Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2015

Ο Βαρουφάκης δουλεύει τον κοσμάκη: Ήταν έτοιμος να υπογράψει παράταση του μνημονίου, αλλά αποφάσισε να το κάνει μεθαύριο!


Ο Βαρουφάκης δουλεύει τον κοσμάκη: Ήταν έτοιμος να υπογράψει παράταση του μνημονίου, αλλά αποφάσισε να το κάνει μεθαύριο!

Στις χθεσινές δηλώσεις του Υπ. Οικ., Γιάννη Βαρουφάκη, ξεχωριστή εντύπωση έκανε το γεγονός της αναφοράς του σε ένα έγγραφο που υποτίθεται ότι του παρουσίασε ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, το οποίο όπως δήλωσε ο Βαρουφάκης ήταν έτοιμος να το υπογράψει.
Το έγγραφο αυτό, όπως ανέφερε ο Βαρουφάκης, απεσύρθη την στιγμή που ήταν έτοιμος να βάλει την τζίφρα του, γεγονός που οδήγησε σε αυτό που τα κανάλια προπαγάνδισαν ως «ρήξη». Όμως με φόντο τις δηλώσεις Βαρουφάκη, για την καλύτερη κατανόηση του όλου δρωμένου της «ρήξεως» οφείλουμε να εγκύψουμε στο περιεχόμενο του εγγράφου που ήταν έτοιμος να υπογράψει, για να δούμε τι ακριβώς οδήγησε στην «ρήξη με τους εταίρους».
Ο δημοσιογράφος Paul Mason δημοσίευσε δύο....
διαφορετικές εκδοχές αυτού του εγγράφου, εκ των οποίων η μία είναι αυτή που είδε και ήταν έτοιμος να υπογράψει ο Βαρουφάκης. Η άλλη είναι, όπως φαίνεται η μετάβαση από το κείμενο που ήταν έτοιμος να υπογράψει ο Βαρουφάκης, στο τελικό κείμενο, το οποίο φαινομενικά «απέρριψε». Θέτουμε το «απέρριψε» εντός εισαγωγικών διότι όπως δήλωσε και ο ίδιος «μέσα στις προσεχείς 48 ώρες η Ευρώπη θα καταφέρει να μας υποβάλει ένα έγγραφο επί του οποίου θα αρχίσουμε την πραγματική εργασία και θα θέσουμε σε εφαρμογή μια νέα συμφωνία για την Ελλάδα».
Ας δούμε κάποια κύρια σημεία αυτού του κειμένου:
«Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει πως οποιαδήποτε νέα μέτρα δεν θα ανακόπτει τις παρούσες δεσμεύσεις, ενώ θα είναι εξολοκλήρου χρηματοδοτημένα»
Κοινώς, τα μνημονιακά μέτρα που μέχρι τώρα εφαρμόστηκαν, όπως μειώσεις μισθών – συντάξεων κ.ο.κ. θα συνεχίσουν να ισχύουν κανονικότατα και τα όποια νέα μέτρα δεν θα κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση.
«Τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και την επίτευξη μίας αξιόπιστης και βιώσιμης μείωσης του Ελληνικού χρέους σε αναλογία με το ΑΕΠ θα πρέπει να κριθούν παράλληλα με την υποχρέωση που ανέλαβε η χώρα κατά το Eurogroup του 2012.»
- Κοινώς οι δεσμεύσεις που υπέγραψε ο φον Αντωνάκης τον Νοέμβριο του 2012 θα συνεχίσουν να ισχύουν κανονικότατα.
Ας θυμηθούμε τι είχε υπογράψει τότε η νουδούλα: «Η Ελλάδα θα μεταφέρει όλα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της και το 30% τυχόν επιπλέον πλεονασμάτων, σε ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους προς τους δανειστές της»
«Τα παραπάνω σχηματίζουν μία βάση για μία παράταση του τρέχοντος προγράμματος δανεισμού, το οποίο θα μπορούσε να πάρει τη μορφή ενός (τετράμηνου) ενδιάμεσου προγράμματος ως ένα μεταβατικό στάδιο για ένα νέο συμβόλαιο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, η οποία θα μελετηθεί και θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.»
- Κοινώς τετράμηνη παράταση του μνημονίου και μετά υπογραφή ενός νέου μνημόνιου.
«Το Eurogroup προσκαλεί τους Θεσμούς να συνεχίσουν την τεχνική τους συνεργασία με τις Ελληνικές αρχές, συμπεριλαμβάνοντας και την αναγνώριση ενδιάμεσων χρηματοπιστωτικών αναγκών, πώς αυτές θα καλυφθούν και υπό ποιες προϋποθέσεις. Οι Θεσμοί θα υποβάλουν την αναφορά στο Eurogroup μέχρι τις [21] Φεβρουαρίου»
Κοινώς η τρόικα θα συνεχίσει κανονικά την δουλειά της και μάλιστα έχει υποχρέωση να υποβάλλει και αναφορά μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου.
Γιατί όμως αυτό το άκρως μνημονιακό κείμενο δεν το υπέγραψε αμέσως ο Βαρουφάκης και θα το υπογράψει σε 48 ώρες; Πολύ απλά είναι ένα επικοινωνιακό ζήτημα, που αφορά τόσο την Ελλάδα όσο και την Γερμανία. Αν υπέγραφε άμεσα το μνημονιακό αυτό κείμενο ο Βαρουφάκης, στην Ελλάδα θα υπήρχε μεγάλη απογοήτευση για την υποταγή. Τώρα, όμως, παρουσιάστηκε ένα πιο «σκληρό» κείμενο, επί του οποίου θα υποχωρήσουν οι τοκογλύφοι, εντός 48 ωρών. Και έτσι σε 48 ώρες ο Βαρουφάκης θα υπογράψει το ίδιο κείμενο, με πολύ καλύτερο επικοινωνιακό αντίκτυπο, ότι δήθεν «νίκησε». Και θα πανηγυρίζουν οι χαχόλοι ότι παίρνουν «ανάσες αξιοπρέπειας» στις πλατείες.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-baroufakhs-douleuei-ton-kosmakh-htan-etoimos-na-upograpsei-paratash-tou-m#ixzz3S08kyIQF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών