Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2015

Η αιώνια υποκρισία των αντιρατσιστών: Φιλοξενήστε τους πρόσφυγες στα σπίτια σας, γιατί η βίλα μου δεν έχει χώρο...


Η αιώνια υποκρισία των αντιρατσιστών: Φιλοξενήστε τους πρόσφυγες στα σπίτια σας, γιατί η βίλα μου δεν έχει χώρο...

Φαίνεται, τελικά, ότι όλοι οι κατ΄όνομα μόνον «αντιρατσιστές» διέπονται από την ίδια ακριβώς υποκρισία και επιλεκτική συμπεριφορά, ανεξαρτήτως από την Χώρα από την οποία κατάγονται. Ο Γερμανός ηθοποιός Τιλ Σβάιγκερ, κινούμενος στο γνώριμο κλίμα «πολιτικής ορθότητας», επανέλαβε στην σελίδα του στο Facebook την «έκκληση» που είχε απευθύνει μια εφημερίδα του Αμβούργου, η οποία ζητούσε βοήθεια για τους μετανάστες. «Να συμμετάσχουμε όλοι», έγραφε εκ του ασφαλούς ο Σβάιγκερ. Φαίνεται, όμως, ότι από το «όλοι» εξαιρούσε τον εαυτό του, καθώς ορισμένοι επισκέπτες στην ιστοσελίδα του τον ρωτούσαν γιατί ένας πλούσιος και διάσημος ζητά από ανθρώπους που δεν έχουν την ίδια οικονομική άνεση μ΄αυτόν να δωρίσουν χρήματα.
Κάποιος, μάλιστα, έγινε πιο συγκεκριμένος, υποδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο ο «ανθρωπιστής» Γερμανός ηθοποιός θα μπορούσε να βοηθήσει τους μετανάστες, λέγοντάς του ότι «Έχετε θέση για....
μια-δυο οικογένειες προσφύγων στην βίλα σας στην Ελβετία». Ποια ήταν η αντίδραση του Σβάιγκερ σ΄αυτή την πολύ λογική και απόλυτα φιλάνθρωπη πρόταση του διαδικτυακού επισκέπτη; Η αναμενόμενη για κάθε «αντιρατσιστή»: «Αυτό φοβόμουν. Μου προκαλείτε αηδία. Φύγετε από την σελίδα μου, αναίσθητοι άνθρωποι! Με αρρωσταίνετε!».
Όπως μπορεί να αντιληφθεί κάθε σώφρων άνθρωπος, ο Σβάιγκερ δεν ενοχλήθηκε γιατί ενδεχομένως τον έβρισαν (που δεν έγινε κάτι τέτοιο), αλλά επειδή του εζητήθη να συμμετέχει κι αυτός έμπρακτα στην ανακούφιση των μεταναστών και των προσφύγων, φιλοξενώντας ορισμένες οικογένειες τους στην άνετη, ευρύχωρη και πολυτελή έπαυλή του στην Ελβετία. Η απάντηση, λοιπόν, του Σβάιγκερ είναι «όλα τα λεφτά», για να μιλήσουμε στην γλώσσα του χρήματος που λατρεύει ο θρασύς και υποκριτής αυτός τύπος. Αυτό, ακριβώς, φοβόταν. Ότι θα ζητηθεί να κάνει κι αυτός το ίδιο που ζητάει με αναίδεια από τους Γερμανούς. Γι αυτό και του προκαλεί «αηδία» αυτή η… ιταμή πρόκληση των «ρατσιστών». Ίδιοι και όμοιοι είναι μαζί του οι φτωχοί, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να ζουν μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αλλά όχι και ο ίδιος; Αυτό έλειπε, να χρειαστεί να κάνει τα ίδια που συμβουλεύει τους υπόλοιπους.
Είναι σίγουρο, πάντως, ότι ο Σβάιγκερ «έχει αρρωστήσει», αλλά με μια πολύ διαφορετική έννοια απ΄αυτή που ο ίδιος εννοεί…
Ας μην ανησυχεί, όμως. Δεν είναι μόνος στον πλανήτη. Υπάρχουν πάρα πολλοί στην Γη που σκέφτονται σύμφωνα με το δόγμα «αντιρατσιστής εκ του ασφαλούς, με τα βάσανα των άλλων». Και βεβαίως, ανάμεσα σ΄αυτούς, βρίσκονται πολλοί συμπατριώτες μας (πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι κλπ), οι οποίοι δεν πράττουν στην περίπτωση των λαθρομεταναστών τίποτα απολύτως από εκείνα που ζητάνε από τους υπόλοιπους Έλληνες, δηλαδή την φιλοξενία και την παντός είδους βοήθεια.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών