Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2015

Η ήττα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ και των δημοσκόπων

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου αποτέλεσε, συν τοις άλλοις έναν πραγματικό κόλαφο, για μια ακόμη φορά, τόσο για την «ενημέρωση» που παρείχαν τα συστημικά ΜΜΕ, όσο και για τις «μετρήσεις» που δημοσίευαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, τόσο την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα, όσο και κατά τα «αποτελέσματα» που έδωσαν αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες. Ξεκινώντας από το τελευταίο, αποδείχθηκε για πολλοστή φορά η «αξιοπιστία» των εταιρειών δημοσκόπησης, οι οποίες όλη την εβδομάδα έδειχναν ότι υπήρξε «αντιστροφή κλίματος», με το «ναι» να βρίσκεται μπροστά από το «όχι». Τα ίδια και την Κυριακή το απόγευμα, όπου σε μια «βελτιωμένη» εκδοχή των ψεμάτων τους, έδειχναν μια υπεροχή 2-4 μονάδων του «όχι», αφήνοντας όμως και μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας ότι…
μπορεί να βγει το «ναι», έστω και οριακά με 50,5%.

Το αποτέλεσμα, το πραγματικό αποτέλεσμα, είναι γνωστό: πάνω από 22% η υπεροχή του «όχι» σε σχέση με το «ναι». Ουδείς, φυσικά, δημοσκόπος είχε την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί και να βάλει λουκέτο στην εταιρεία του. Αντιθέτως, στην οποιουδήποτε είδους επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα συνεχίσουν να δημοσιεύουν «δημοσκοπήσεις» με αμφιβόλου αξίας και αποτελεσματικότητας μετρήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία κυριολεκτικά ξεσάλωσαν στην τρομολαγνεία και την παραπληροφόρηση, στην απεγνωσμένη όσο και συστηματική προσπάθειά τους να κατευθύνουν τον κόσμο προς το «ναι». Ήταν πραγματικά αισχρός ο τρόπος με τον οποίο τα εγχώρια ΜΜΕ συντάχθηκαν με την μορφή διατεταγμένης υπηρεσίας στο πλευρό των εταίρων και των διεθνών τοκογλύφων, επιδιώκοντας να εκβιάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Και τι δεν είδαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα της μιας και παραπάνω εβδομάδας, από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος μέχρι και την διεξαγωγή του. Μονόπλευρη παρουσίαση της κατάστασης, άμεση προπαγάνδιση του «ναι», «ρεπορτάζ» που παρέπεμπαν με το οπτικό υλικό τους στη Νότιο Αφρική, «αναλύσεις» μεσσιανικού χαρακτήρα και φυσικά απίστευτη προβολή των κομματικών φερέφωνων του «ναι», δηλαδή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Μαζί μ’ αυτούς, διάφοροι ξοφλημένοι, αποτυχημένοι και λαομίσητοι της πολιτικής ζωής του Τόπου, όπως ο Μητσοτάκης, ο Καραμανλής, ο Σημίτης και άλλοι, οι οποίοι με απύθμενο θράσος και δίχως να αισχύνονται στον ελάχιστο βαθμό, κινδυνολογούσαν ασύστολα, κουνούσαν επιδεικτικά το δάκτυλό τους και έδιναν συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να χειριστεί ο Ελληνικός Λαός την ψήφο του. Αυτά τα πολιτικά απολιθώματα διενήργησαν, έστω και άθελά τους, με τέτοιο τρόπο ώστε να ωθήσουν τους Έλληνες να πράξουν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση απ’ αυτή που θα ήθελαν με τις άθλιες τοποθετήσεις τους.

Επειδή, λοιπόν, ακούγεται ότι θα ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος, έχουμε την εύλογη απορία αν πραγματικά αυτή η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους, ή απλώς θα αποτελέσει μια ακόμη λεκτική ενέργεια με «άσφαιρα πυρά», δίκην ενός φτηνού εντυπωσιασμού.

Εμείς, ως ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έχουμε νιώσει ουκ ολίγες φορές την «στοργή» και την «αγάπη» τόσο των δημοσκοπικών εταιρειών, όσο και των καθεστωτικών ΜΜΕ. Γι’ αυτό, άλλωστε, και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με τα όσα συνέβησαν γύρω από το δημοψήφισμα. Το γεγονός, πάντως, της αρνητικής αντιμετώπισης που έχει το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από τους καθεστωτικούς αυτούς στυλοβάτες (ΜΜΕ, εταιρείες δημοσκοπήσεων) δείχνει, αν μη τι άλλο ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο, χωρίς να εξαρτιόμαστε από τα κυκλώματα της διαφθοράς και της διαπλοκής που λυμαίνονται τον Τόπο.

Γιώργος Μάστορας

Υ.Γ. Αξία έχει μία ομολογία που έγινε στην πρωινή εκπομπή του Βήμα FM. Εκεί οι δημοσιογράφοι μεμφόμενοι την επέμβαση του εισαγγελέα για το αίσχος των ΜΜΕ, παραδέχτηκαν ότι και οι ίδιοι παρέβηκαν συνειδητά το νόμο, ώστε να μη δώσουν βήμα στη Χρυσή Αυγή. Θα ασχοληθεί ο εισαγγελέας με αυτή την υπόθεση στην οποία υπάρχει δημόσια ομολογία; Συγκεκριμένα ομιλούμε για την πρωινή εκπομπή "Σεμνά και Ταπεινά" από το δημοσιογραφικό "δίδυμο" Κακούση - Πετρόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών