Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιανουαρίου 19, 2015

Καθεστωτικός συνταγματολόγος: Nα μη δώσει ο πρόεδρός μας την τρίτη εντολή στον N. Μιχαλολιάκο!

Γράφει ο Αντίοχος

Τρόμος και πανικός έχει πέσει στο σάπιο σύστημα του αντισυνταγματικού τόξου, για την τρίτη εντολή που θα πάρει ο Αρχηγός του κόμματος που θα αναδειχθεί τρίτο, δηλαδή ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Και ψάχνουν τρόπο να αποφύγουν το πικρό ποτήρι!
Έτσι, επιστρατεύθηκε κάποιος διεθνώς και επιτοπίως άγνωστος συνταγματολόγος, προφανώς καθεστωτικός με… πατέντα, ονόματι Ξενοφώντας Κοντιάδης, πρόεδρος του Ιδρύματος Τσάτσου, για να υποστηρίξει σε άρθρο του στη φυλλάδα των «Ιών», ότι άμα γουστάρει ο πρόεδρος της «δημοκρατίας» τους δε δίνει την τρίτη εντολή, με τον εξής τρόπο που σοφίστηκε ο συνταγματολόγος: 

«Διερευνητική εντολή στον Μιχαλολιάκο;
…Ένα δεύτερο, ίσως ακόμη σοβαρότερο ζήτημα, είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή αναδειχτεί τρίτο κόμμα. Θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...
σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, να δώσει την τρίτη διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου κόμματος;
…Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι απλός διεκπεραιωτής της παροχής διερευνητικών εντολών. Αξιολογεί ο ίδιος το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό, όπως διαγράφεται μετά τις εκλογές. Ανήκει στις αρμοδιότητές του να αξιολογήσει εάν πράγματι υπάρχει σοβαρή πιθανολόγηση η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης να οδηγήσει σε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Εάν δεν συντρέχει τέτοια σοβαρή πιθανολόγηση, τότε κατά το Σύνταγμα δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ακόμη και αν δέχεται τις διαβεβαιώσεις αρχηγού κόμματος ότι μπορεί να επιτύχει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που θα σχηματίσει.

Άρα στο υποθετικό και απευκταίο σενάριο η Χρυσή Αυγή να αναδειχτεί τρίτο κόμμα στις εκλογές, γνωρίζοντας ότι κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν θα συνέπραττε ούτε θα στήριζε μια κυβέρνηση με συμμετοχή της Χρυσής Αυγής, όπως αυτό έχει παγίως διατυπωθεί στον δημόσιο λόγο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι μόνο δεν πρέπει κατά το Σύνταγμα να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Μιχαλολιάκο, αλλά ανήκει στη διακριτική του ευχέρεια να μην του δώσει ούτε την τρίτη διερευνητική εντολή, αφού θα είναι πολιτικά προφανές ότι μια τέτοια εντολή δεν μπορεί να οδηγήσει σε ευόδωση της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης».

(ΥΓ): Προσωπικά, συμφωνώ απολύτως! Να μη δώσει ο πρόεδρος τους τίποτα στον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, με το έτσι θέλω! Γιατί αν δώσει τη διερευνητική εντολή, το σύστημα θα ξεφτιλιστεί μία φορά. Ενώ άμα δεν τη δώσει –με οποιοδήποτε πρόσχημα- θα ξεφτιλιστεί εκατόν μία!

Εθνικισμός

1 σχόλιο:

  1. Σαν να λέμε. Γιάννης κερνάει, γιάννης πίνει. Ότι έδωσε θα το πιεί. Θα φάει τα μούτρα του με τις ανθελληνικές κινήσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών