Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2015

Ομολογία Μητρόπουλου: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν το νέο αριστερό μνημόνιο!


Ομολογία Μητρόπουλου: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν το νέο αριστερό μνημόνιο!

Την επερχόμενη «προβατοποίηση» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της επερχόμενης συμφωνίας για το τρίτο (και βαρύτερο) Μνημόνιο, προανήγγειλε ουσιαστικά με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι ο βουλευτής του Αλέξης Μητρόπουλος. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός βουλευτής δήλωσε ότι «είμαστε σε μια κατάσταση τραγική. Το δίλημμα που έχουν αφήσει οι δανειστές στο τραπέζι, δυστυχώς, είναι ή βίαιη βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας, ή έξοδος, ή αναστολή της σχέσης μαζί τους».
Πολύ πιο ενδιαφέροντα, όμως, είναι τα όσα δήλωσε στην συνέχεια, προεξοφλώντας ουσιαστικά την στάση των συναδέλφων του στον ΣΥΡΙΖΑ: «Το κλάμα των γερόντων στις ουρές αναθεώρησε την....
στάση και βέβαια δεν παίζει ρόλο τόσο η υστεροφημία και η ιδεολογική εμμονή ενός βουλευτή και αντιπροσώπου του έθνους όσο η χρεωκοπία της χώρας», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι: «Όσοι κάναμε κριτική για την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν είχαμε φανταστεί την κατάρρευση μιας περήφανης διαπραγμάτευσης που είχαμε υποσχεθεί στο λαό μας».
Με απλά λόγια, ο Μητρόπουλος ξεκαθαρίζει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσουν με την λογική του «κοπαδιού» και θα ψηφίσουν το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο θα έρθει ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με τους εταίρους και τους δανειστές. Παραδέχεται, επίσης, επί της ουσίας, ότι η κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη να διαπραγματευθεί περήφανα, καθώς η προσπάθεια της κατέρρευσε πλήρως.
Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Μητρόπουλος εθεωρείτο από εκείνους τους κυβερνητικούς βουλευτές οι οποίοι, μέχρι πρότινος, «γκρίνιαζαν» για την συνεχή υποχωρητικότητα της κυβέρνησης έναντι των «θεσμών». Τώρα, βλέπουμε ότι μπήκε κι αυτός στο κλαμπ των ρεαλιστών και της υποχρεωτικής υποχώρησης στις επιθυμίες και τις ορέξεις των εταίρων και των δανειστών. Ο «αντιμνημονιακός αγώνας» ανήκει πλέον στο παρελθόν.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών