και σε γειτονιές, αλλά θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εξαφανιστούν, καθώς η υποστήριξή τους ήταν έντονη».

Το δημοσίευμα σημειώνει η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί από τη φυλακή τον προεκλογικό αγώνα της. Η διαφημιστική της καμπάνια συνίσταται στο σλόγκαν «Οι Έλληνες στην εξουσία, οι κλέφτες στη φυλακή». Βρισκόμενος πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ο ηγέτης του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος διατείνεται: «Μας φοβούνται. Η Χρυσή Αυγή είναι πολιτικά διωκόμενη από ένα σάπιο καθεστώς. Παλεύουμε για μια ελεύθερη Ελλάδα και για ίσες ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη ζωή μας γι’ αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών