Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2015

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!!!

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
 
Θυμάστε την αγορά του αιώνα με τα τότε «υπερσύγχρονα» μιράζ 2000, που τα χρυσοπληρώσαμε ώστε να υποστηρίζει ο Ζισκάρ Ντε Στέν την υποψηφιότητά μας για την είσοδο μας στην ΕΕ, επί «εθνάρχου»; Τέτοια και χειρότερη είναι η συμφωνία που έκανε χθες ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες. Μάλιστα είχε το θράσος να κάνει και δηλώσεις όπως: «για πρώτη φορά δεν μεταφέρονται βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους,». Πώς είναι δυνατόν η αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα είδη, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, καθώς και η αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης να μην επηρεάζει όχι μόνο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά όλο το φάσμα της μεσαίας και κατώτερης τάξης των Ελλήνων. Πως είναι δυνατόν να....
μένουν αλώβητοι οι παραπάνω τη στιγμή που η συμφωνία προβλέπει ότι, απ’ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα έχουμε μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, καθώς και νέα φορολογικά νομοσχέδια για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, κάτι που όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι δεν θα περιέχει ελαφρύνσεις φόρων , αλλά επιβαρύνσεις αυτών. Και μέσα σε όλα αυτά δεν ακούστηκε κάτι για χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων καθώς και για αναδιάρθρωση του χρέους.
Κανέναν δεν εξέπληξε εξ ημών η παραπάνω συμφωνία. Λυπάμαι για τον απλό κοσμάκη που του έδωσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, οι λεχρίτες της αριστεράς. Λυπάμαι τον απλό κοσμάκη που εναπόθεσε όνειρα, ίσως και κάποιες τελευταίες ελπίδες, στα λόγια ενός «διεστραμμένου» πολιτικά πρωθυπουργού.
Ήταν αναμενόμενη η χθεσινή συμφωνία, όπως ήταν κάθε συμφωνία που έκαναν έως σήμερα οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί της Χώρας μας. Άρχισαν λοιπόν τα όργανα για τον Σύριζα, μιας και για μας τους πολίτες έχουν πέντε χρόνια που λαλούν ασταμάτητα. Απ’ τη μία θα σκούζουν οι αντιμνημονιακοί του Σύριζα, και απ’ την άλλη όλοι οι μνημονιακοί της κυβέρνησης, ώστε να μας πείσουν οι τελευταίοι, για την επιτυχία τους στις Βρυξέλλες.
Το ότι η συμφωνία θα περάσει απ τη βουλή δεν έχω αμφιβολία, μέχρι και το Δρακουμέλ κατέβασαν στο Σύνταγμα. Απ’ το Σύριζα δεν ξέρω αν θα περάσει εξ ολοκλήρου. Έχουμε βλέπετε και το θέμα των προέδρων. Απ’ τη μία ο πρόεδρος Πάνος με το ΦΠΑ στα νησιά, και απ’ την άλλη ο Πάκης, που διαμήνυσε προς τους δανειστές ότι επιβάλλεται μία βιώσιμη συμφωνία που δεν θα βαθαίνει την κοινωνική κρίση ! ! ! Όσον αφορά τον πρώτο πρόεδρο δεν θα μου κάνει εντύπωση αν προβεί στη ψήφιση όλων των μέτρων και αφήσει εκτός του ΦΠΑ στα νησιά. Αυτό θα πει: στέκεται κάποιος στο ύψος των περιστάσεων!!! Θυμάστε την ταινία με τον αξέχαστο Θ. Βέγγο «μην είδατε τον Παναή»; Αυτό θα σκούζει και ο πρόεδρος Πάνος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν.
Το ότι υπέγραψε ο Τσίπρας δε σημαίνει ότι εγκρίθηκε η συμφωνία και από το σύνολο της ΕΕ. Πρέπει να εγκριθεί και από το σύνολο των κοινοβουλίων των λοιπών χωρών που απαρτίζουν την ΕΕ. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι, πέρα απ’ προαναφερθείσα συμφωνία μπορεί και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις αυτής, και όταν λέμε τροποποιήσεις εννοούμε αύξηση φορολογικών συντελεστών.
Κουραστικοί γινόμαστε να λέμε και να ξαναλέμε, για την καταγγελία του μνημονίου καθώς και για την διαγραφή του παράνομου χρέους.

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.....ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΣΤ IQ ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΒΛΑΜΕΝΟΙ .ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών