Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015

"Στα γόνατα" ο Τσίπρας συναντιέται με τη Μέρκελ για να επισημοποιήσουν το 3ο Μνημόνιο


Γονυπετής πηγαίνει ο Τσίπρας στην Μέρκελ για τις λεπτομέρειες του τρίτου μνημονίου

Είπαμε και χθες ότι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης από την τρόικα, έστω κι αν αυτή έγινε σε ξενοδοχείο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ήταν μοιραίο να φέρει ένα απότομο τέλος στην «δημιουργική ασάφεια» και τις πολλές αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις των συριζαίων. Τόσο καιρό η κυβέρνηση έκανε ότι δεν γνώριζε τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και έτσι μπορούσε να πολυλογεί σκοπίμως και ακράτως.
Έτσι μπορούσαν να ισορροπούν ανάμεσα στην «συνεννόηση με τους εταίρους» και το «τέλος των μνημονίων», με μόνο επιχείρημά τους την «δημιουργική ασάφεια» των....
συμφωνιών και την διγλωσσία που κληρονόμησαν από τον πνευματικό τους ηγέτη, ολετήρα του Ελληνισμού και λαοπλάνο, Ανδρέα Παπανδρέου. Έτσι μπορούσαν και να υπόσχονται τα πάντα  και παράλληλα να λένε ότι «θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις προς τους εταίρους».
Όμως τα ψέματα τελείωσαν και οι τροϊκανοί έχουν ήδη αρχίσει να μιλάνε για την «μαύρη τρύπα» ύψους 2,15 δισ. ευρώ που εντόπισαν, πέραν των υπολοίπων ελλείψεων που μέχρι το τέλος της αξιολόγησης θα βρουν. Έτσι πλέον η όποια συζήτηση περνά από την πολιτικολογία στην αριθμητική και εκεί αστεία δεν χωρούν. Οι διεθνείς τοκογλύφοι μοιραία θα απαιτήσουν νέα φορομπηχτικά μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού, αδιαφορώντας για το επικοινωνιακό κόστος στην κυβέρνηση.
Σε πολιτικό επίπεδο η κατάσταση της συγκυβέρνησης γίνεται, λοιπόν, εξόχως άβολη και προ των πυλών βρίσκονται τα νέα μέτρα. Το μόνο που απαιτείται είναι να συνετιστεί η Τσίπρας, να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα και να γίνει έντονη διαβούλευση σχετικά με το πώς θα γίνει το τελευταίο κομμάτι της μνημονιακής κωλοτούμπας και πως θα εκπαιδευτεί ο Λαφαζάνης να μιλάει σαν τον Άδωνι.
Έτσι θα γίνει συντόμως συνάντηση της Μέρκελ με τον Τσίπρα στο Βερολίνο. Το αν κάλεσε η Μέρκελ τον Τσίπρα ή αν παρακάλεσε ο Τσίπρας για συνάντηση δεν το ξέρουμε και δεν έχει και σημασία. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ότι η συνάντηση θα γίνει στις 23 Μαρτίου και θα έχει την ίδια ακριβώς υφή με τις συναντήσεις του Σαμαρά με την Μέρκελ. Δηλαδή φωτογραφίες για το θεαθήναι και πίσω από τα παρασκήνια πλήρης υποταγή στην γερμανική ολιγαρχία.
Αυτό φάνηκε και από την επιστολή που έστειλε ο Τσίπρας στην Μέρκελ, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνησή του κινείται προς ικανοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε προσωπικά στις 20 Φεβρουαρίου» και το παρακάλι να μεσολαβήσει στην ΕΚΤ για «να παρασχεθούν οι ελάχιστες χρηματοδοτικές διευκολύνσεις». Στην επιστολή του, αξίζει να σημειωθεί, πως δεν υπήρχαν οι «μαγκιές» που έλεγε τις προάλλες στην Βουλή, γεγονός που καταδεικνύει πως θα πάει στο Βερολίνο όντας ήδη ηττημένος και γονυπετής.
Οπότε γίνεται ευκόλως αντιληπτό πως ο Τσίπρας πηγαίνει Βερολίνο για να κανονίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του τρίτου μνημονίου, το οποίο όπως είπε τις προάλλες ο Βαρουφάκης, θα υπογραφεί γύρω στις 20 Απριλίου για να μπορέσουν οι δημοσιογράφοι να το κρύψουν πίσω από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και να μην το πάρουν χαμπάρι οι χαχόλοι των πλατειών και των συνελεύσεων

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/gonupeths-phgainei-o-tsipras-sthn-merkel-gia-tis-leptomereies-tou-tritou-mn#ixzz3UeY1sYNE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών