Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

Μαριονέτα ο Τσίπρας: Ψελλίζει το όχι και παρακαλάει για το ΝΑΙ στο Μνημόνιο


Μαριονέτα ο Τσίπρας: Ψελλίζει το όχι και παρακαλάει για το ΝΑΙ στο Μνημόνιο

Η χθεσινή τηλεοπτική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, με την απεύθυνση διαγγέλματος προς τον Ελληνικό Λαό, εναντίον του βγαίνει ως αποτέλεσμα. Δεν έδωσε την εικόνα ενός αγέρωχου και αποφασισμένου πρωθυπουργού, ο οποίος είναι διατεθειμένος να αναμετρηθεί σκληρά και επί της ουσίας με τους διεθνείς τοκογλύφους.
Αντιθέτως, αυτό το οποίο φάνηκε ήταν ένας «κουρασμένος» πρωθυπουργός που ικετεύει τους εταίρους και τους δανειστές για παράταση ολίγων ημερών. Συγκεκριμένα, ο Τσίπρας ανακοίνωσε ότι κατέθεσε εκ νέου την ελληνική πρόταση για ολιγοήμερη παράταση του δανειακού προγράμματος, την οποία απέρριψε το Εurogroup το Σάββατο, με αποδέκτες, αυτή τη φορά, τους 18 αρχηγούς των κρατών της ευρωζώνης και τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Είναι οι μόνοι που μπορούν το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και απόψε το βράδυ, να....
ανατρέψουν την απόφαση του Eurogroup και να δώσουν τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να αποκαταστήσει τη ροή της ρευστότητας των τραπεζών. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, αυτό που απαιτείται τις επόμενες μέρες είναι νηφαλιότητα και υπομονή» τόνισε. Ευρισκόμενος σε μειονεκτική θέση ο Τσίπρας δίνει το δικαίωμα στους διεθνείς τοκογλύφους να τον εμπαίζουν, γνωρίζοντας ότι έχουν το πάνω χέρι.
Από την άλλη μεριά ο Τσίπρας κατηγόρησε το Eurogroup (όπου την πρωτοκαθεδρία έχει ο Β. Σόιμπλε) για εκβίαση του Ελληνικού Λαού και παρεμπόδιση της ομαλής δημοκρατικής διαδικασίας του δημοψηφίσματος. «Δεν θα τα καταφέρουν. Οι κινήσεις αυτές θα επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα» είπε.
Το ζήτημα, όμως, είναι ότι όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης ευνοούν τους τοκογλύφους και το εδώ πολιτικό δημοσιογραφικό υπηρετικό τους προσωπικό, το οποίο κάτω από την μάσκα του «ευρωπαϊστή» είναι διατεθειμένο να προσφέρει «γη και ύδωρ» στα αφεντικά του.
Η κυβέρνηση μπορεί να υποστηρίζει  θεωρητικά το «όχι» στο αναμενόμενο δημοψήφισμα, αλλά πρακτικά εργάζεται, υπέρ του «ναι». Η ανικανότητα και η συμπεριφορά «παιδικής χαράς» του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν πηγή διδαγμάτων για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, το οποίο σύντομα θα κληθεί να αποτελέσει τον μοναδικό γνήσιο και κύριο εκφραστή του αντιμνημονιακού αγώνα.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών