Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαρτίου 01, 2015

Η Χρυσή Αυγή δίπλα στους εργαζομένους της μοναδικής Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (Φωτογρεπορτάζ - Καβάλα)


Η Χρυσή Αυγή δίπλα στους συμβασιούχους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας

Το πρωί της Πέμπτης 26/02 κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Καβάλας μετέβη στην μοναδική Βιομηχανία Φωσφωρικών Λιπασμάτων στην πατρίδα μας με σκοπό να διανέμουν προκήρυξη που αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την μείωση των αποδοχών των συμβασιούχων που απασχολούνται στην εταιρεία. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα είναι απασχολημένα στα τηλεοπτικά πάνελ μακριά από τα προβλήματα του Ελληνικού λαού, το μοναδικό κίνημα το οποίο βρίσκεται δίπλα στον....
δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό και αγωνίζεται για τα δικαιώματα του είναι η Χρυσή Αυγή.

Η υποδοχή που επιφύλασσαν οι εργαζόμενοι στους συναγωνιστές ήταν θερμή, και από την αρχή έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το ενημερωτικό κείμενο κάνοντας επιπλέον ερωτήσεις, αλλά και ενθουσιασμό για την παρουσία της Χρυσής Αυγή στην βιομηχανία. Πολλοί από τους εργαζομένους μάλιστα ρωτούσαν και για την ημερομηνία αποφυλάκισης του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την αντισυνταγματικότητα τους γεγονότος.

Το πρόβλημα της απαξίωσης της εργασίας στην πατρίδα μας είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που αργά ή γρήγορα θα χτυπήσει όλους μας στο μέλλον, αφού στόχος των ξένων δυνάμεων είναι η μεταβολή της πατρίδας μας σε μπανανία-προτεκτοράτο για την αφαίμαξη του πλούτου. Οι κυβερνητικές υποσχέσεις και εξαγγελίες περί αύξησης του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ μαζί με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πηγαίνει «περίπατο».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή ασχολείται με τα προβλήματα των εργαζομένων στην ΒΦΛ αλλά στο παρελθόν ο βουλευτής Σερρών Αρτέμης Ματθαιόπουλος έχει πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις με το σωματείο των εργαζομένων. Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και επειδή είναι αρχή μας ότι το κράτος θα πρέπει να αναλαμβάνει την υπέρτατη ρύθμιση όλων των ζητημάτων, που αναφέρονται στην εθνική παραγωγή, αλλά και στις σχέσεις εργατών και εργοδοτών προς όφελος πάντα της λαϊκής κοινότητας κάναμε το αυτονόητο.

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε στις 18 Φεβρουαρίου 2015 στο Ελληνικό κοινοβούλιο την παρακάτω ερώτηση:
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Σε εργασιακή ομηρεία βρίσκονται οι συμβασιούχοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπα- σμάτων (Β.Φ.Λ.) Καβάλας»
Σε εργασιακή ομηρία οδηγούνται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται εργολαβικά στην Βιομηχανία Φω- σφορικών Λιπασμάτων (Β.Φ.Λ) μέσω της Κυπριακής εταιρίας Centrofaro (πρώην ΚΑΒΙΕ). Οι συμβάσεις των περίπου 70 εργαζόμενων έληξαν στο τέλος του προηγούμενου μήνα και η εταιρεία ζητάει να υπογρά- ψουν νέες συμβάσεις με μείωση αποδοχών μέχρι και 50%. Η μείωση αυτή, αν και νομότυπη διότι η εται- ρεία είναι αλλοδαπή και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τις διατάξεις της δεν αναφέρε- ται σε εταιρίες της αλλοδαπής, ασχέτως αν αυτές δραστηριοποιούνται στον εθνικό μας χώρο και αν απα- σχολούν Έλληνες, οδηγεί αναπόφευκτα στην εξαθλίωση και στην οικονομική καταστροφή τους ως άνω συμβασιούχους και τις οικογένειές τους. Παρά τις εκκλήσεις των εργαζομένων και των δυσμενών επιπτώ- σεων που θα έχει η παρούσα κατάσταση στην λειτουργία της Β.Φ.Λ., δεδομένου του ότι πρόκειται για εξειδικευμένους εργαζόμενους στον τομέα της συντήρησης και της ασφάλειας, οι αρμόδιοι κωφεύουν και αρκούνται σε αόριστες υποσχέσεις χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Προτίθενται να διαφυλάξουν τα εργασιακά δικαιώματα των συγκεκριμένων συμβασιούχων και εάν ναι σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν προκειμένου να δοθεί λύση και να εξομαλυνθεί άμεσα η προαναφερόμενη κατάσταση;
Αθήνα, 18/02/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Αρτέμιος Ματθαιόπουλος
Βουλευτής Σερρών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χρυσή Αυγή - Περιφερειακή Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών