Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015

Στα χνάρια της Πολιτικής Άνοιξης η ψοφοδεξιά: Ο Σαμαράς στήνει εσωκομματικές κάλπες, για να προωθήσει τους δικούς του!

Για κάλπες ετοιμάζονται στη ΝΔ. Όχι εκλογικές, αλλά εσωτερικές προκειμένου να συμπληρωθεί το… 15μελές και να εκλεγούν οι νέοι γραμματείς του κόμματος, οι οποίοι θα αποτελούν την «σκιώδη κυβέρνηση» της ΝΔ. Βεβαίως, την ίδια ώρα που ο Σαμαράς κλεισμένος στον μικρόκοσμο των πολιτικών του παραισθήσεων ονειρεύεται επανάκαμψη και ανακατάληψη της εξουσίας, εντείνονται οι αμφισβητήσεις προς το πρόσωπό του.

Ήδη, τα στελέχη που έχουν περάσει απέναντι, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, θα παραμείνουν έξω από τα κομματικά όργανα, ενώ ακόμη και όσοι δεν έχουν εναντιωθεί (ακόμη…) στον Σαμαρά του διαμηνύουν ότι δεν επιθυμούν να ενταχθούν σ΄ένα κομματικό όργανο «με διορισμένους απευθείας από τον αρχηγό», οι οποίοι «θα κάνουν τη γλάστρα στις παρεμβάσεις του ιδίου». Θεωρούν ότι η δικτατορικού τύπου διαχείριση της αρχηγίας από τον βουλευτή Μεσσηνίας όχι μόνο δεν βοηθάει στο ελάχιστο το κόμμα, αλλά, όπως τονίζουν, «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια...
τη ΝΔ στην καταστροφή».

Από την άλλη μεριά, ο ίδιος ο Σαμαράς φροντίζει να κινείται στην λογική του «διαίρει και βασίλευε», ποντάροντας στο γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι αμφισβητίες του ενδιαφέρονται περισσότερο για την ενίσχυση και διασφάλιση του δικού τους πολιτικού μέλλοντος και λιγότερο για την ανάρρωση του κόμματος από την πρόσφατη εκλογική πανωλεθρία και την ενότητά του. Σ΄αυτό το πλαίσιο μπορεί να τεθεί και η δημόσια αντιπαράθεση του Νίκου Δένδια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ο τελευταίος δέχθηκε την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί, από κοινού και με άλλους βουλευτές, απόφαση να μην δεχθούν κομματικές θέσεις.

Μέσα σ΄όλα αυτά, έχουν αρχίσει ήδη οι διαρροές φημών ότι ο Δένδιας συγκεντρώνει υπογραφές και η Μαριέττα Γιαννάκου το δικό της μανιφέστο – παρέμβαση. Όσο περνάει ο καιρός η αποσυσπείρωση στη ΝΔ όχι απλώς θα διευρύνεται αλλά θα οδηγεί σε ολοένα και περισσότερες πιθανότητες διάσπασης.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών