Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015

Ο φόβος του Σύριζα για τον Λαϊκό ξεσηκωμό

Ο πραγματικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδεικνύεται από την ροή των γεγονότων, δεν είναι να καταργήσει τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά να μπορέσει να διατηρηθεί στην εξουσία χωρίς να αντιμετωπίσει έναν λαϊκό ξεσηκωμό. Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες απέδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα σόου «σκληρής διαπραγμάτευσης» και σύρθηκε σε μια τετράμηνη παράταση του Μνημονίου, ώστε τα διάφορα μέτρα να μην εφαρμοστούν αμέσως (να μην απαιτούσαν, δηλαδή, οι δανειστές να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου) αλλά να εφαρμοστούν σταδιακά μέσα σ’ αυτό το τετράμηνο.

Στο τέλος δε του τετραμήνου, να δουν υπό ποιους όρους θα υπογράψουν μια νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο-3 που θα την συνοδεύει. Υπολογίζουν ότι το τετράμηνο (εξάμηνο είχαν ζητήσει οι ίδιοι, αλλά δεν τους το έδωσαν) είναι αρκετό προκειμένου να απορροφηθεί το σοκ από τον Ελληνικό Λαό, με την αμέριστη συμπαράσταση...
εννοείται των καθεστωτικών ΜΜΕ, τα οποία στηρίζουν την σημερινή συγκυβέρνηση.

Η σκέψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μπορέσει να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο. Η κυβερνητική προπαγάνδα, με την οποία πλασάρονται τόσο η συμφωνία του Eurogroup, όσο και η «λίστα Βαρουφάκη», περιλαμβάνει από διαφορετικές ερμηνείες της πραγματικότητας και αίολα επιχειρήματα, μέχρι προχωρημένα ψέματα, τα οποία αναλαμβάνουν να τα αναπαράξουν σε καθημερινή βάση και με διάφορους τρόπους τα παπαγαλάκια των μεγάλων μιντιακών συγκροτημάτων, που στηρίζουν την σημερινή συγκυβέρνηση στον ίδιο βαθμό που στήριζαν τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά).

Αυτή ακριβώς η στήριξη της νέας συγκυβέρνησης από τα ΜΜΕ, τα οποία στο παρελθόν υποτίθεται ότι ήταν εναντίον της, μας δείχνει και πόσο ειλικρινείς είναι οι δηλώσεις των συριζαίων, ότι θα πολεμήσουν τους «νταβατζήδες» των ΜΜΕ. Ένα κόμμα και μια κυβέρνηση που σιγά-σιγά θα αρχίσει να αντιμετωπίζει την Λαϊκή δυσαρέσκεια έχει ανάγκη των καθεστωτικών ΜΜΕ για να μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία.

Όσοι μέσα από το κόμμα εξέφρασαν την διαφωνία τους, όπως ο Γλέζος και ο Μηλιός, χλευάστηκαν. Το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιτευχθεί η παραμονή στην εξουσία με κάθε τρόπο. Το θέμα των διαφωνούντων λύνεται, λίγο με την απαξίωσή τους από τα συστημικά ΜΜΕ, λίγο με τις επικλήσεις στον κομματικό πατριωτισμό, λίγο με το μοίρασμα πόστων στον κρατικό μηχανισμό.

Με φτηνές, μάλιστα, δικαιολογίες επιζητούν να μην πάνε την παράταση προς ψήφιση στην Βουλή, με μεθόδους που δεν διαφέρουν από την δικτατορικού τύπου διάταξη που πέρασε με πραξικοπηματικό τρόπο ο Παπακωνσταντίνου στο νόμο για το πρώτο Μνημόνιο, δίνοντας στον υπουργό Οικονομικών το δικαίωμα να υπογράφει δανειακές συμβάσεις ερήμην της Βουλής. Στην πολιτική όλα κρίνονται από τις πράξεις και όχι από τα λόγια.

Μια κυβέρνηση, λοιπόν, η οποία προεκλογικά υποσχόταν ότι θα απαλλάξει τον Ελληνικό Λαό από το άχθος των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων και μετεκλογικά κινείται στον ίδιο άξονα πολιτικής με τους προκατόχους της, πρέπει να θεωρεί ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποκαθήλωσή της. Η νέα συγκυβέρνηση είναι πλέον εξίσου συνυπεύθυνη με την προηγούμενη στην αισχρή εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών