Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2015

Ξεσηκώνονται οι αγρότες κατά των εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων του Σύριζα και των Ανέλ


Ξεσηκώνονται οι αγρότες κατά των εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων του Σύριζα και των Ανέλ

Σκληρές ανακοινώσεις αγροτικών συλλόγων κατά της κυβέρνησης

Σοκ για τους αγρότες από το νέο φορολογικό - Φορολογούν και τις αγροτικές επιδοτήσεις από το πρώτο ευρώ.  Αν και η κυβέρνηση θα μεταθέσει το θέμα σε άλλο νομοσχέδιο λόγω της αναταραχής που έχει προκληθεί στον αγροτικό κόσμο, είναι βέβαιο ότι το θέμα θα έρθει έστω και σε δεύτερο χρόνο και θα συντρίψει τον αγροτικό τομέα.
Ουσιαστικά καταργούνται σταδιακά, όλες οι φοροαπαλλαγές των αγροτών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι φόροι, γεγονός που αναμένεται να συντρίψει την εγχώρια παραγωγή που βρίσκεται ήδη σε κάμψη. Ο φορολογικός συντελεστής των αγροτών αυξάνεται από το 13% στο 26%, ενώ καταργείται η επιδότηση πετρελαίου για τις αγροτικές καλλιέργειες. Η στρατηγική αυτή όχι μόνο δεν....
βοηθά σε μια αναπτυξιακή πορεία, αλλά αντίθετα θα αποτρέψει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να ασχοληθεί με τη γαιοπρόσοδο και αντίθετα θα αυξήσει τις εισαγωγές.
Αρκετοί οι αγροτικοί σύλλογοι έχουν ανακοινώσει ξεκάθαρα την εναντίωσή τους στα εξοντωτικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανέλ, τα οποία στηρίζουν και οι μνημονιακοί τους σύντροφοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ. Ακολουθούν ενδεικτικά τα κείμενα διαμαρτυρίας που εξέδωσαν ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών:
Το ξεκλήρισμα της αγροτιάς συνεχίζεται, μια από τα ίδια. Παρά τις διαπιστώσεις ότι μόνο ο πρωτογενής τομέας θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, μας αναγκάσατε να σταματήσουμε να καλλιεργούμε και να γίνομε μετανάστες στην ίδια μας την χώρα. Οι αγρότες της περιοχής μας είναι σε απόγνωση μετά την φημολογούμενη υψηλή φορολογία και αύξηση του Φ.Π.Α. στο 23% όλων των εφοδίων για τις καλλιέργειες (φυτοφάρμακα, λιπάσματα, υλικά συσκευασίας σπόροι κτλ).
Δεν είμαστε αντίθετοι στην φορολόγησή μας, αλλά θέλουμε μια φορολόγηση η οποία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και το κράτος να εισπράττει Φ.Π.A. από την παραγωγή προϊόντων – εφοδίων. Ζητάμε: Αφορολόγητο όριο ή να συνυπολογίζεται η εργασία του αγρότη και της οικογένειας στην απαλλαγή του φόρου.   
και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου.
Στις 25 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο Μαγνησίας πολυπληθής συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων προκειμένου να διατρανώσουν την πλήρη αντίθεση τους στα υπό ψήφιση νομοσχέδια που τους αφορούν και εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα: Οι Έλληνες πιστεύουν ότι για να υπάρξει ένα ελπιδοφόρο και δημιουργικό μέλλον είναι απαραίτητη προϋπόθεση, η παραμονή της Χώρας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Έλληνες και ο Ελληνικός πολιτισμός υπήρξαν η μήτρα που γέννησε την Ευρώπη, γι’ αυτό και δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα αλλά και Ελλάδα εκτός Ευρώπης.
Δυστυχώς οι ρυθμίσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται για τον αγροτικό κόσμο με το υπό διαπραγμάτευση 3ο Μνημόνιο, οδηγούν στην πλήρη και οριστική καταστροφή της Αγροτικής Οικονομίας.
Ο τριπλασιασμός των Ασφαλιστικών εισφορών. Η κατάργηση της επιδότησης του πετρελαίου. Οι οδυνηρές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Η φορολόγηση των επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ. Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου. Η προκαταβολή του φόρου 100%. Η παντελής έλλειψη ρευστότητας και ο καταστροφικός διπλασιασμός του συντελεστή φορολόγησης από το 13& στο 26% οδηγούν στην εξουθένωση και εξόντωση του Αγροτικού κόσμου. Είναι βέβαιο ότι κάτω από τις συνθήκες αυτές η παραγωγική διαδικασία θα αδρανοποιηθεί και η πρωτογενής παραγωγή θα εκμηδενιστεί.
Είναι κρίσιμο και αναγκαίο να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν οι πάντες ότι συντελείται Εθνικό έγκλημα. Καλούμε τον πολιτικό κόσμο Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση να αναμετρήσουν και να αναδεχθούν τις ευθύνες τους και να αποτρέψουν την επερχόμενη καταστροφή.
Κλείνοντας παραθέτουμε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, του μοναδικού κόμματος που στηρίζει τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή.  Η αγροτική μας παραγωγή παραμένει όμηρος εγχώριων και ξένων συμφερόντων που δεν θέλουν την Ελλάδα αυτάρκη.

Οι βασικές προτάσεις του Κινήματός μας για αναδιάταξη του αγροτικού τομέα είναι οι εξής:
- Επιδότηση της αγροτικής παραγωγής από το ειδικό ταμείο που θα προκύψει από την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων. Έμφαση σε ακριτικές περιοχές και κυρίως στην Θράκη και τις νήσους του Ανατολικού Αιγαίου.
- Διαγραφή χρεών των Ελλήνων αγροτών, κίνηση ανάλογη με αυτή που έπραξε το στρατιωτικό καθεστώς του 1967 και έδωσε νέα ώθηση στην ελληνική αγροτική οικονομία.
-Άμεση σύνδεση αγροτικής παραγωγής και κατανάλωσης. Οριστικό τέλος στην ασυδοσία των μεσαζόντων - αεριτζήδων
-Οργάνωση της παραγωγής σε τοπικό επίπεδο με την υποχρεωτική θέσπιση ομάδων παραγώγων, οι οποίοι θα παράγουν προϊόντα τα οποία ευδοκιμούν στην περιοχή χωρίς την απαίτηση πολλών εισροών. Λόγω μικρού γεωργικού κλήρου αξιοποιούνται καλύτερα μικρές εκτάσεις με παραγωγή προϊόντων με προστιθέμενη αξία, δίνοντας έτσι εργασία σε περισσότερους αγρότες.
-Μητρώο αγροτών, ώστε να προμηθεύονται αφορολόγητο πετρέλαιο ελληνικής παραγωγής καθώς και εφόδια (λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά) από το πλούσιο υπέδαφος της πατρίδας μας χωρίς μεσάζοντες, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Αξιοποίηση των ορυκτών μας για την παραγωγή βιολογικών λιπασμάτων και εδαφολογική χαρτογράφηση από ελληνικά πανεπιστήμια των γεωργικών περιοχών για την κατάρτιση προγραμμάτων λίπανσης και εφοδίων για φυτοπροστασία.
- Προστασία του ελληνικού περιβάλλοντος από τα φυτοφάρμακα των πολυεθνικών κολοσσών (Monsanto, Dow κλπ): Μεθοδευμένη στροφή στη βιολογική γεωργία με σκοπό την προστασία του ιερού περιβάλλοντος της πατρίδας μας από τα χημικά λιπάσματα των ξένων κολοσσών και την άμεση διακοπή της απώλειας συναλλάγματος.
- Υποχρεωτική καθιέρωση της ανακύκλωσης των υπολειμμάτων της αγροτικής παραγωγής για την παραγωγή βιολογικών λιπασμάτων με στόχο την αειφορία σε εθνικό επίπεδο, δρώντας σε τοπικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών