Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2015

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Πολλά τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το τι προτίθεται να κάνει ο πρωθυπουργός εν όψει της εμπλοκής των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους. Ένα απ’ αυτά τα σενάρια, φέρει τον αρχηγό μας Ν. Μιχαλολιάκο ως λήπτη διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτά γράφει ο κ. Κ. Ζούλας στη σημερινή «Καθημερινή», απ όπου και το απόσπασμα: «Και ας ξεκινήσουμε με τις εκλογές, διότι αυτό που πολλοί ξεχνούν είναι ότι το Σύνταγμα (άρθρο 41) ορίζει ότι «η Bουλή που εκλέχθηκε μετά τη διάλυση της προηγούμενης ΔΕΝ μπορεί να διαλυθεί πριν περάσει ένα έτος, εκτός από τις περιπτώσεις του άρθρου 37». Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ότι ακόμη κι αν ο κ. Τσίπρας παραιτηθεί (που είναι ο μόνος τρόπος για να εκβιάσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες) δεν μπορεί...
να προκαλέσει αμέσως εκλογές. Πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί μια νέα προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών (άρθρο37). Ο κ. Παυλόπουλος, δηλαδή, υποχρεούται διαδοχικά να καλέσει και να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων. Με συνέπεια η χώρα να κινδυνεύει να διασυρθεί διεθνώς, διότι επικεφαλής του τρίτου κόμματος είναι ο Ν. Μιχαλολιάκος ο οποίος για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους έχει κάθε κίνητρο να κρατήσει επί τριήμερο την εντολή (εν αντιθέσει με τον κ. Τσίπρα, που δεν θα την πάρει προσβλέποντας στις εκλογές, και τον κ. Σαμαρά, που επίσης θα την αρνηθεί αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να βρει 151 βουλευτές). Αφού δε ο αρχηγός της Χ.Α. επιστρέψει την εντολή, ο κ. Παυλόπουλος οφείλει να συγκαλέσει και μια σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών για να καταβάλει μια έσχατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης. Και αν ούτε αυτή τελεσφορήσει, τότε θα προκηρύξει εκείνος πλέον εκλογές με υπηρεσιακό πρωθυπουργό έναν εκ των τριών ανωτάτων δικαστικών.»

Σύμφωνα λοιπόν με τον αρθρογράφο θα διασυρθεί η Χώρα μας αν λάβει τέτοια εντολή ο αρχηγός μας. Κύριε Ζούλα σας διαφεύγει το γεγονός ότι η Χώρα μας διασύρεται διεθνώς από τη μεταπολίτευση και μετά για τα όσα μύρια προκάλεσαν στον Ελληνισμό οι κυβερνήσεις Πασόκ και Ν.Δ, συνάμα με την παρατρεχάμενη αριστερά. Εσάς όμως, όπως και τους εργοδότες σας πολιτικούς του συνταγματικού τόξου σας το φοβίζει το γεγονός  ότι η Χρυσή Αυγή θα λάβει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Σας τρομοκρατεί το γεγονός ότι η Τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου θα κινηθεί εντός των όρων που επιβάλει το σύνταγμα, μιας και εσείς αδυνατείτε λόγω έλλειψης επιχειρημάτων να εκφράσετε το αυτονόητο. Δεν πειράζει, εξάλλου έχει ο καιρός γυρίσματα…..   

Σε ένα άλλο σημείο του άρθρου υποστηρίζει ο αρθρογράφος πως ο Σύριζα επιδιώκοντας τις εκλογές θα κάνει κάθαρση και στο εσωτερικό του κόμματός του, (Λαφαζανέοι και Σια), επιτυγχάνοντας την αυτοδυναμία, μιας και η δεξιά πνέει τα λοίσθια.

Το ότι η ψοφοδεξιά δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι το ξέρουν και οι πέτρες κ. Ζούλα. Αλλά αν ο Σύριζα είχε την πρωτιά στο τσεπάκι του, όπως ισχυρίζεστε, τότε δεν θα υπήρχε και λόγος να ασχοληθείτε με την Χρυσή Αυγή. Οι πολιτικές όμως εξελίξεις κ. Ζούλα, άλλα δείχνουν, όπως έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας μας, με σημαντική άνοδο των ποσοστών του Λαϊκού Συνδέσμου. Αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι το αδυνάτισμα των ποσοστών των άλλων κομμάτων, πλην Χρυσής Αυγής, θα δυσκολέψει και την συνεργασία αυτών με το πρώτο κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι με την κάθαρση που ευαγγελίζεστε ότι θα κάνει ο Τσίπρας, πράγμα που στην καλύτερη των περιπτώσεων να του φύγουν τριάντα με σαράντα βουλευτές, αυτό θα σημαίνει ότι θα αρχίζει να τρίζει και η καρέκλα του νυν προέδρου του Σύριζα, δεδομένου των βλέψεων της προέδρου της Βουλής.

Όπως και να έχει πάντως, όποιο σενάριο και αν ακολουθήσει η κυβέρνηση είτε των εκλογών, είτε του δημοψηφίσματος, είτε της στήριξής της από τη δεξιά και των στερεμένων ρυακιών, το σίγουρο είναι ότι τα ποσοστά του Λαϊκού Συνδέσμου θα βρίσκονται σε ανοδική πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών